Tussen twee vuren hoofdstuk 24

by Tamara

Na drie weken voorbereiden was het 20 november. De dag waar ik al een hele tijd naar uitkeek. Ik rekte me uit in bed en keek naast me, waar Joris nog lag te slapen. Onze relatie was nog wel een beetje stiekem, maar nu we wat hoop hadden dat het allemaal goed zou komen, durfden we wat meer risico te nemen. Ik rolde op mijn zei en keek naar zijn mooie gezicht. ‘Lig je nou weer naar me te staren?’ mompelde hij. Ik lachte: ‘ja natuurlijk, ik heb niet iedere dag zo’n knappe man bij me in bed liggen.’ Hij rekte zich uit en trok me tegen zich aan. ‘Wen er maar aan, ik ga voorlopig nog niet weg.’ Ik gaf hem een vlugge kus en wurmde me los. ‘Ik moet me douchen, de bruiloft is vandaag!’ Hij trok een onderlip en terwijl hij me pruilend aan keek, zei ik: ‘We kunnen ook samen douchen?’ Meteen sprong hij uit bed en tilde hij me op. In de badkamer zette hij de douche aan, waar we samen veel te lang onder stonden waardoor ik alsnog ontzettend moest haasten. De visagiste van Kate zou ook mijn make-up en die van mijn moeder doen, dus toen ik iets makkelijks had aangetrokken zei ik Joris gedag en stapte ik in de auto.

Kate had die nacht bij mijn ouders geslapen samen met Jasmijn zodat Liam haar daar kon ophalen. In huis was het een drukte vanjewelste. Mijn moeder rende al heen en weer in haar badjas met krulspelden in haar haar en Ben zat rustig met Jasmijn op de bank om haar een flesje te geven. Ik liep naar boven, waar Kate op de kamer van onze moeder en stiefvader zich aan het klaarmaken was. Haar haren werden gedaan door een kapster en een visagiste begon net met haar make-up. Ik gaf haar een vlugge kus en vroeg of ze zenuwachtig was, maar ze was juist heel erg kalm en rustig. Sterker nog, ik denk dat ik meer zenuwachtig was dan zij.

Ik ging zitten in de stoel naast haar en terwijl de kapster mijn haar begon te kammen, nam ik met Kate de dag door. Liam zou om 11 uur komen, dan moesten we om 12 uur bij het gemeentehuis zijn. Als we daar klaar waren gingen we met zijn allen naar het restaurant bij het meer en daar bleven we de rest van de dag. Ik zag hoe de kapster en de visagiste wonderen verrichtten met mijn haar en gezicht en toen ze klaar waren leek het alsof ik naar een gephotoshopte versie van mezelf zat te kijken. Ik liep naar de logeerkamer om mijn jurk aan te doen en toen ik helemaal klaar voor de spiegel stond voelde ik me mooier dan ooit. Ik liep terug naar de kamer waar mijn moeder net de jurk van Kate aan het dichtmaken was. Toen ze klaar was omhelsde ik de twee belangrijkste vrouwen in mijn leven. Lange tijd hadden we er alleen voor gestaan met zijn drietjes. Na het vertrek van onze vader waren we altijd alleen geweest en hadden we ‘s avonds gefantaseerd over dagen zoals deze. Dat deze dag nu eindelijk aangebroken was, voelde als een droom. Mijn moeder bekeek ons van een afstandje en zei: ‘Mijn mooie meiden, wat zien jullie er prachtig uit!’ Mijn stiefvader riep naar boven dat er een hele knappe jongeman voor de deur stond te wachten en giechelend gaf ik Kate nog een knuffel voor ik samen met mijn moeder naar beneden liep. Net toen we beneden waren belde Liam aan. Ik opende de deur en zag dat hij heel emotioneel en zenuwachtig was. Hij nam plaats onder aan de trap en toen Kate naar beneden kwam lopen in haar prachtige jurk, zag ik dat hij een traan wegveegde uit zijn ooghoek. Ik kon me ook niet inhouden en hoe bang ik ook was om mijn make-up te verpesten, toen ik mijn stiefvader ook zag huilen, liep er al snel ook een traan van blijdschap over mijn wang. Toen Kate beneden aan te trap was, omhelsde ze Liam en gaf ze hem een kus. Ze nam Jasmijn aan van moeder en zo poseerden ze voor de fotograaf.

Wat me opviel, was dat Luke nergens te bekennen was. De rest van de gasten zouden bij het gemeentehuis op ons wachten, maar ik had eigenlijk wel verwacht dat Luke als getuige wel zou komen. Het was tijd om naar het gemeentehuis te gaan en ik stapte bij mijn moeder en Ben achterin de auto die achter de trouwauto aan naar het gemeentehuis reed. Daar stonden alle familieleden en andere gasten die uitgenodigd waren te wachten. Ik speurde de menigte af en zag degene die ik zocht meteen. ‘Wat zie je er mooi uit!’ zei Joris terwijl hij me hielp met uitstappen. Ik bedankte hem en liep met hem mee naar binnen. In de grote zaal nam iedereen plaats en na een tijdje kwam ook Liam naar binnen gelopen. Ineens hoorden we het liedje dat Kate had uitgezocht voor haar entree. De deuren gingen open en aan de arm van Ben liep ze naar binnen. In de zaal zaten ruim 100 mensen, maar als je zag hoe Liam en Kate naar elkaar keken, zou je denken dat ze helemaal alleen waren. Ze hadden alleen oog voor elkaar en keken beide zielsgelukkig. Onze stiefvader gaf haar weg en nam daarna plaats naast mijn moeder.

De toespraak die gehouden werd was prachtig. Er werd gelachen en een paar keer ook gehuild, maar er werd vooral gefocust op het bijzondere verhaal van twee geliefden die elkaar ineens weer gevonden hadden en nu samen met hun prachtige dochter een hele mooie toekomst tegemoet gingen. Joris kneep af en toe in mijn hand en bleek net zo’n jankerd te zijn als ik!

Nadat het ja woord gegeven was, was het voor de getuigen tijd om te tekenen. Luke was nog steeds nergens te bekennen en het leek alsof Liam dit al verwacht had, want Joris werd naar voren geroepen als getuige. We zetten beide onze handtekening en toen die taak volbracht was, knuffelde ik mijn zus en mijn nieuwe broer. Want hoewel ik altijd een hekel aan hem gehad had, de laatste paar weken had ik hem steeds beter leren kennen en was ik hem echt als familie gaan zien.

Kate en Liam liepen als eerste het gemeentehuis weer uit om foto’s te gaan maken en zouden zich later bij de rest van de gasten voegen om feest te gaan vieren. Langzaam stroomde de zaal leeg en omdat Luke er nog steeds niet was, durfde ik het wel aan om bij Joris in de auto te stappen. ‘Wil jij ooit trouwen?’ vroeg ik hem onderweg naar het restaurant. ‘Ach misschien als ik ooit de juiste eens vind!’ Ik keek hem boos aan en toen hij begon te grinniken verkocht ik hem een stomp. ‘Een sukkel ben je!’ lachte ik. In het restaurant stonden overal al schalen met eten klaar en een ober ging rond met drankjes. Na een tijdje kwamen Kate en Liam binnen en nadat ook zij gegeten hadden, kon het feest beginnen. Ik danste met mijn zus, met Ben en met Joris en ik genoot echt voor het eerst sinds tijden. Het was heerlijk om gewoon onbezorgd te kunnen genieten en niet bang te zijn dat ik iets fout deed of dat iemand me zou betrappen. Toen er een wat langzamer nummer opgezet werd, pakte Joris mijn hand en trok me tegen zich aan. Ik tilde mijn hoofd op en voelde hoe hij me zachtjes kuste.

Het moment was perfect en het voelde alsof ik zweefde op de noten van de muziek. Maar die droom werd ineens ruw verstoord toen ik een kwaad geschreeuw hoorde. Geschrokken draaide ik me om en keek recht in het kwade gezicht van Luke.

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.