Uitzetlijst voor net bevallen dames!

by Tamara

Wat je allemaal nodig hebt voor je baby weten we inmiddels wel en mocht je dat niet weten, dan kun je dat altijd opzoeken. Maar, wat heb je als net bevallen vrouw nou eigenlijk allemaal nodig na de bevalling? Zeg nou zelf, al die enorme kraamverbanden uit dat kraampakket, heb je toch niet echt nodig?

Jep! Die heb je echt nodig. Ik stond er de eerste keer dat ik ze zag ook naar te kijken met een opgetrokken neus, want ik zou die dingen echt nooit nodig hebben. Wist ik veel dat het ‘Na-de-bevalling-bloedbad’ net ietsje erger is dan een doorsnee menstuatie. In elk kraampakket zit wel een pak van deze turbo dingen, maar koop er vooral gerust een pak (of 2 ) bij. Zelfs al bloed je niet zo heel erg, ze zitten wel heerlijk als je ‘onderkantje’ een beetje beurs is.

Zoogcompressen! Zit niet in je kraampakket maar ik kan me wel voorstellen dat je ze goed kunt gebruiken na die tijd. Ik weet niet hoe het zit met moeders die flesvoeding geven (lek je dan ook gewoon eigenlijk?) maar bij mij was het een musthave en die dingen waren niet aan te slepen!

Lekker zittend ondergoed. Ik had voor na mijn eerste bevalling allemaal mooi satijnen en kanten ondergoed gekocht ennnn pas maanden later gedragen. Nee toen ik eenmaal van mijn netbroek ontdaan was, wilde ik alleen maar heerlijke grote granny pannies aan. Dat ze niet mooi waren zou me een worst wezen. Behalve de kraamverzorgster kwam er voorlopig toch niemand in de buurt daar down under.

Vette creme. Mocht je wel borstvoeding gaan geven, de eerste dagen krijg je waarschijnlijk kloofjes en dat is niet leuk. Ik smeerde me daarom suf met bepanthen! Werkt als een tiet (ghehe) en je hoeft het er niet elke keer weer af te halen voor je je kindje laat drinken.

Ruim zittende COMFORTABELE kleding. Je zult niet de eerste zijn die denkt na haar bevalling haar kittige hakjes en skinny jeans weer aan te kunnen ( ik had echt een spijkerbroek in mijn tas zitten, wist ik veel!) maar echt, ik wilde sowieso in de eerste week gewoon wonen in mijn joggingbroek en mijn veel te wijde trui. Pas na die eerste week had ik echt weer de behoefte om me weer wat mooier aan te kleden, maar daarvoor echt nog niet. Wat lekker zittende kleding is dan dus een must!

Evt voedingsbeha/tops. Deze heb ik nooit gebruikt. Ik druk gewoon mijn cup naar beneden en klaar, maar ik hoor veel mensen die zweren bij die dingen!

Spuitflesje. Deze zijn heel handig as je wat gescheurd/geknipt bent of iets dergelijks. Ik kreeg ze na mijn eerste en laatste bevalling mee vanuit het ziekenhuis en ik vond ze ideaal. Het is een soort flesje maar dan met een hele lange tuit eraan. Als je deze met water vult voordat je naar de wc gaat en tijdens het plassen ‘daar’ richt, dan brand het niet zo en ik vond dat koele water heel fijn bij die zwellingen.

 

Wat is jouw beste tip voor dingen die je nou echt nodig hebt na je bevalling?

Misschien vind je dit ook leuk

22 comments

Daniëlle 23 december 2015 - 14:19

Zoogcompressen zijn inderdaad heel handig om te hebben! Zeker vlak na je bevalling. Ik had wasbare compressen, scheelt veel geld!

Reply
M. 23 december 2015 - 12:47

Wat een onwijs handig lijstje!

Reply
Willemien 23 december 2015 - 08:36

Ik had zo’n huis/tuin/keuken gietertje gekocht! Ipv een spuitflesje ? Ging echt super! En had een paar boxers van mijn man ‘geleend’ om aan te doen haha ? En die zachte ‘drollevanger’ broeken (broeken met een wat lager kruis), ideaal voor in de kraam! En in mijn kraamtijd nog modieus ook ?

Reply
Liess 22 december 2015 - 19:58

Zoogcompressen op mijn uitzetlijst zetten dus! en zon spuitfles is ook wel makkelijk, maar ik neem aan dat ik die net als vorige keer in t ziekenhuis krijg, alleen dit keer zal ik m “perongeluk” in mn tas stoppen als ik naar huis ga lol.

Reply
Liess 22 december 2015 - 19:59

Volgens mij heb ik bij lotte misschien 1 x zon zoog compress nodig gehad in t ziekenhuis, maar bv zette niet door (ook niet geprobeerd trouwens)
Dit keer wil ik wel voor BV gaan!

Reply
Angela - Mama met passie 22 december 2015 - 13:40

Die spuitflesjes ken ik niet, maar ik had gewoon zo’n kannetje waar ik water in deed. Een keer aan Stephan gevraagd om hem te vullen, omdat ik al op de wc zat en hem vergeten was… Nietsvermoedend was ik aan het plassen en goot tegelijkertijd het water.. Aaaaaaaah gilde ik. Stephan: wat is er? Dat is koud water, je had lauw water moeten doen. Tja….

Reply
Michelle 22 december 2015 - 13:10

Súperfijn artikel dit! Ik word ook echt hartstikke doodgegooid met lijsten voor tijdens mijn zwangerschap en wat ik allemaal aan moet schaffen, maar over na de bevalling hoor je éigenlijk bijna niemand. Zoogcompressen komen bovenaan de lijst nu;)!

Reply
saskia 22 december 2015 - 12:24

Zoogcompressen! Ik kon er niet genoeg hebben de eerste maanden. Altijd afgevraagd waarom deze niet in het kraampakket zitten 🙂

Reply
Angela - Mama met passie 22 december 2015 - 13:38

Inderdaad! Dat heb ik me ook afgevraagd 😉

Reply
Milou 22 december 2015 - 11:59

Whahaha misschien ben ik dan iets té goed voorbereid?! Bij mij ligt de hele onderste lade van de commode vol met kraamverband, netbroekjes, zoogcompressen en inderdaad een fles die makkelijk water spuit. Voedingsbh ga ik ook niet kopen. Ik heb nu 4 verschillende zwangerschapsbh’s besteld en weer geretourneerd, dan gebruik ik toch liever mijn gewone, stevige bh’s.

Reply
Malou 22 december 2015 - 10:33

Zoogcompressen inderdaad.. Iedere 2 dagen begon ik weer aan een nieuw pak haha.

Reply
Jess 22 december 2015 - 09:18

Ik vind inderdaad een borstvoedingsbh wel een must! Ik heb er hier hopen liggen. Een borstvoedingskussen (of een gwn) vond/vind ik wel gemakkelijk voor alles.

Reply
Wilmaaa 22 december 2015 - 09:03

Die spuitflesjes ken ik ook niet, ik ging dan gewoon even onder de douche. Maar voedingsbeha´s waren enorm handig en zoogcompressen niet om aan te slepen ;P & je ondergoed moet ook lekker zitten, vond ik wel zo belangrijk!

Reply
Tineke 22 december 2015 - 08:56

Dank je voor het schrijven van dit artikel! Ik ga het zeker onthouden!
Liefs

Reply
Charlotte 22 december 2015 - 08:51

Die zoogcompressen heb je echt heel veel nodig haha. Eigenlijk kan ik me in je hele lijstje goed vinden! Ik had ook nog een of andere ijzer aanvulling omdat ik veel bloed was verloren. Geen idee meer hoe het heette…

Reply
Drie 22 december 2015 - 08:29

Wat handig die lijstjes van je! Ik hoop ze over een tijdje allemaal nog eens door te kunnen nemen.

Reply
Willemieke | Kleine mooie dingen 22 december 2015 - 07:34

Z leuk om dit te lezen! Ik zit echt nog laaaang niet in de babyfase, maar toch leuk. Vast handig om allemaal te weten voor ooit 😉

Reply
Sandra 22 december 2015 - 07:28

Yep, je lekt ook als je flesvoeding geeft dus hier ook zoogcompressen ingeslagen! Ik deed ook wel een inlegkruisje doormidden knippen en die in je bh.

Reply
Nicole 22 december 2015 - 07:19

Zoogcompressen by far inderdaad! Niet aan te slepen die dingen!

Reply
Channa 22 december 2015 - 07:07

Hier absoluut zoogcompressen, die waren niet aan te slepen. En inderdaad comfortabele kleding, je past echt niet direct weer in je oude spijkerbroek 😉

Reply
Carlijn 22 december 2015 - 06:45

Sluit me er helemaal bij aan. Hier ook nooit een voedingsbh gedragen, toen ik borstvoeding gaf was het een hittegolf dus ik liep de hele dag rond in een oversized hemd van mijn man (heel erg charming). Verder kan ik zo’n pakje Mama-Multivitamines ook aanraden. Zal ongetwijfeld het placebo-effect zijn geweest, maar ik voelde me er helemaal fit en gezond bij hahaha..

Reply
Josan 22 december 2015 - 06:24

Ik wist niet eens dat er speciale spuitflesjes voor bestonden. Ik kreeg gewoon de tip een maatbeker te gebruiken. Dus in mijn geval zou ik zeggen zorg voor een extra maatbeker. Het is namelijk niet zo fris als je eerst je Foef mee staat schoon te maken en manlief ze daarna gebruikt voor het afmeten van de rijst. (Overigens is dit geen voorbeeld uit mijn eigen leven.)

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.