Twijfels over ons nieuwe huis?

by Tamara

Oh de tijd vliegt. Nog maar twee weekjes en dan krijgen we de sleutels van ons nieuwe huis. Ik moet zeggen dat het toch wel een beetje spannend begint te worden hoor. En misschien krijg ik een beetje last van cold feet. Maar dat is normaal toch? Of toch niet? Goed, omdat ik weet dat er vast onder mijn volgers wel mensen zijn die dit ook hebben meegemaakt, doe ik even een beroep op jullie. Want wat ik voel is heel normaal.. Toch?

Ons eerste huis.

Het huis waar we nu wonen, is ons eerste huisje samen. We kochten het toen ik 19 was en hij 24 en waren van plan hier vijf jaar te blijven wonen en dan verder te kijken. Nu werden die vijf jaar het dubbele, want we woonden hier in juni alweer tien jaar. TIEN jaar! Ik heb nog nooit zo lang in een huis gewoond als hier! Maar goed, het was meer dan tijd voor een nieuwe stap en dus hebben we na heel veel kijken, heel veel twijfelen en heel veel gedoe, een huis gekocht. Ik kan wel met zekerheid zeggen dat het huis geweldig is. Het is misschien niet iedereens smaak, maar wij vinden het echt een ontzettend mooi huis. Maar waarom twijfel ik dan zo?

Waarom toch die twijfels?

Ja.. ehh.. Ik heb dus werkelijk geen idee. Misschien omdat ik een eeuwige twijfelaar ben? Het is heel stom, want ik ben ontzettend blij met het huis en ik snap niet waarom ik het allemaal zo eng vind. En toch twijfel ik over alles. Maar het is toch ergens ook heel erg raar om zo ontzettend veel geld uit te geven aan iets dat je maar een krappe drie kwartier bekeken hebt? Of niet? Haha.

Zelf denk ik dat het komt omdat we ons huidige huis achter gaan laten. Ik ben iemand die niet heel erg veel waarde hecht aan spullen, maar wel aan herinneringen en de plaatsen waar ze gebeurd zijn. Het is één van de redenen dat ik na bijna tien jaar nog nooit langs het oude huis van mijn moeder gefietst ben, omdat ik dat gewoon moeilijk vind. Ik weet nog dat ik vroeger ontzettend veel heimwee heb gehad naar ‘oude’ huizen als we verhuisd waren en dat ik het daar steeds wel moeilijk mee had.

Met dit huis.. Het voelt alsof we de hele kindertijd van de kinderen achterlaten. Ze kwamen hier allemaal voor het eerst thuis en Sarah is hier zelfs geboren. Ze deden hier hun eerste stapjes, zeiden hier hun eerste woordjes en groeiden hier uit van baby’s naar kleine mensen met allemaal een eigen karakter. Ik weet zeker dat we in ons nieuwe huis stapels nieuwe herinneringen gaan maken, maar dat neemt niet weg dat ik het toch wel een ding vind allemaal..

Zijn er mensen die dit herkennen?

 

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Marit 21 september 2020 - 22:40

Ik heb 8 jaar in het andere huis gewoond en daar twee kindjes in mogen krijgen. Het was op, de liefde voor ons eerste huis. We zijn 100 meter verderop gaan wonen en mis het voor geen meter! We zijn er zooooveel op vooruit gegaan!!! De dames kunnen langs hun geboorte huis fietsen en dat vind ik ook goed. Ik zal dit later ook vast wel doen maar de laatste jaren zat ik daar echt niet meer lekker…

Reply
Chantal 21 september 2020 - 20:41

Vind je het verbouwen ook niet heel spannend?

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.