In Tweestrijd, deel 15.

by Tamara
Het eerste hoofdstuk.

Heb je de vorige delen gemist? Je vind ze hier! Deel 1, deel 2, deel 3, deel 4deel 5, deel 6, deel 7, deel 8. Deel 9, deel 10. deel 11, deel 12, deel 13. Deel 14

In Tweestrijd, deel 15.

Toen ze die volgende ochtend waker werd, kon ze niet geloven dat ze echt een vlucht had geboekt. Haar vlucht zou die middag om 2 uur vertrekken, dus ze had nog genoeg tijd om zich klaar te maken. Brent en Brenda verklaarden haar eerst voor gek toen ze haar plannen hoorden. Ging ze nou helemaal naar Amerika voor hem? Ze ontbeten samen en hoewel ze geen hap door haar keel kreeg, genoot ze ervan om hun twee zo gelukkig te zien. Ze vroeg zich af of zij en Frank ooit ook zo gelukkig zouden kunnen worden. Ze kocht nog de laatste dingen en daarna bracht Brenda haar naar het vliegveld. Haar vriendin knuffelde haar en wenste haar veel succes. Met lood in haar schoenen liep ze over het vliegveld naar de gate waar ze moest zijn en ging zitten. Ze probeerde wat te lezen in 1 van de tijdschriften die Brenda haar had mee gegeven, maar ze kon haar hoofd er niet bij houden. Het bleef steeds maar door haar hoofd heen gaan dat ze hem morgen weer zou zien.

Ook vroeg ze zichzelf af waar ze nu mee bezig was. Hij wist niet eens dat ze kwam en ze wist niet of hij wel op haar zat te wachten. Ze legde haar tijdschrift weg, keek voor de zoveelste keer op haar horloge en zag dat ze nog een behoorlijke tijd moest wachten. Ze besloot naar haar huishoudster te bellen om te vragen of alles goed ging en ze vroeg nog snel of Julian alweer thuis was, maar dat was niet zo. Niemand had meer van hem gehoord. Na een kop thee en 2 kleffe broodjes was het dan eindelijk tijd om aan boord te gaan. Ze zat bij het raam en naast haar zat een ouder echtpaar, die zo te horen hun dochter in New York op gingen zoeken. De man viel na een tijdje in slaap en terwijl ze aan de praat raakte met de vrouw, vertelde ze haar hele verhaal en de reden waarom ze naar Amerika ging. De vrouw luisterde en zei dat ze het ontzettend knap vond dat ze dit deed. Als Frank haar niet terug zou willen, was hij gewoon niet haar grote liefde en zou ze wel iemand anders tegenkomen. Na nog wat gepraat te hebben, viel Marit in slaap en ze werd pas weer wakker toen het vliegtuig geland was.

Op het vliegveld zonk de moed even in haar schoenen. Ja, ze had wel een vlucht geboekt, maar wat moest ze nu? Ze besloot een auto te huren en het laatste stuk te rijden, terwijl ze een nacht in een motel zou slapen. Na een paar uur rijden vond ze een motel en ontzettend moe van de jetlag en de vlucht, besloot ze een kamer te boeken en meteen naar bed te gaan. Toen ze de volgende ochtend wakker werd, moest ze eerst even nadenken waar ze ook al weer was. Ze keek om zich heen en zag de gebloemde gordijnen van het motel. Toen ze zich realiseerde dat ze op maar een paar uur afstand van Frank was, belde ze Brenda om nog eens te checken of ze wel het goede adres had.

Terwijl ze zich aankleedde, keek ze in de spiegel. Ze was het laatste jaar zo veranderd. Haar haar was enorm lang geworden, haar gelaatstrekken waren scherper en haar figuur vrouwelijker. Ze was niet meer het meisje dat ze al die jaren nog was geweest. Ze was een vrouw geworden. Ze twijfelde tussen jurkje en een simpele outfit en besloot vanwege de autoreis die ze nog moest maken voor dat laatste te gaan. Ze deed een klein beetje make-up op, borstelde haar haar en pakte haar spullen in. Terwijl ze nog een laatste keer achterom keek, stapte ze in de huurauto en reed ze naar het adres dat ze gekregen had.

Uren verstreken en terwijl ze door niet noemenswaardige stadjes reed, voelde ze zich steeds gelukkiger worden. Ze stopte een paar keer om de navigatie te checken en eindelijk kwam ze na een paar uur in de stad aan waar hij zou wonen. Ze stopte voor een groot wit huis met een enorm grasveld ervoor en zonder te twijfelen stapte ze uit de auto. Ze opende het hek en liep over het pad naar de deur. Nadat ze aanbelde, hoorde ze al snel dat er iemand naar de deur toe kwam. Haar hart klopte in haar keel, eindelijk zou ze hem terugzien. De deur ging langzaam open en ineens stond er een bekende in de deuropening. Maar niet de bekende die ze verwacht had. Het was Cassie.

Ze herkende haar van de foto die Frank haar had laten zien. Nadat ze van de eerste schok bijgekomen was, viel haar iets anders op aan Cassie. Of nou, het wat eigenlijk iets waar je moeilijk omheen kon. Ze was overduidelijk hoogzwanger. Cassie zuchtte geërgerd en vroeg wat ze kwam doen. Marit schraapte haar keel en vroeg ‘Ik, uhmm, ik kom voor Frank, is hij hier?’ Cassie kreeg een gemene blik in haar ogen en zei: ‘Nee, hij is hier nu niet en hij wil je ook niet zien. Je hebt zijn hart gebroken weet je nog?  Bovendien word hij vader en ik neem niet aan dat je deze lieve baby haar vader wil afpakken?’ Ze legde een hand op haar buik, glimlachte een keer en smeet de deur dicht.

Marit had zich dit zo ontzettend anders voorgesteld. Ze had verwacht dat Frank de deur open zou doen, dat hij blij zou zijn om haar te zien en dat ze eindelijk de kans kreeg om alles goed te maken. Ze had zo gehoopt dat er nog een kans voor hun was. Verdoofd liep ze naar de auto en achter het stuur brak ze. Ze was hem nu voorgoed kwijt. Ze reed het dorp uit, op weg terug naar het motel. Ze had er moeite mee om zich op de weg te concentreren door alle tranen die over haar gezicht liepen en de mascara die in haar ogen prikte. Ze zette de muziek wat harder en probeerde zich te focussen op de weg. Boos veegde ze de tranen uit haar ogen, net op het moment dat er een andere auto aangeraced kwam. Ze zag de auto met grote snelheid op zich afkomen en terwijl ze aan het stuur rukte om de auto te ontwijken, werd ze met een enorme klap geraakt.

In één keer werd alles zwart.

Misschien vind je dit ook leuk

4 comments

Hanneke Koper 11 december 2016 - 11:18

Oh!

Reply
Jeanne 10 december 2016 - 21:44

Ohhh
Ik wist dat ik bij dit verhaal alles kan verwachten, maar dit had ik nou echt niet verwacht.
Je maakt het nu wel echt heel spannend..
Over een uurtje het volgende hoofdstuk? Haha.

Reply
janine Brouwer 10 december 2016 - 19:14

Aah Dan komt ze vast een leuke verpleger tegen ofz ? super spannend!

Reply
Lotte en Saar 10 december 2016 - 18:51

Holy…. nou maak je het wel té spannend ???

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.