NEEE! Is de vakantie voorbij?? Nu al?

by Tamara
vakantie voorbij

NEEE! Is de vakantie voorbij?? Nu al? Hoe kan dat nou? Gisteren zeiden we nog gedag tegen de juf en gaven we haar een afscheidscadeautje en deze week beginnen de scholen alweer! Waar is die tijd nou gebleven? Overal op social media zie ik berichtjes voorbij komen dat moeders blij zijn dat EINDELIJK!!!! de vakantie voorbij is. Dat eindelijk de kinderen weer naar school zijn en dat ze weer rust hebben. Ik herken me daar totaal niet in. Over een paar daagjes is het hier ook zo ver, dan moet Maxim weer naar school. Om eerlijk te zijn zie ik er best wel tegenop om hem weer de hele dag te moeten missen. Natuurlijk is het best wel fijn om 1 kind minder thuis te hebben, aangezien 3 al druk genoeg is. Maar er echt naar uitkijken dat de vakantie voorbij is? Nee echt niet! Maar toch vraag ik me het wel af: ‘Ben ik dan echt de enige die het jammer vind dat de vakantie voorbij is?’

NEEE! Is de vakantie voorbij?? Nu al?

Uitkijken naar de vakantie.

Ik weet dat het heel stom klinkt, maar ik leef echt naar de vakanties toe. Ik ben echt zo’n suffe huismuts die het heerlijk vind om al haar koters thuis te hebben. Ik telde de laatste weken voor de zomervakantie ook echt de dagen af tot het eindelijk vakantie zou zijn. Nu zul je vast denken, gingen jullie dan wat leuks doen? Dat je daar zo naar uit keek? Nou nee niet eens! Maar ik vind het gewoon heerlijk als iedereen thuis is. Ook merkte ik aan de jongens dat ze heel erg uitkeken naar de vakantie. Ze maakten wilde plannen, van in een vliegtuig vliegen tot bergbeklimmen en waren druk aan het discussieren wat ze allemaal wilden doen!

image

Met zijn vijfjes thuis.

De eerste 3 weken van de vakantie was ik alleen thuis met de kinderen en hebben we samen lekker wat dingen ondernomen. We maakten een heleboel fietstochtjes, gingen naar het strand en gingen picknicken in het park. Toen Richard dan ook eindelijk vrij was (zijn eerste vakantie in een jaar) gingen we allemaal leuke dingen doen zoals naar de dierentuin, naar het pretpark en nog een weekend weg. Maar zelfs als we niets aan het doen waren vond ik het gewoon superfijn om alle personen die het meest voor mij betekenen thuis te hebben.

Aftellen naar het nieuwe schooljaar.

Toch kwam daar ineens het moment dat we af begonnen te tellen naar het nieuwe schooljaar. De vakantie is ineens omgevlogen en wat is het weer hard gegaan! Nieuwe kleren zijn gekocht zodat ze weer keurig in de klas zitten en zelf hebben de jongens er ook heel veel zin in. Stiekem vind ik het heel erg jammer dat ik ze niet meer de hele dag thuis heb, maar ach. Je kunt ze  moeilijk thuis houden he? Haha!

Keek jij uit naar het begin van het schooljaar of vind je het juist jammer dat de vakantie voorbij is? 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

8 comments

Kleine Prinses 3 september 2016 - 11:11

lijkt me toch spannend hoor zo een nieuw schooljaar! Hier start mijn dochter in februari!

Reply
Merel 1 september 2016 - 06:31

Vond het een fijne vakantie en inderdaad heerlijk om samen te zijn. Het enige dat ik nu weer prettig vind, is dat dagelijkse ritme. Ben daar gewoon zelf niet zo goed in. Maar goed, neemt niet weg dat het weer stil is in huis.

Reply
Birgit 31 augustus 2016 - 11:54

Aan de ene kant vond ik het jammer dat ze weer naar school gingen, aan de andere kant bracht het ook weer de ritme en regelmaat terug in huis. Iets wat ik toch wel erg fijn vind.

Reply
Jodi - liefthuis 31 augustus 2016 - 11:12

Toevallig heb ook ik hierover een blog getypt. Mijn spruit gaat nog niet naar school maar ik sta zelf voor de klas en denk ook neeeeeee ik vind het zo fijn thuis. Alle tijd voor familie en gezin. Succes meis

Reply
Nathalie 31 augustus 2016 - 09:02

Ik ben zelf juf dus ik geniet dubbel en dit van de vakanties. Ik vind het altijd raar dat mensen aftellen…

Reply
Lilian 31 augustus 2016 - 08:43

Jay gaat nog niet naar school maar naar de opvang, in de vakantie kan hij die twee dagen er ook nog naar toe. Ik miste hem als ik dan thuis was.

Reply
Nicole 31 augustus 2016 - 07:22

Ons zoontje zit nog niet op school, maar ik vind het ook altijd gek als moeders zo blij doen dat hun kroost weer naar school gaat. Lijkt me juist gezellig om hem zo lang thuis te hebben.

Reply
Josan 31 augustus 2016 - 07:21

Ik heb nog een week. Ik vind vakanties ook altijd lekker. Even niet geleefd te worden door de klok en de haal- en brengtijden van de kinderen naar school. Gelukkig hebben we nog een week. Meestal begin ik het schooljaar met frisse moed en takelt dat na de meivakantie een beetje af 🙂

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.