Update verloskundige 36+4

by Tamara

Na de echo die ik 2 weken geleden had maakte ik me best wel heel erg veel zorgen. Het kleintje in mijn buik was namelijk echt amper gegroeid in twee weken tijd, iets wat niet echt goed is op deze termijn. Toen ik mijn zorgen uitte op Instagram en op mijn blog, werd ik overspoeld door ontzettend lieve reacties van mensen die ontzettend meelevend waren en me een hart onder de riem staken met hun verhalen en lieve woorden.

image

 

Gister om 4 uur was het dan zo ver, de nieuwe groeiecho waar ik de afgelopen nachten veel wakker van had gelegen. Wat nou als ons kleintje weer niet gegroeid was? Wat nou als mijn buik geen goede plek meer was om te groeien? Wat nou als ze willen inleiden?

Ik ben natuurlijk ook al bijna 37 weken zwanger, dus de baby is compleet en hoeft alleen nog wat te groeien. Toch zou ik het heel erg raar vinden om nu al te bevallen, de vorige 2 keren had ik ook pas bij 40 weken het gevoel dat de zwangerschap bijna voorbij was en ik klaar was om te bevallen.

De vorige keer woog de baby iets tussen de 2 kilo en de 2200 gram. Best wel aan de kleine kant dus voor deze termijn. Na een paar keer gemeten te hebben kwam de baby nu zo rond de 2500 gram uit. Een enorme baby word het dus niet, maar ik ben zo ontzettend blij dat de baby gewoon groeit!

Ik kreeg al veel reacties van mensen die dachten dat ik het erg vond om een kleine baby te krijgen, maar dit is absoluut niet waar ik me zo druk om maakte. Het ging mij er puur om dat er dus geen groei te zien was.

image

Na het meten keek de verloskundige of de baby een keer zin had om mee te werken met een 3d echo. En ja!! Daar was ons derde prachtige kindje! Superbijzonder om te zien! Tijdens de gewone echo waren ook al heel veel lange haartjes te zien! Echt heel erg leuk!

Volgende week weer een echo, dus hup kleintje! Spekkies kweken! En blijf gerust nog maar even zitten, mamma vind je gehik en geschop namelijk superlief!

Misschien vind je dit ook leuk

11 comments

Nicole 13 mei 2015 - 22:46

Wat een opluchting! Ik zou me ook zorgen maken hoor.
Ik had het juist andersom, ik kreeg een telefoontje na een echo met de mededeling dat mijn kind VEEEEEL te groot was voor zn termijn en de alarmbellen gingen af. Heel rot is zoiets, dus snap precies wat je voelde..

Reply
Simonne 13 mei 2015 - 14:43

Lekker veel ijsjes eten terwijl je in het zonnetje zit 😉

Reply
Eline 13 mei 2015 - 12:06

Aww gelukkig maar dat alles goed gaat en de baby groeit. Kan me voorstellen dat dit echt een opluchting voor je was. Nu nog even lekker blijven zitten zodat de baby nog verder kan groeien in mama’s buik!

Reply
Eline 13 mei 2015 - 11:40

Meer MacDonald’s eten dus ?

Reply
Tamara 13 mei 2015 - 12:06

Lekkerrr!!!

Reply
Linda 13 mei 2015 - 11:23

Fijn dat de baby gegroeid is!
Ach je moet maar zo denken, dan blijft de baby wat langer klein en echt baby straks haha.
Kun je mss wat langer met de kleertjes doen 😉

Nu lekker wat spekkies kweken nog voor de geboorte! En dat zij/hij gewoon kan blijven zitten!

Reply
josanjongbloed 13 mei 2015 - 10:23

Nou fijn dat de paniek toch voor niks blijkt te zijn. Ieder kindje groeit in zijn/haar eigen tempo. Het komt wel goed. Enne ergens ben ik best jaloers op je. Met mijn 156 cm kan ik altijd rekenen op kinderen van 3 tot 3,5 kilo. Niet grappig omdat er uit te drukken 🙂

Reply
Jeanine 13 mei 2015 - 07:04

Gelukkig positief nieuws! Spannende tijd voor je. Zal voor je duimen dat er volgende week nieuwe spekkies zijn bijgekomen. 🙂

Reply
Tamara 13 mei 2015 - 08:31

Dankje! Ik duim ook heel hard!

Reply
Annelore 13 mei 2015 - 06:35

He, dat zal een opluchting geweest zijn! Nog een paar weekjes, en dan kun je zien of hij echt lijkt op de 3D-echo 😉 Liefs, Annelore

Reply
Tamara 13 mei 2015 - 08:30

Hele opluchting inderdaad! Ik ben he benieuwd!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.