In Tweestrijd, Hoofdstuk 10.

by Tamara
Het eerste hoofdstuk.

In het vorige deel las je over de begrafenis van de moeder van Marit. Hoe ze haar broer ontmoette die ze nog nooit gezien had en dat er iemand op kwam dagen die ze nooit had verwacht!

Heb je de vorige delen gemist? Je vind ze hier! Deel 1, deel 2, deel 3, deel 4deel 5, deel 6, deel 7, deel 8. Deel 9.

In tweestrijd hoofdstuk 10.

Ze knipperde met haar ogen en keek recht in het gezicht van Frank. ‘Je bent er, hoe wist je dat… Ben je niet meer boos? Het spijt me zo! ‘ Hij sloeg een arm om haar heen en zei: ‘ Natuurlijk niet Maar, ik ben er altijd voor je, wat voor ruzie we ook maken.’ Totdat de kist naar beneden zakte bleef hij bij haar staan. Iedereen gooide een prachtige pioenroos, de favoriete bloem van haar moeder, op het graf en daarna liep de begraafplaats leeg. De heenweg had ze met Brent meegereden, de terugweg reed ze met Frank mee. Bij het huis aangekomen leidde ze hem wat rond en liet ze hem alle vertrekken zien waar ze vroeger gespeeld had. Ze had hem zo vaak over het huis verteld en het was een hele fijne afleiding om hem nu alles te laten zien. Bij haar kamer aangekomen plofte ze op bed en hij ging naast haar liggen. Uitgeput van alle emoties viel ze in een diepe slaap.

Midden in de nacht werd ze ineens wakker. Frank lag niet meer naast haar, maar zijn kleren lagen wel op een stoel naast het bed. Snel verwisselde ze de strakke zwarte jurk die ze die dag had gedragen voor een wijd t-shirt. Ze liep naar beneden om te kijken waar de muziek vandaan kwam. Beneden zag ze Frank achter de piano zitten in de woonkamer. Hij speelde een melodie die ze hem wel vaker had horen spelen en ze liep zachtjes naar hem toe. Hij zag haar niet, dus ze bleef zachtjes op een afstandje staan kijken. In het schemerlicht zag ze hoe zijn spieren bewogen en hoe zijn vingers over de toetsen gleden. Toen hij klaar was draaide hij zich om en zei:’ Sorry, ik kon niet slapen, heb ik je wakker gemaakt? Ze kwam naast hem op de stoel zitten en zei: ‘Nee, ik merkte dat je weg was en toen hoorde ik muziek.’ Een moment keken ze elkaar diep in de ogen en ze merkte had haar hart sneller begon te kloppen. Hij pakte haar hand en ze voelde de warmte van zijn huid tegen haar schouder. Langzaam kwam hij dichterbij, steeds in haar ogen kijkend, alsof hij om goedkeuring vroeg. Zacht raakten zijn lippen die van haar en opende ze haar mond. Ze had nooit verwacht dat dit zo fijn zou voelen, het voelde alsof het zo zou moeten zijn. Ze legde haar hand op zijn borst en hij raakte zacht haar nek aan.

Minuten lang zaten ze daar, zoenend alsof ze als jaren op dit moment gewacht hadden. Haar bandje was van haar schouder afgegleden en toen hij haar daar kuste, ontsnapte er een kreun uit haar mond. Hij leek ervan te schrikken, want hij stopte en keek haar aan. ‘Als je dit niet wil dat stop ik.’ Ze beantwoorde zijn woorden met een kus en samen geleden ze op de grond. Het was zo anders dat al die andere keren dat ze dit gedaan had. Het ging zo liefdevol, zo teder. Het leek net alsof ze thuiskwam, alsof haar lichaam het zijne herkende. Uitgeput lagen ze een paar uur later op de bank in de woonkamer, ze had haar hoofd op zijn borst en luisterde naar zijn hartslag. Hij drukte een kus op haar hoofd en zei zacht: ‘Ik hou van je.’ Ze keek naar hem op en werd overspoeld door emoties. Ze zei dat ze van hem hield en kuste hem zacht. Langzaam vielen ze weer in slaap.

De volgende ochtend werd ze wakker van een geluid dat ze nog herkende uit haar jeugd. Het gezang van de vogels in de grote boom naast het huis. Ze herinnerde zich ineens wat er die nacht gebeurd was en keek omhoog naar het slapende gezicht van Frank. Ze voelde zich, ondanks het overlijden van haar moeder, zó ontzettend gelukkig. Ze pakte haar badjas van de grond en schonk in de keuken een glas sap in dat nog over was van de vorige dag. Daarna  zette ze de deuren naar de tuin open en liep ze zacht over het gras richting de schommel . Toen ze erop zat keek ze naar het prachtige huis. Het zou wel verkocht moeten worden, geen van allen hadden ze genoeg geld om het huis te onderhouden. Het deed haar ontzettend veel pijn dat er iemand anders in het huis zou gaan wonen waar zij haar hele jeugd gewoond had. Ineens zag ze dat Frank in de deuropening stond in zijn jeans, zonder shirt. God, waarom merkte ze nu pas op hoe knap hij was. Als ze terugdacht aan afgelopen nacht kreeg ze het helemaal warm van binnen. Hij grijnsde naar haar en ze voelde zich rood worden. Wat betekende dit nu? Waren ze nu een stel? Wilde hij dat wel? Hij liep naar haar toe en hij gaf haar een kus. ‘Goedemorgen Maartje’ zei hij. Even stonden ze daar, terwijl ze in elkaars ogen keken en opnieuw zoenden ze, even heftig als die nacht. Hij tilde haar op en tilde haar naar boven, waar ze de nacht nog eens over deden.

Ze brachten de hele ochtend in bed door en kletsten wat af, op een gegeven moment stapte hij onder de douche en bleef zij nog even nagenietend liggen in bed. Ze hoorde iets zoemen en zag dat het Frank zijn telefoon was. Ze wilde eigenlijk niet kijken, maar ze zag op het scherm een bekende naam staan. Cassie.. Was dat niet de naam van dat meisje waar Frank wat mee gehad had in Amerika? Ze nam op om een boodschap aan te nemen toen ze al zag dat ze te laat was. De telefoon piepte en er kwam een berichtje binnen.

He Schatje! Hoe is het daar in Nederland?

Ik miste je vannacht wel hoor!

Lag je maar weer naast me. Love You! 

Ze hoorde een deur opengaan en keek woedend in het geschrokken gezicht van Frank.

 

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Jessica 4 december 2016 - 10:31

ik wil meer meer meer!!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.