Elsemiek | Hoe we als gezin een klushuis kochten met een overwoekerde tuin

by Elsemiek

de zoektocht begint
Na 3 jaar in een nieuwbouwhuis twee-onder-een-kap, als gezin met 3 kinderen, waren we het huis  en met name de tuin toch echt uit gegroeid. Mijn man kan niet stil zitten, het is een man met twee rechter handen. Handig, maar hij moet wel wat te doen hebben anders verveelt hij zich al snel, ruimte voor de hobby was er niet.
Sleutelen aan oldtimers was gewoonweg niet handig op een gedeelde oprit, onze achtertuin was echt mini en de jongens konden nog geen eens een balletje over trappen laat staan met vriendjes in de tuin spelen. Dat waren allemaal redenen waarom we besloten opzoek te gaan naar een vrijstaand huis. Het is vanaf begin af aan al een wens van ons geweest en voor minder wilden we ook niet weg. Nadat we al een paar huizen hadden bekeken en ook al hadden mis gegrepen, lieten we het maar even een tijdje rusten.

Morgen gaan we een huis bekijken

Ik was pas begonnen bij mijn nieuwe werkgever, en ik las aan het einde van de werkdag ineens een berichtje,
We gaan morgen een huis bezichtigen!
Eenmaal thuis was mijn man super enthousiast. Ik hoor hem nog zeggen: hij stond net op funda en we konden volgende week wel terecht. Maar ik heb aangedrongen dat ik direct wil komen kijken!
Hoewel mij man direct overtuigt was, was ik dit keer eerst wat sceptisch. Het huis stond in het kleine Drentse dorpje Witteveen. Het dorp waar mijn man is geboren, het dorp waar mijn schoonouders wonen. Maar waar de basisschool helaas gesloten is,  waar geen winkels aanwezig zijn en dat zou betekenen dat we moesten gaan rijden voor heel veel dingen.
en met name de school was toch wel erg belangrijk.

De bezichtiging

We hadden voor het bezichtigen de kinderen even ondergebracht bij opa en oma zodat we serieus konden gaan kijken, op de route er naar toe waren we dus al ongemerkt langs het huis gereden ‘o kijk hier staat he’  zegt mijn man,
waarna ik hem verbaasd aan kijk, en vraag waar? nou achter dit bos! Het huis was niet zichtbaar vanaf de weg,  dat kwam door de meters lange coniferen rij van 4 meter breedte die om het huis stond en de oprit was overwoekerd en door struikgewas dichtgegroeid. Toen we de oprit opliepen hadden we geen idee wat we zagen, door de bomen zag je haast het bos niet meer en die zat er nou juist bij 5000m2 overwoekerde tuin, met bosperceel.
De natuur had flink zijn best gedaan en alles was overwoekerd, maar ondanks dat waren wij direct verliefd op het perceel en de mogelijkheden die we op  het terrein voor ons zagen voor de jongens.
Het huis zou alleen wel de doorslag moeten gaan geven. De makelaar liet ons binnen en we keken rustig rond, we gingen terug in de tijd. Alles was heel oud en vies, de meterkast had welgeteld 2 stoppen en de badkamer bestond uit een douche en een wasbak.
De balken in de vloer waren doorgezakt, de keuken tegels vielen van de muren waar je bijstond en de lucht in het huis was alles behalve fris, dat was natuurlijk ook wel logisch want het huis stond al 1,5 jaar leeg.
En toch is het ons gelukt hier allemaal doorheen te kijken.
Vraag me niet hoe, maar vooral het ideaalbeeld en een roze bril hielden ons staande.

Twijfels – het ik vertrek moment

We kochten het huis binnen 2 dagen, we waren helemaal om, en toch ineens uit het niets sloegen de twijfels flink toe.
Doen we er wel goed aan? Hebben we het niet onderschat? Wat als we niet kunnen aarden?
Gaan we die eerste grote verbouwing wel op tijd afkrijgen?
Vragen waar we allemaal nog geen antwoord op konden hebben.
Het was een klassiek ik vertrek momentje, je weet wel van dat programma.
We maakten de problemen misschien groter dan ze waren op dat moment, maar alles kwam goed!
We hadden hulp van familie en vrienden klaar staan, een bevriend bouwbedrijf heeft voor ons extra tijd gemaakt om bij te springen en zo hadden we de planning voor ons zelf toen we de sleutel kregen al redelijk strak rond.
en zo begon ons grote avontuur.

Nieuwsgierig geworden?
Beleef de avonturen en verbouwingen met ons mee, volg ons op Link: http://www.instagram.com/Zonnehoed_witteveen

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.