Vakantieverhaal Isa & Tessa | Hoofdstuk 4

by Tamara

Tessa.

Ik werd wakker van het geluid van fluitende vogeltjes en het zonlicht dat door de ramen scheen. Het was stil hier vergeleken met thuis, ik hoorde de jongens niet tegen elkaar schreeuwen, de paarden waren niet aan het hinniken en ik hoorde de haan ook niet kraaien. Voor het eerst sinds tijden voelde ik me helemaal uitgerust, een gevoel dat ik al jaren niet meer had gehad. Maar dat gevoel veranderde snel toen ik ging zitten en mijn maag ineens om voelde draaien. Ik rende met een noodgang naar de wc, waar ik mijn hele maaginhoud uitspuugde. Daarna voelde ik mijn darmen borrelen en toen ik ging zitten, merkte ik dat het flink mis was. ‘Schatje gaat het een beetje?’ Hoorde ik Jake roepen. ‘Nee! Ik voel me zo ontzettend ziek.’ Piepte ik vanaf de wc. ‘Ik ga even wat water voor je halen.’ Hoorde ik hem zeggen en ik zuchtte. We hadden nou juist zo’n leuke dag op de planning staan. We zouden naar een stadje gaan hier in de buurt om lekker te gaan eten en op he strand te liggen. We hadden quads gehuurd om het eiland te gaan verkennen en aan het einde van de dag zouden we naar een groot feest gaan dat in die stad gevierd werd ten ere van één of andere feestdag. Ik had zo erg uit gekeken naar deze dag, ik kon gewoon niet ziek zijn.

Maar toen ik opstond van de wc merkte ik dat het echt mis was. Ik voelde me zo verschrikkelijk dat ik niet eens wist hoe ik ooit terug naar mijn bed moest komen. Uiteindelijk lukte het me toch en toen ik in bed lag baalde ik verschrikkelijk. Waarom moest ik nou uitgerekend ziek worden tijdens onze enige vakantie? Ik hoorde wat rumoer op de gang en keek op, waarna ik Isa over de gang zag rennen met een emmer. ‘Je bent niet de enige die ziek is.’ Zei Jake, die weer naast me op bed was komen zitten. ‘Joris had gelijk gisteren, de garnalen die jullie gegeten hebben waren niet goed en hij is net zo ziek als jij.’ Alsof ik me nog niet ellendig genoeg voelde, voelde ik me ook nog verschrikkelijk schuldig. Ik had de garnalen gekocht en klaargemaakt. Isa en Jake hadden er niets van gegeten en hadden nergens last van. Hoe kon ik nou ook zo stom zijn om het gewoon te vertrouwen?

Jake zuchtte en zette een schone emmer naast mijn bed neer. ‘Ik heb met Isa gepraat en we hebben besloten alles af te zeggen. Het is niet leuk zonder jullie en het was de bedoeling dat we het samen zouden doen.’ Ik schudde mijn hoofd. ‘Nee joh ben je gek? Jullie moeten juist gaan! Vooral jij! Je hebt nooit de kans om op vakantie te gaan en leuke dingen te doen. Je laat je nu niet tegenhouden door mij hoor.’ Hij keek me verbaasd aan en wreef over zijn kin. ‘Weet je het zeker? Red je het hier wel allemaal? En vind je het niet gek als ik met Isa weg ga?’ Ik lachte zo goed en kwaad als het ging en schudde mijn hoofd. ‘Nee joh! Isa is onze vriendin en Joris is onze vriend. Ik weet heel zeker dat er niets tussen jullie zal gebeuren.’ Hij haalde zijn schouders op en knikte. Daarna liep hij de kamer uit om het met Isa te overleggen, die het zoals ik al had verwacht wel prima vond. Joris was nog zieker dan ik en was de hele nacht aan het overgeven geweest. Dus ik snapte heel erg goed dat ze even bij hem weg wilde.

Ik zei Jake gedag en nog voor hij zei dat hij weg was, lag ik alweer te slapen.

Isa.

Jake kwam onze kamer binnen, waar ik net een schone emmer bij Joris neerzette. Ik was de hele nacht wakker geweest omdat Joris steeds aan het overgeven was en was eigenlijk doodmoe. ‘He! Hoe is het met Tess?’ Hij schudde zijn hoofd en zuchtte. ‘Ze is echt verschrikkelijk ziek, het is echt sneu voor haar, want ze is afgelopen week ook al zo ziek geweest.’ Ik knikte en trok de dekens over Joris heen, die eindelijk in slaap was gevallen. ‘Wil je nog wat doen vandaag? Het is ook zonde om al die activiteiten niet door te laten gaan. Ik had het er net met Tessa over en zij zei dat we gewoon moesten gaan.’

Ik dacht even na en knikte. ‘Ja, laten we maar gewoon gaan, dan kunnen zij een beetje uitrusten en dan hebben wij alsnog een leuke dag.’

Een half uur later zaten we allebei in de auto en reden we richting de stad waar alle leuke dingen plaats zouden vinden. Het was wel een beetje gek om naast Jake in de auto te zitten. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik hem niet knap vond, hij was niet helemaal mijn type, maar hij gewoon wel aantrekkelijk. Ik kon vaak niet zoveel hoogte van hem krijgen omdat hij nogal stil was, maar in de auto hadden we eigenlijk voor het eerst een gesprek met elkaar en ik merkte dat we eigenlijk best wel veel gemeen hadden.

De dag ging behoorlijk snel voorbij, we lunchten samen in het stadje, gingen op de quads rijden. ( waar ik echt ontzettend slecht in was, dus al snel hield ik het voor gezien, terwijl Jake wel verder reed) en daarna gingen we samen naar het feest. Ik had al eens van Tessa gehoord dat Jake dol was op dansen en toen hij me even later na veel te veel drankjes de dansvloer opsleurde, kon ik het zelf aanschouwen. Het was ontzettend gezellig en door de obers die maar rond bleven gaan met dienbladen met allerlei shotjes, werd de avond steeds meer een waas.

En toen deed ik iets waar ik later heel veel spijt van zou krijgen.

 

Dit verhaal maakt deel uit van de Onbereikbare liefde Trilogie. Dit verhaal koop je hier.

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.