Vakantie feeling in een dag – Center parcs Aqua Mundo

by Mieke Zegt

We kunnen weer zwemmen

Zwemmen in Nederland is weer toegestaan en langzaam openen vele baden hun deuren weer voor publiek. Wij houden van zwemmen en gaan er graag op uit naar een zwembad die we nog niet kennen. Eens in de zoveel tijd doen we ook een dagje centerparcs, want hoewel er zwembaden zijn die qua waterattracties een breder aanbod hebben, blijft Center Parcs bij ons erg geliefd. Benieuwd waarom een aqua mundo bij ons zo geliefd is? je leest het in een nieuwe blog!

Center Parcs

Center Parcs begon natuurlijk allemaal met vakantie woningen, echter wie nu aan Center Parcs denkt, legt al snel de link met het mooie zwembad. Het Aqua Mundo. Het Aqua Mundo is vandaag de dag nog een van de weinige echte subtropische zwembaden in Nederland. Veel mensen zeggen, een zwembad is een zwembad en een bad met extra glijbanen is speciaal, maar voor de rest zijn zwembaden hetzelfde. Ik deel deze mening dus niet. Een zwembad is natuurlijk een zwembad, dat is duidelijk, echter voor ons gezin is een dagje zwemmen ook veel meer dan met elkaar water spatteren. Als we even willen zwemmen dan doen we dit in het zwembad bij ons in het dorp, spelen in het water, glijden van de glijbaan en genieten van een snack. Ja, na dat vele zwemmen krijgen wij altijd een snack gevoel en moet er een vette hap komen… opsie, weer 10 baantjes voor niks gezwommen. Een dorps / gemeente zwembad is wat ons betreft echt prima voor water vermaak met het gezin. maar toch, als we er echt een hele dag op uit willen, dan willen ook wij wat meer. Een aqua mundo is voor een goed voorbeeld van net iets meer, en ja, daarvoor betalen we ook net iets meer…
Wij bezochten met ons gezin De Huttenheugte en gingen daar een dagje zwemmen in het Aqua Mundo.

Meer dan een doorsnee zwembad

Een Aqua Mundo van Center Parcs biedt net even wat meer dan een doorsnee zwembad. Om te beginnen is het er tropisch en heerst er in het hele bad een aangename temperatuur. Het is dan ook niet zo raar dat je vele jonge gezinnen met kleine kindjes hier aantreft. Een Aqua Mundo staat bekend om zijn mooie aankleding, diversiteit in baden, meerdere glijbanen en speelattributen, vele zitjes  en een wildwaterbaan. Alleen al met deze ingrediënten is een Aqua Mundo meer dan een doorsnee zwembad. Wij mogen dan ook graag zwemmen in de Huttenheugte. Het is qua afstand voor ons prima te doen en daar komt bij dat onze kinderen dit allemaal een leuk bad vinden.

Benieuwd hoe een dagje Huttenheugte met ‘de nijhofjes’ er uit ziet? Check dan hieronder de Video:

 

Wij hebben kinderen in de leeftijd van 2 tm 14 jaar.  Vindt dan maar eens een zwembad die voor iedereen toegankelijk is. En daarbij letten wij vooral op de temperatuur van het zwembad voor de kleine kindjes. Dit geldt natuurlijk ook voor de temperatuur van het water en vinden we het belangrijk dat er een kinderbad is die (deels) afgeschermd is.
Net vele andere kinderen vermaken onze kinderen zich prima met water, dan zou je kunnen denken, wat ben je dan nog meer nodig?

Aqua Mundo geschikt als Dag attractie

Voor even zwemmen met je gezin zijn vele zwembaden geschikt. Echter als je echt een hele dag van smorgens tot s avonds een dagje door wil brengen in een zwembad ontbreekt het vaak aan een bepaald klimaat / temperatuur om even langs te kant te zitten. Daar komt bij dat niet elk bad gezellige zithoekjes heeft. De temperatuur van een zwembad, de aankleding (planten, zitjes, kleurgebruik) is van belang voor het creëren van een bepaalde feeling. Bij ieder mens is dit verschillend, maar voor ons geldt, aqua mundo brengt ons voor 1 dag in vakantie sferen.  En zoals je vaak hebt met vakanties, als je nog maar 1 dag weg bent, wil je nog lang niet naar huis. En juist dat gevoel ervaren wij bij een dagje aqua mundo.

We kunnen in de Huttenheugte echt even ontspannen, wij trekken hier dan ook een hele dag voor uit. Je betaald immers ook wel een flinke entree prijs, dan mag je er ook van genieten. Dat kan wat ons betreft perfect. Of je nou in het water zit, van de glijbaan gaat, in het kinderbadje ploetert met een van je kleine kids of even met je gezin aan tafel wil zitten, dit kan allemaal, terwijl de sfeer blijft.  Ik kan in dit bad echt even zitten tussen de palmbomen met een kopje koffie zonder dat er een galm van mensen in een zwembad overheerst en geloof mij, als Adhd-er ben je snel afgeleid.
Doordat het klimaat goed is, kunnen de kleinste kinderen in de box zitten bij mama met wat lekkers zonder dat ze gelijk afkoelen. De oudsten trekken er samen op uit en papa Tim gaat nog even snel alleen van de glijbaan. Iedereen is tevreden, wat wil je nog meer? Dit is voor mij echt genieten. Dit kan ik prima de hele dag volhouden. Het Aqua Mundo biedt dusdanig veel sfeer met zich mee dat het, dat het je voor een dag in vakantie sferen brengt.

Wat biedt de Huttenheugte

De huttenheugte heeft een prachtig mooi zwembad. Met zijn bekende Center Parcs looks als basis. Een grote koepel met een golfslagbad mag daarbij niet ontbreken. Je vindt onder deze koepel naast een golfslagbad een kinderbad met meerdere water speeltjes. Zo zitten er verhogingen in het bad, een glijbaantje en een speelboot die ook nog eens een glijbaantje heeft.  Het kindergedeelte is vrijwel geheel afgesloten dmv beplanting. Dit bad is echt leuk voor de aller kleinsten. Ook is er voor de kinderen een kinderdoebad. Het gaat hier meer om een waterspeelplaats dan echt een zwembadje. Een gave rotspartij staat bij deze speelplaats centraal. Je kan op de rotsen klimmen (via een trap) en dan met een tunnel glijbaan naar beneden (let op, het gaat hier wel om een Kinder glijbaan!!!), maar je kan ook onder de rotsen door. Dan kom je in een grot waarbij je ook verbinding kan maken met het buitenbad. Je kan vanuit dit bad niet naar het buitenbad toe, dit is afgesloten met tralies. Onze kinderen vinden dit een geweldige speelplaats en de tralies geven ook het gevoel dat je gevangen zit. Tevens heeft dit bad meerdere water speeltjes waaronder sproeiers.

Als je via de andere kant deze rotsen beklimt met de trap (dus buiten het kinderbad om) heb je een water glijbaan die je naar buiten brengt. Eenmaal in het buitenbad ben je gelijk weer in andere sferen. Via het buitenbad kan je weer in contact met de bewoners van de grot in het kinderbad (ja ik blijf even in het spel van mijn kinderen), kortom een avontuur op zichzelf.

Een wedstrijd bad heeft de Huttenheugte niet. Hoewel er wel zwemles gegeven wordt, is het doel van dit zwembad natuurlijk ook niet om een zwemschool te zijn. Wel bieden ze sport en speel activiteiten aan waar je zowel als inwoner van de gemeente of als vakantiegast aan kunt deelnemen.

Glijbanen

Ik benoemde ze net al even, de kinderglijbanen, deze bevinden zich in het kinderbadje en de andere in het doe bad. De glijbaan die naar buiten gaat wordt geadviseerd voor de wat oudere kinderen (richtlijn ongeveer 8 jaar), deze glijbaan gaat ook een stuk sneller dan de grote familie glijbaan. De glijbanen zelf zijn niet bepaald spectaculaire glijbanen. Ik kan mij goed voorstellen dat de echte thrillseaker hier niet tot zijn recht komt mbt snelheid en intensiteit. Echter, aqua mundo is ook geen water pretpark.

   

Wildwaterbaan

Wat wel echt een spannende ervaring voor jong en oud is, De wildwaterbaan! Je begint binnen, maar je reis vervolgt al snel buiten langs. Deze brede baan is echt een leuke familie baan. Hier en daar heeft het voor de kleine kinderen wellicht een wat intensere ervaring en zullen zij wat meer moeite hebben om hun hoofd boven water te houden dan een volwassene, maar als je zelf goed je kind in de smiezen hebt dan is dit echt een leuke baan om samen te doen. Na een leuke glijpartij buiten kom je via een buis in een grot terecht waar je vervolgens weer via een andere buis naar het binnenbad gaat. Hier bevindt zich de finale glijbaan van de wildwaterbaan die je aflegt terwijl je onder een waterrotsen partij door glijdt. Aan het einde van deze glijbaan kom je in de waterbak terecht waar je de stroming van de baan goed voelt, als je niet oplet wordt je zo mee genomen in de stroming, iets wat voor kinderen altijd een spannend stukje blijft. De wildwater is wat ons betreft echt het leukste van het hele zwembad! En in de avond, als het donker is wordt hij nog leuker! Misschien is het wel extra leuk dat ik hier vroeger als kind zijnde ook al van af ging en nu jaren later geniet ik er nog net zo veel van!

Water attracties

Naast glijbanen, het golfslagbad en de wildwaterbaan biedt de Huttenheugte ook nog een stroomversnelling die buiten langs gaat. De stroomversnelling is niet zo groot, maar heeft een flinke stroming, waardoor hij erg geliefd is. Doordat de stroming in een soort van cirkel loopt kan je makkelijk nog een keer.
De huttenheugte kent vele extra water attracties als water sproeiers, water speelbakken, grotten, stenen waterbronnen, waarvan wij nog steeds niet weten of dit nou decoratie is of dat je hier, zoals velen doen, ook echt op mag klimmen en in mag gaan zitten. Uiteraard mogen de bubbelbaden niet ontbreken.

 

 

 

Aqua Mundo by night

Wat wij zelf erg leuk vinden aan het aqua mundo zijn de avonden, je ervaart het zwembad dan zo anders. Vooral in de wintermaanden, de dagen dat het vroeg donker wordt, zorgt dit voor een heerlijke sfeer. Buiten is het koud, binnen lekker warm. Buiten is het donker, binnen is het sfeervol verlicht. Als je in de avond de stroomversnelling in gaat, de wildwaterbaan neemt of gewoon het buitenbad in zwemt dan heb je zo een andere feeling dan overdag. Voor ons nog meer reden om echt een hele dag te verblijven!

 

Entree prijs

Wat kost nou een dagje zwemmen in de huttenheugte? De reguliere dagtickets voor volwassenen is € 25,- pp. Voor kinderen van 3 tm 11 jaar is dit € 19,- pp. Een gezin van 2 volwassen en 2 kinderen onder de 12 jaar betaald € 88,- voor een dagje zwemmen. Dit is dan nog exclusief parkeren. Je kan ook kiezen voor avond ticket, deze zijn geldig vanaf 16 uur en zijn goedkoper. Wil je de exacte prijzen weten? check dan HIER de actuele prijzen.

Kwaliteit prijs verhouding?

Een vraag die een ieder voor zich kan beantwoorden. Het hangt natuurlijk van je verwachting af. Waar we niet omheen kunnen, is dat het veel geld is om zo even te betalen om te zwemmen. Wil jij even lekker zwemmen met je gezinnetje dan zal een ander bad ook voldoende plezier bieden en ben je niet snel geneigd om daar € 25,- pp voor te betalen. Wil je echt een dagje uit, waarbij je ook echt een hele dag weg bent, net als een dagje dierentuin of pretpark of gewoon een heerlijk vakantie gevoel hebben voor een hele dag? Dan wordt het misschien een ander verhaal.
Van ons zelf uit kan ik zeggen dat wij dit zwembad echt als een dagje uit zien en we dus ook bereid zijn hier meer voor uit te geven. De feeling die het met zich mee brengt voor ons gezin is het waard. Ik moet wel zeggen dat wij wel vaak opzoek gaan naar leuke deals via een van de bekende prijsstunt sites voor een dagje weg. Tja, we blijven Nederlanders.

Wil je ook een dagje huttenheugte ? check dan hun website voor meer informatie rondom openingsdagen tijdens corona tijden.  Benieuwd of je bij jou in de buurt ook vakantie voor een dag kan vieren? Check dan snel hier voor meer informatie!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

iliveformydreams.com 17 mei 2020 - 16:38

Leuk! Wij komen ook graag in Centerparcs, gewoon met een paar dagen vakantie erbij 🙂
Maar zo’n dagje zwemmen lijkt me ook wel leuk.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.