Vakantieverhaal Isa & Tessa | Hoofdstuk 6

by Tamara

Isa.

We reden de oprit op en ik ademde een paar keer diep in. ‘Het komt goed Isa! Er is vast niets gebeurd en we vertellen gewoon helemaal niets. Goed?’ Ik knikte en stapte uit de auto. Ik moest een manier vinden om Joris te ontlopen, hij had het altijd direct door als er iets aan de hand was en ik zou het dus niet makkelijk kunnen ontkennen. Jake grinnikte bij het zien van mijn bange gezicht en ik zuchtte. Er was hier helemaal niets grappigs aan. Ik had met een andere man in bed gelegen en weet ik veel wat gedaan. En het was ook niet zomaar een man, het was de man van mijn beste vriendin. Ik dacht dat ik veranderd was in de afgelopen jaren, maar dat bleek niet zo te zijn. Ik was nog even erg als toen ik nog iets met zowel Luke als Joris had.

We liepen de villa in en ik hoorde Joris lachen in de keuken. Op de achtergrond hoorde ik de stem van mijn zus en ik liep meteen naar de keuken toe. ‘Oh Kate! Isa komt net binnen. Kunnen jullie verder roddelen over die bekende vriend van jullie.’ Ik keek hem vragen aan en pakte de telefoon. ‘Ies! Waar was je nou? Ik heb je gisteravond geprobeerd te bellen!’ Ik zette de telefoon van luidspreker af en liep de keuken uit. ‘Huh? Wat is er aan de hand? Over welke bekende vriend moeten we roddelen?’ Ik hoorde haar zuchten en ging op het terras zitten, waar Joris me meteen een kopje koffie kwam brengen. Jeetje, hij moest eens weten wat ik vannacht gedaan had. Dan had hij die koffie in mijn gezicht gesmeten.

‘Hebben jullie daar geen tv ofzo? Naked on the Beach was er gisteren op en Luke vertelde over jou.’ ‘Wat denk je? Dat we hier komen om mijn naakte ex op tv te bekijken? Dat kan ik thuis toch ook wel doen grapjas. Wat vertelde hij over mij.’ Ik hoorde Kate gieren van het lachen toen ze terugdacht aan het programma en het kostte haar een tijdje voordat ze weer bijgekomen was. ‘Ze waren een spelletje Truth or Dare aan het doen en iemand vroeg Luke naar het moment dat hij zich het ergste geschaamd had in zijn hele leven.’ Ik hoorde haar weer hinniken van het lachen en nam maar een slokje koffie, zodat ze even de kans had om weer rustig te worden. ‘Hij vertelde dat hij zich nooit zo erg geschaamd had als op het moment dat hij iemand ten huwelijk vroeg en diegene zonder iets te zeggen keihard wegrende. In haar avondjurk, zo hopla, over straat.’ Ik proestte het uit en dacht terug aan dat moment. Luke en ik hadden een soort van relatie gehad, maar ik dacht dat het niet echt serieus was. Toen ik mijn bruidsmeisjesjurk aan het passen was, zat hij ineens op één knie voor me en in plaats van hem af te wijzen zoals een gewoon normaal persoon zou doen, ging ik er vandoor. Luke en ik waren inmiddels redelijk goede vrienden en mijn kinderen beschouwden hem als oom. Maar we haalden wel eens herinneringen op en hij had inderdaad al eens verteld dat hij nog nooit zo’n blauwtje had gelopen als op dat moment.

Nadat Kate uitgelachen was, gaf ze de kinderen nog even aan de telefoon, maar die hadden het veel te druk met spelen, dus ze hingen al snel op. Ik liep naar de keuken waar Joris lunch aan het bereiden was voor iedereen en zuchtte. Ik moest het hem gewoon vertellen, anders zou het tussen ons in blijven staan. ‘Joris?’ Zei ik zachtjes. ‘Ja liefje, wat is er aan de hand?’ Ik voelde de tranen prikken in mijn ogen en schudde mijn hoofd. ‘Ik heb iets heel ergs gedaan denk ik…’

Tessa.

Zwanger? Nu al? Ik staarde nogmaals naar de test die op mijn nachtkastje lag en kreeg een enorme grijns op mijn gezicht. Het was nog maar twee maanden geleden dat we na weken twijfelen besloten de pil de deur uit te doen en voor een derde kindje te gaan. Ik had altijd al een groot gezin gewild en hoewel de tweeling natuurlijk meteen een goede start was, wisten we al vrij snel dat we nog meer kinderen wilden. Dat was zelfs één van de redenen dat we de nieuwe woonboerderij gekocht hadden. In Jake zijn huis waren maar twee slaapkamers, in de nieuwe boerderij hadden we er acht. Oké, zulke grote plannen hadden we nou ook weer niet, maar de ruimte was heerlijk en ik kon niet wachten met het uitbreiden van ons gezin. Toen ik mijn wens voorzichtig aan Jake vertelde, vond hij het meteen een goed idee en diezelfde avond gooiden we mijn pillen in de wc.

Dat het zo snel raak zou zijn had ik niet verwacht, maar als ik terugkeek naar de afgelopen tijd, waren er al wel meer tekenen geweest. Natuurlijk de menstruatie die uitbleef, maar dat weet ik maar aan het stoppen met de pil. Achteraf kon die verschrikkelijke griep ook door de zwangerschap komen, bij de jongens had ik me ook zo ellendig gevoeld. Ik hoorde de auto de oprit oprijden en terwijl ik Isa meteen naar de keuken zag rennen, sprong ik Jake in zijn armen. ‘Zooo waar heb ik dit aan verdiend?’ Lachte hij verbaasd. ‘Ik heb een cadeautje voor je! Ogen dicht.’ Hij sloot zijn ogen en ik pakte zijn hand, waar ik de test op legde. Hij opende zijn ogen weer en keek naar zijn hand. ‘Ik wist het! Ik wist het gewoon! Wat geweldig!!!’ Hij pakte me op en draaide me in het rond, waar ik meteen weer een beetje misselijk van werd.

‘Ohh ik hoop dat het er weer twee zijn.’ Grinnikte hij. ‘Nou ik niet! Ik vind de jongens heel erg leuk hoor, maar pff! Ik ben dat eerste jaar nog niet vergeten!’ Hij lachte en gaf me een knuffel. Dit weekend kon niet nog mooier zijn!

 

Dit verhaal maakt deel uit van de Onbereikbare liefde Trilogie. Dit verhaal koop je hier.

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.