Update oogoperatie Floris.

by Tamara
Update oogoperatie Floris.

Een tijdje geleden vertelde ik al in deze blog  over de operatie die Floris over een tijdje moet ondergaan. Niet zomaar een operatie, maar een heuse operatie aan zijn oog, wat natuurlijk best wel eng is! Afgelopen dinsdag moesten we weer naar het ziekenhuis en kregen we wat meer duidelijkheid over wat er nou precies gaat gebeuren en wanneer.

Update oogoperatie Floris.

Voor degenen die het nog niet gelezen hebben, Floris heeft een ptosis. Nu denk je vast: ‘Daar heb ik nog nooit van gehoord!’ nou dat had ik dus ook niet voordat ik Floris kreeg. Een ptosis is een ooglid dat een beetje hangt. Dit komt meestal omdat de ooglidspier een beetje slap is, of omdat de ooglidspier een beetje te lang is. Dit zorgt ervoor dat het ooglid een stukje over het oog heen hangt.

Het viel ons eigenlijk niet meteen op dat Floris zijn oogje anders was. Hij had in zijn eerste week en een paar keer daarna steeds oogontsteking, dus in eerste instantie gingen we ervan uit dat hij gewoon een geirriteerd oogje had. Ook de huisarts zag niets bijzonders aan zijn oog, behalve dat hij een beetje opgezet was, dus we deden er verder niets mee.

Toen Floris wat groter werd, zagen we dat zijn oogjes echt ongelijk zijn. Zijn ene oogje hangt een beetje, terwijl zijn andere oog mooi open is.Toen hij ongeveer 1.5 was heeft hij en onderzoek gehad waar niets bijzonders uitkwam en zolang hij er geen last van had hoefden we niks te doen.

hierop kun je de ptosis een beetje zien

Lui oog en oogoperatie.

Zolang er niets aan zijn oog veranderde, hoefden we geen actie te ondernemen, maar toen ik de afgelopen tijd steeds vaker zag dat het ooglid over zijn pupil heen hing, besloot ik toch maar eens een afspraak te maken. Afgelopen dinsdag mochten we dus naar het ziekenhuis en na een paar testjes, kwam de oogarts tot de conclusie dat zijn linkeroog ( die met ptosis) een stuk slechter ziet dan zijn rechter oog. Dit was al te zien met de ogentest, waarbij hij met zijn rechteroog wel alles kon zien en met zijn linkeroog niet.

Het plan van aanpak.

We hebben nu de opdracht gekregen om 2/3 maanden lang zijn rechteroog af te plakken zodat zijn linkeroog de kans krijg om wat sterker te worden en wat bij te trekken. Door zijn ptosis heeft hij een beetje een lui oog ontwikkeld, dat hopelijk een klein beetje gecorrigeerd kan worden op deze manier. Blijkt dat het oog over 3 maanden goed gecorrigeerd is? Dan krijgen we een verwijzing voor de operatie om zijn ooglid te corrigeren. Een hele spannende operatie, er is maar 1 arts in Nederland die die operaties doet en die zit in Rotterdam. Mocht de sterkte van zijn oog dan nog steeds niet zo goed zijn, dan wordt er overwogen om hem een bril voor te schrijven.

 

Kortom, we gaan een hele spannende periode tegemoet! Duimen jullie mee dat alles goed gaat de komende periode?

Misschien vind je dit ook leuk

10 comments

Sandra 4 februari 2017 - 08:02

Wat spannend zeg… het lijkt me doodeng als je kind geopereerd moet worden. De duimen draaien voor Floris!

Reply
Anja 4 februari 2017 - 02:33

Oei, spannend. Mijn zoon moest met 2,5 ook afplakken vanwege lui oog (hij bleek nagenoeg niets te zien), maar is uiteindelijk goed gekomen. Sterker nog: hij is nu bijna 18 en draagt al ruim 5 jaar geen bril meer 🙂

Reply
Sylvia 3 februari 2017 - 08:22

Spannend hoor! Ik ga voor jullie duimen!

Reply
Bo 3 februari 2017 - 07:55

Heeeeel spannend! Wij duimen mee??

Reply
Isa 3 februari 2017 - 07:26

Ik zal voor jullie duimen! Hopelijk komt het allemaal weer goed met zijn oog. Gek dat het zo lang heeft geduurd voordat een dokter iets bijzonders heeft gemerkt… Gelukkig kunnen jullie nu wel echt iets ondernemen! Succes 🙂

Reply
Loes Johanna 3 februari 2017 - 07:24

Poeh wat spannend zeg! Duim uiteraard mee. ??

Reply
Marianne 3 februari 2017 - 07:15

We duimen mee! Ik ben vroeger zelf ook geopereerd (stand van mijn ogen) en moest ook stickers ivm een lui oog.

Reply
Saskia 3 februari 2017 - 07:03

Jaaa wij duimen mee. Zet um op Floris!

Reply
Josan 3 februari 2017 - 06:59

Yep we duimen met jullie mee. Bijzonder eigenlijk dat het wel een tijdje duurde voordat iemand iets bijzonders opmerkte.

Reply
Channa 3 februari 2017 - 06:55

Spannend, zeg. Ik had er nog nooit van gehoord. Hopelijk gaat het allemaal goed komen.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.