Ui snijden zonder prikkende ogen.

by Tamara
Ui snijden zonder prikkende ogen

Ik weet niet of jullie mij volgen op Instagram, maar hier deel ik vaak handige tips en hacks, die ik overal en nergens tegenkom! Nu kwam ik laatst een trucje tegen om ui te snijden zonder dat je ogen gaan prikken. Ik heb hier zelf altijd best wel last van. Dan begin ik uien te snijden en dan denk ik: Ohhhh dat valt best mee. Maar dan adem ik net iets te diep in ofzo en dan beginnen mijn ogen meteen te prikken! Maar nu niet meer! Wil je ui snijden zonder prikkende ogen? Lees dan verder!

Ui snijden zonder prikkende ogen.

Waarom kun je geen Ui snijden zonder prikkende ogen?

Als je ui snijdt, komt er een gas vrij. Dit gas is zwavel en wordt aangetrokken door vocht. Vandaar dat het ook meteen in je ogen trekt als je uien gaat snijden. En als je eenmaal tranende ogen hebt, zijn de tranen ook niet meer te stoppen. Ik moet soms gewoon even buiten gaan staan omdat mijn ogen te erg tranen hahha!

Wat ik al geprobeerd heb.

Geloof mij, ik heb echt al heel erg veel dingen geprobeerd om ui te snijden zonder prikkende ogen. Uien even in de vriezer, snijden onder de stromende kraan, je adem inhouden tijdens het snijden, de snijplank natmaken en nog veel meer. Het helpt allemaal niet, of maar een klein beetje. Ik had het bijna opgegeven, tot ik deze tip vond!

Ui snijden zonder prikkende ogen. Dé tip!

Oké, ik was biefstuk aan het maken en wilde  daar gekarameliseerde ui bij maken, dus ik moest een aantal uien snijden. Maar bij de eerste snee in de ui merkte ik het al en was ik het zat. Ik ging op internet op zoek naar een tip en vond een filmpje van Gordon Ramsey. Hij legde uit hoe Ui snijden zonder prikkende ogen heel makkelijk is!

 

 

 

 

 

 

 

 

Je moet de ui van boven naar beneden doorsnijden. Dus je begint bij het stukje waar de bladeren aan zaten en snijdt hem dan naar beneden door. Het ‘kontje’ dus de wortels, laat je eraan zitten. Dan pel je de schil eraf en laat je alles bij de onderkant eraan zitten. Hier kun je heel makkelijk de ui aan vasthouden, maarrr het grootste voordeel. Je ogen gaan niet prikken als je een ui op deze manier snijdt! Ik heb het echt al heel erg vaak geprobeerd en ik heb echt nooit meer prikkende ogen gehad sinds ik deze manier ontdekt heb! Echt ideaal!

Dus! Dit was mijn  tip! Ga jij hem proberen?

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.