Vakantieverhaal Isa & Tessa | hoofdstuk 3.

by Tamara

 

Isa.

We kwamen bij de villa aan hij was nog mooier dan we verwacht hadden. Tijdens het boeken had het huis er mooi uitgezien, maar hij was gemaakt toen het net gebouwd was en er was nog helemaal geen begroeiing of groen rond het huis. Nu we voor het huis stonden, was ik meteen helemaal verliefd. Er stonden een aantal citroenbomen met bloesem erin, en tegen de muur aan de voorkant staat een hele mooie klimroos die in bloei stond. De villa was niet heel erg groot, maar wel heel erg mooi en perfect voor ons viertjes. We hadden een eigen kleine jacuzzi en er was ook een zwembad dat we deelden met een aantal andere huisjes. In de villa waren twee slaapkamers, eentje aan de voorzijde met uitzicht op het strand. Oké, heel in de verte, maar je kon wel de zee zien. En ééntje met uitzicht op de bergen. Wij besloten voor de slaapkamer met uitzicht op de bergen te gaan en Joris en Jake droegen de tassen naar boven en gingen uitpakken.

Toen Tessa en ik waren omgekleed, besloten we samen naar het dorp te gaan om wat boodschappen te doen. Er was helemaal niets in huis en toen de mannen de barbecue hadden ontdekt, besloten we daar gebruik van te maken. Dus wij pakten de huurauto en reden naar de stad, terwijl de mannen achterbleven en het zwembad onveilig gingen maken. ‘Gaat alles goed? Je bent zo stilletjes.’ Zei ik tegen Tessa terwijl ze uit het raam keek. ‘Mwah, ik ben net een paar dagen verschrikkelijk ziek geweest. En de jongens slapen zo ontzettend slecht de laatste tijd. Ik ben echt dood op.’ Ze gaapte en ik lachte om haar. ‘Oh dat ken ik! Mia heeft gewoon niet doorgeslapen tot ze ruim drie jaar oud was. Morris slaapt ook amper, maar minder slecht dan Mia.’ ‘Ooit zullen ze toch wel beter gaan slapen? Ik bedoel kijk Jake. Als die eenmaal slaapt dan wordt hij nergens wakker van.’ ‘Ja maar volgens mij hebben alle mannen dat hoor! Ik weet nog steeds niet of Joris nou echt niet wakker wordt van de kinderen of dat hij gewoon doet alsof.’

We mopperden nog een tijdje over de mannen en de kinderen tot we aankwamen bij het stadje. Ik vond het altijd heerlijk om in andere landen naar de supermarkt te gaan. Het voelde altijd als een soort uitje om al die producten te ontdekken die we in Nederland niet hadden. Joris verklaarde me altijd een beetje voor gek, maar nu ik Tessa helemaal enthousiast zag reageren op een chipsmaak die we thuis niet hadden, wist ik dat ik niet de enige was.

Nadat we inkopen hadden gedaan in de supermarkt, liepen we terug over de markt om nog wat vlees en vis te halen. We stonden voor de viskraam en keken naar alle vissen die op een bedje van ijs naar ons keken. Joris wilde iets klaarmaken met  vis en Citroen op de barbecue, maar ik wist niet welke vis hij ook alweer nodig had, dus ik besloot hem te bellen. Na twee keer bellen nam hij nog niet op en Tessa lachte. ‘Die liggen óf te slapen, óf ze zitten met bier in de jacuzzi. Anders nemen we meerdere soorten mee, het ziet er allemaal lekker en vers uit, dus er zit vast wel iets tussen dat goed is.’ Tessa bestelde bij de marktkoopman wat vis en daarna een kilo garnalen, die ze in knoflook wilde bakken. Ik hield zelf helemaal niet van vis, dus ik was blij voor Joris dat hij eens iemand had om zijn liefde voor vis mee te delen.

We legden alles in de auto en reden terug naar het huisje, terwijl we lachend bedankten wat de mannen aan het doen zouden zijn. Tessa bleek gelijk te hebben, want hoewel ik gokte dat ze vast lagen te slapen, zaten ze met zijn tweetjes in de jacuzzi bier te drinken. ‘Stel pubers zijn jullie. Kon je je telefoon niet opnemen?’ Mopperde ik. Joris pakte me beet en trok me zonder pardon met mijn kleding aan het water in. ‘JOOORIS! Nee!! NU ben ik helemaal nat!’ Ik plensde een heleboel water in zijn gezicht en hij lachte. ‘Wil je niet zo zeuren mevrouw, ik heb mijn telefoon ergens boven liggen.’ Tessa en Jake lachten en snel ging ik het bad weer uit zodat ik de boodschappen kon opruimen.

Die eerste avond zaten we met zijn viertjes buiten, terwijl het vlees op de barbecue lag te garen. Joris at een heleboel van de garnalen die Tessa had klaargemaakt en Jake bleek een schaal en weekdieren allergie te hebben, dus wij hielden het bij vlees. ‘Hmm, deze garnalen smaken wel een beetje vreemd. Waren ze wel vers?’ Vroeg Joris nadat hij zijn bord bijna leeg had. ‘Ja, volgens de verkoper waren ze gewoon vers. Ze lagen ook op ijs enzo.’ Zei Tessa. Hij haalde zijn schouders op en nam nog een hap, zonder er verder nog bij na te denken.

Pas de volgende dag zouden we erachter komen dat Joris wel gelijk had, maar toen was het al te laat.

Dit verhaal maakt deel uit van de Onbereikbare liefde Trilogie. Dit verhaal koop je hier.

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.