Vakantieverhaal Isa & Tessa | Hoofdstuk 5.

by Tamara

Isa.

Met een hoofd dat aan alle kanten bonkte werd ik wakker. Het was lang geleden dat ik zoveel gedronken had en zo dronken was geweest. Het was gewoon zo erg dat ik helemaal niets meer wist van de avond ervoor en ik zelfs niet helemaal goed wist waar ik was en hoe ik hier gekomen was. Ik ging zitten en keek om me heen. ‘Hmm.’ Mompelde ik. Dit was niet de villa die we gehuurd hadden. Ik lag op een bed in een grote hotelkamer en aan het lawaai buiten te horen was ik nog steeds in de stad. Ik ging weer liggen, toen ik ineens merkte dat ik niet alleen in bed lag. Er lag een hele grote man met donker haar bij me in bed en ik gilde keihard. Ik sprong uit bed en hoewel ik mijn ondergoed nog gewoon aan had, trok ik alle dekens met me mee. ‘Tess, wat doe je nou? Laat me even slapen.’ Mompelde hij. Tess? Nee dit kon niet. Ik sloop om het bed heen en mijn vermoeden werd bevestigd. ‘Jake?’ Zei ik net iets te hard. Met een noodgang kwam hij overeind. ‘Isa? Wat? Hé? Wat doen we hier? We hebben toch niet?’ Mijn ogen werden groot en ik keek hem aan. ‘Nee toch? Ik weet echt helemaal niets meer van gisteravond. Ohh als er maar niets gebeurd is!’ Ik weet niet waarom, maar ik zakte op de grond en begon heel erg hard te huilen. ‘Nou Isa! Rustig maar. Zullen we gaan ontbijten? Dan kunnen we het er even rustig over hebben.’ Ik knikte en deed snel mijn kleren aan. Toen ik klaar was liepen we naar buiten en namen we plaats op het terras, waar ik een ontbijtje voor ons bestelde.

‘Wat zat er wel niet in die drankjes joh gisteren? Ik ben echt alles kwijt van wat er vannacht gebeurd is.’ Zuchtte ik. Ik nam een slokje van mijn hete koffie en zuchtte. ‘We hebben niets gedaan toch?’ Hij wreef in zijn ogen en haalde zijn schouders op. ‘Ik weet het niet Isa, het laatste dat ik me nog herinner is dat we aan het dansen waren.’ ‘Maar hoe zijn we dan bij elkaar in bed beland? En waarom? Ik snap het gewoon niet helemaal. We hadden ons ondergoed beide nog aan, dus dat is een goed teken toch?’ Hij knikte en ik nam een hapje ei, in de hoop dat het vette eten wat zou helpen tegen mijn kater, maar nu werd ik er alleen maar misselijk van. Jake leek echter nergens last van te hebben en bestelde zelfs  nog wat ontbijt bij.

‘Oke, ik heb een idee. Zullen we gewoon niet vertellen dat we bij elkaar in bed hebben geslapen totdat we zelf weten wat er gebeurd is? Ik bedoel, als we het nu vertellen, dan doen we ze alleen maar verdriet, terwijl er als we gewoon geslapen hebben niets aan de hand is toch?’ Jake knikte en nadat hij zijn koffie opgedronken had, zei hij dat dat wel een goed idee was.

Nadat we klaar waren met ontbijten, liepen we naar de huurauto toe en stapten erin. Het was een flink stuk rijden naar de villa en ik was ontzettend zenuwachtig. Hoe moest ik nou ooit Joris onder ogen komen?

Tessa.

‘He Tess! Voel je je al ietsje beter?’ Ik zat in de woonkamer van de villa en ik keek naar buiten, terwijl ik voor het eerst weer iets probeerde te eten. ‘Nee niet echt. Het is dat ik weet dat jij ook voedselvergiftiging hebt, want anders wist ik echt niet wat er met me aan de hand was. Ik ben gewoon al weken ziek! Hoe kan dat nou? Hij pakte een stoel en kwam naast me zitten. ‘Een hele stomme vraag hoor, maar ben je niet zwanger? Ik hoorde van Isa dat jullie graag een derde kindje wilde en aangezien je al zo lang ziek bent.’

Ik keek hem verbaasd aan en schrok ineens. Ik was al een een hele tijd niet ongesteld geweest. Snel pakte ik mijn telefoon met daarop mijn menstruatie kalender en zag dat ik bijna drie weken overtijd was. ‘Isa heeft altijd een test in haar koffer zitten. Vraag me niet waarom, maar ze heeft standaard zo’n ding bij zich. Wil je dat ik hem pak?’ Ik knikte en hij liep meteen naar boven toe. Ik herinnerde me de zwangerschapstest van de jongens nog. Ik voelde me al een tijdje niet zo goed en bij de huisarts deden ze standaard een zwangerschapstest die positief bleek te zijn. Maar de zwangerschap was niet de grootste schok. Wel dat er twee baby’s in mijn buik zaten.

Joris gaf me de test en ik liep ermee naar de wc. Ik had helemaal niet gedacht dat een zwangerschap een mogelijkheid zou zijn, totdat Joris erover begon en ik was heel erg benieuwd naar de uitslag van de test.

Gelukkig hoefde ik niet lang te wachten. Want nog voor ik hem op tafel kon leggen, zag ik al dat de test heel erg positief was.

 

Dit verhaal maakt deel uit van de Onbereikbare liefde Trilogie. Dit verhaal koop je hier.

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.