Twijfels over de naam van onze dochter?

by Tamara
naam van onze dochter

Wie mij kent weet dat ik een eeuwige twijfelkont ben. Het was tijdens deze zwangerschap dan ook best wel een verrassing dat we bij 17 weken al een naam hadden. Maar, hoe zeker ik ook was over die naam, toch sloegen de twijfels een beetje toe. Wat niet echt gek was, aangezien ik bij mijn andere drie kinderen ook mijn twijfels had over de namen. Van te voren kun je namelijk zo’n mooie naam verzinnen, wat als die naam helemaal niet bij je kindje past? Maar waar al die twijfels over de naam toch steeds vandaan komen?

Twijfels over de naam van onze dochter?

Als er iets was dat ik niet had verwacht was hoe snel we deze keer een naam hadden. Ik had namelijk al eens een paar jongensnamen en meisjesnamen geopperd bij Richard, maar die vond hij eigenlijk allemaal niet leuk. Andersom had hij ook een heleboel namen die ik gewoon helemaal niks vond. Toen kwamen we op een naam die we eigenlijk allebei heel erg leuk vonden en aangezien hij goed klonk bij de rest van de namen, hij leuk af te korten was en we hem beiden heel erg leuk vonden, besloten we dat dat de naam zou worden! Maar inmiddels ben ik 34 weken zwanger(ik schrijf deze blog vooruit) en heb ik een aantal twijfels.

Willen we echt een top tien naam?

De naam die we gekozen hebben is redelijk populair. Hij heeft in de afgelopen jaren dan ook regelmatig in de top 10 van meest gegeven namen gestaan. Of hij er dit jaar ook in staat weet ik niet, maar het is dus wel een naam die je veel hoort. Eerst vond ik dat geen probleem, hoe vaak kom je nou iemand tegen met dezelfde naam als jij. Maar hoe meer ik erop ging letten hoe vaker ik de naam tegenkwam. We zien er om deze reden niet vanaf hoor, maar het bracht ons wel even aan het twijfelen.

Twijfels over de spelling.

Nog een reden van de twijfels over de naam van onze tweede dochter was de spelling. Je kunt hem namelijk op een hele lange manier spellen, of op een hele korte. En nee, die langere naam zit niet vol met allemaal overbodige letters, maar ik ben bang dat ze deze langere versie toch vaker zal moeten spellen dan de korte. De korte versie vind ik heel leuk, maar deze is veel korter dan de namen van de rest van de kinderen.. Beetje lastig dus!

Hebben jullie twijfels over de naam van jullie kindje gehad tijdens de zwangerschap? Of heb je nu ook nog wel eens twijfels over de naam van je kind? Laat het me weten bij de reacties.

 

Misschien vind je dit ook leuk

13 comments

Eveline 14 september 2017 - 14:02

Mijn man en ik vonden het erg lastig om een meisjesnaam te verzinnen, de jongensnaam was al bekend voordat we überhaupt zwanger waren. Toen we eenmaal een naam hadden, begon ik na een paar weken toch te twijfelen. Uiteindelijk hebben we de naam aangepast. Ik ben benieuwd of ik straks na de geboorte nog steeds blij ben met deze wijziging. 🙂

Reply
Manon 3 september 2017 - 14:58

Ik gok op Sophie of Julia en denk dat het kort/lang schrijven etc iets is om ons om de tuin te leiden haha! Ben heel benieuwd!

Reply
Mirte 1 september 2017 - 22:56

Mijn ouders hebben gekozen voor de simpele variant en gek genoeg gaat iedereen er altijd vanuit dat het Myrthe is, dus ik spel ook al jaren. Dat went en is een kleine moeite 🙂 Jullie kunnen nog even verder kijken natuurlijk, wie weet vind je nog iets anders, maar als dat niet zo is, dan is het een mooie bevestiging dat jullie DE naam al hebben.

Reply
Rachel 1 september 2017 - 18:56

Ik heb ook zo enorm getwijfeld over de namen van mijn zoons. De eerste konden we niet opkomen, maar de tweede wisten we al heel snel. Ik ben blij dat het geen naam is die je vaak hoort, maar wel in de top 100 staat. Niet geheel onbekend dus. Nu vind ik de naam echt bij de jongens passen en ben ik blij dat we deze namen hebben gekozen

Reply
Merel 1 september 2017 - 11:44

Oeeh
Dan gok ik op sofie/sophie of sara/sarah
Hihi

Reply
Natasja 1 september 2017 - 11:14

Ons kindje wordt binnen nu en 1,5 maand geboren. Ook een meisje. Nooit gedacht dat een naam kiezen zó moeilijk zou zijn. Ik had allang een lijst met meisjesnamen. Maar vanaf het moment dat ik wist dat ik in verwachting ben van een meisje, werd ik ineens heel kritisch. 3/4 van de namen schrapte ik van het lijstje. Zelfs namen die ik al járen geleden mooi vond en dus al een eeuwigheid op dat lijstje stonden. Namen waarvan ik bijna zeker was dat een van die het zou worden. De naam die we nu hebben… nee dat had ik nooit van te voren kunnen denken. Soms twijfel ik nog wel eens. Moet ik niet gewoon gaan voor een naam die al lang op mijn lijstje staat? Maar dan denk ik: nee, vertrouw op het moedergevoel wat ik al heb. Dit meisje krijgt deze naam en dat past bij haar.

Reply
Cindy | Sleutel in de Tuin 1 september 2017 - 10:46

We waren er bij onze eerste snel uit en hebben nooit getwijfeld. Luuk; een stoere naam die past bij alle fasen van zijn leven. Op zijn Hollands geschreven, maar internationaal makkelijk uit te spreken en goed passend bij zijn achternaam. Was ook een toppertje in de lijst van kindernamen, maar dat maakte ons niet uit. Deze naam had ik al bijna 20 jaar op mijn lijstje staan. Er is geen ander kind in zijn groep die dezelfde naam heeft. Volgens mij zelfs niet in heel de kleuterlichting.
Ook voor Sofie hebben we nooit getwijfeld om dezelfde redenen als bij Luuk. De knoop voor deze naam was nog sneller gehakt. Bovendien past Sofie leuk bij Luuk. Over 3/4 jaar weet ik of er nog meer Sofie’s in haar kleuterlichting zullen zitten.

Reply
Nelleke 1 september 2017 - 09:14

Oooh ja, herkenbaar! Ik ben nu bijna 37 weken zwanger en vorige week vond ik ineens onze gekozen naam niet meer mooi. Nu zijn we even inspiratieloos. Lastig!

Reply
Jodi - liefthuis 1 september 2017 - 08:41

Mega herkenbaar. Bij onze spruit getwijfeld tof 39 weken en nu bij 16 weken de naam al maar toch ergens zit er nog twijfel.

Reply
Iva 1 september 2017 - 08:30

Bij onze zoon hadden we redelijk snel een naam maar deze keer zijn we er nog steeds niet uit!
Voordat we wisten wat het geslacht is van ons 2e kindje vonden we het heel lastig om een mooie jongens naam te vinden en voor meisjes namen hadden we een hele lijst. Bij 14 weken dachten we dan ook DE meisjes naam gevonden te hebben en die mooie jongens naam zouden we ook nog wel vinden. We besloten het te laten rusten tot dat we het geslacht wisten van de baby.
We verwachten een meisje maar de naam waar we eerst van overtuigd waren is toch niet DE naam voor ons.
Ik dacht altijd dat ik een meisjes naam zo gevonden zou hebben aangezien ik die altijd makkelijker vond maar we hebben nu nog steeds geen naam. Bij alles wat ik dacht mooi te vinden krijg ik niet dat geweldige gevoel wat ik graag wil hebben als ik de naam uitspreek en het helpt niet mee dat mijn partner en ik totaal niet op 1 lijn zitten wat namen betreft!
Een top 10, 50, 100 naam maakt me niet zo heel veel meer uit.. vroeger dacht ik altijd dat ik mijn kindje een apparte unique naam wilde geven, die gedachte heb ik nog steeds wel maar toch vind ik de meer voorkomende namen mooier en blijf ik ook terug komen bij dezelfde namen. Dus ik denk niet dat het uitmaakt. Zolang jullie de naam maar mooi vinden!
Ben heel benieuwt naar de naam van jullie meisje!

Reply
Carmen 1 september 2017 - 08:22

Bij de eerste nooit getwijfeld en ook nooit andere namen overwogen. Vind zijn naam nu nog steeds de mooiste van alle namen ter wereld. Bij de tweede hadden we wel een lijstje en bleven de twijfels wat langer, maar nu hij geboren is denk ik: deze naam past perfect bij hem! Geen twijfels meer dus:)

Reply
Claudia 1 september 2017 - 07:37

Bij de 2de tot de bevalling getwijfeld ? uiteindelijk heel blij met de naam. Nu bij de 3de (29weken) wederom dezelfde twijfels. Nu klinkt het leuk… maar over 30 jaar als ze groter is ? Maarja we hebben ons maar voorgenomen dat als we niks beters tegenkomen dat dit dan blijkbaar toch is wat het moet worden. Gelukkig hebben wij nog eventjes. Succes met je keuze !

Reply
Joyce 1 september 2017 - 07:10

Ik vind het een mooie naam en goed passen bij de rest! Tja en je dingetje over de schrijfwijze snap ik!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.