Tussen twee vuren hoofdstuk 23

by Tamara

Ik hield mijn adem in om maar zo weinig mogelijk geluid te maken terwijl ik ondertussen het gesprek probeerde te volgen. Luke was overduidelijk stomdronken en heel erg kwaad. Hij praatte met dubbele tong en bleef maar zeggen dat ik een slet was die hem aan het lijntje had gehouden en dat ik hem zomaar durfde af te wijzen. Joris mompelde wat geruststellende dingen en ineens hoorde ik een heel raar geluid. Het klonk als een zeehond die aan het hoesten was en het duurde even voor ik het geluid kon plaatsen. Maar toen ik Luke heel diep in hoorde ademen wist ik het ineens. Zat hij nou serieus gewoon te huilen?

‘Sinds ze terug is uit Parijs doet ze zo afstandelijk.’ zei hij met dubbele tong. ‘Daarvoor zorgde ze goed voor me toen ik ziek was en ze was altijd lief en nu ziet ze me niet meer staan.’ Ik moest heel erg mijn lach inhouden, al helemaal omdat ik echt medelijden met Joris had had hij dit gezeur moest aanhoren. Inmiddels was Luke weer aan het snuiven en snikken en hoorde ik Joris wat mompelen over dat het allemaal vast goed kwam. ‘Je bent een echte vriend Joris. Ik ben zo blij dat we die afspraak gemaakt hebben zodat ze niet tussen ons in komt te staan. Het zou echt heel raar zijn dat ik haar eerst geneukt heb en jij nu ook weer.’ Ik hoorde Joris zuchten en iets van water inschenken. Luke dronk het op en boerde luid. ‘Als jullie wel wat zouden hebben zou je het zeggen hé Joris? Zulke goede vrienden zijn we wel toch?’ ‘Joh Luke maak je niet druk om haar, neem een taxi en ga naar huis om nuchter te worden. Als je je beter voelt zie je het vast weer wat zonniger voor je.’ Weer begon Luke te huilen. ‘Maar ik wil háár zo graag Joris. Ze is echt mijn absolute droomvrouw, ze is van mij en van niemand anders!’ Joris mompelde wat en loosde hem het kantoor uit terwijl hij een taxi belde. Pas toen ik niets meer hoorde, durfde ik uit de kast te komen. Snel deed ik mijn blouse en pumps weer aan en ik fatsoeneerde mijn haar snel een beetje.

Al snel kwam Joris weer binnen. ‘Hij is in slaap gevallen in de lobby, ik heb de receptioniste 50 euro gegeven voor de taxichauffeur. Dan willen ze hem vast wel in de taxi tillen toch?’ Hij lachte ongemakkelijk en gaf me een knuffel. ‘Jeetje ik wil niet weten hoe hij had gereageerd als hij ons echt betrapt zou hebben. Ik denk dat we voorlopig toch wat voorzichtiger moeten doen.’ zei ik zachtjes. ‘Ik heb al zo lang op je gewacht, die paar maanden kunnen er ook nog wel bij.’ zei hij, maar ik zag in zijn ogen dat hij het heel erg jammer vond. ‘Anders kom je vanavond bij mij eten. Een vriend die ik heb leren kennen op Bali komt koken omdat hij morgen weer vertrekt. Kate en Liam komen ook en mijn ouders. Anders zit ik daar weer in mijn eentje.’ Hij lachte, ‘Liam zei je? Is goed! Ik moet toch nog wat dingen met hem bespreken.’

De rest van de dag werkte ik braaf mijn takenlijst af en voor ik naar huis ging zei ik Joris nog snel even gedag. Ric zou de volgende ochtend weer terugvliegen naar Bali. Ik had hem in de afgelopen dagen niet zo heel erg veel gezien, aangezien hij het heel erg gezellig had met een blonde studente die hij in het hotel waar hij verbleef had ontmoet. Zij zou met hem mee terug gaan naar Bali en als afscheid wilde hij nog graag voor mij en mijn familie koken. Toen ik thuis kwam was de hele keuken een bende en stond er vrolijke Spaanse muziek op die me deed denken aan de muziek die hij altijd op Bali draaide. Druk dansend was hij aan het koken en er kwamen allerlei heerlijke geuren uit de keuken. Hij was zo druk bezig dat hij me niet eens hoorde binnenkomen. ‘Ric? Joehoe!’ riep ik terwijl ik achter hem stond. ‘Mi amor! Wat ben je vroeg!’Ik keek op mijn horloge, ‘Uhm, Ric, het is kwart over zes. De gasten komen om 7 uur. Kan ik je ergens mee helpen?’ Om de één of andere reden had Ric het idee dat ik helemaal niet kon koken ( waar hij ook wel een beetje gelijk in had) en daarom gaf hij me allerlei makkelijke klusjes zoals het knoflookbrood in de oven doen en een salade maken. De tafel vulde zich steeds verder met allerlei heerlijk eten en toen het zeven uur was, ging de deurbel. Ik veegde met mijn mouw wat sladressing van mijn wang en opende de deur. ‘Ik wist niet wat ik mee moest nemen dus ik heb wijn en bloemen!’ Ik lachte en gaf Joris een kus. Hij had in zijn rechterhand een grote fles wijn en in zijn andere hand een enorme bos bloemen. Ric kwam achter me staan. ‘Mi amor, wie is deze knappe man? Je nieuwe grote liefde?’ Joris grinnikte en stelde zich voor. ‘Oh Jories! De man die Isa aan het huilen heeft gemaakt?’ ik bloosde en gaf Ric een stomp waarop hij ‘Dat is toch zo?’ mompelde. ‘Hij heeft helemaal gelijk! Ik zal het niet meer doen.’ lachte Joris. Hij hing zijn jas aan de kapstok en liep naar de keuken. ‘Kan ik nog ergens mee helpen?’ Gek genoeg vertrouwde Ric Joris wel met het eten en gaf hij hem allerlei taken die hij net niet aan mij wilde toevertrouwen. Iets over zevenen kwamen ook Kate, Liam, mijn moeder en Ben binnengelopen, samen met kleine Jasmijn in de kinderwagen. ‘Ies! Ze moet even slapen, ik zet haar in jouw slaapkamer neer hoor!’ riep Kate. Ik gaf Ben en mijn moeder een kus en zag hoe Liam zich bij de mannen in de keuken voegde. ‘Dat zie je niet vaak, drie mannen aan het koken.’ zei mijn moeder. ‘Ik kook toch ook altijd?’ zei Ben verontwaardigd terwijl hij mijn moeders jas aan nam.

Al snel zaten we met zijn allen rond de tafel en hoewel ik had verwacht dat het heel erg ongemakkelijk zou worden, was het eigenlijk ontzettend gezellig. We kletsen over de bruiloft, over de kleine Jasmijn (die niet wilde slapen en de hele avond bij Joris op schoot lag die ontzettend goed met kinderen bleek te zijn en haar binnen vijf minuten in slaap had gewiegd. Kate vroeg meteen of hij nog een baan zocht als nanny, terwijl ik alleen maar dromerig naar hem kon kijken omdat het hem zo ontzettend goed stond zo’n kleintje. Tegen het einde van de avond deed ik samen met Kate en mijn moeder de afwas terwijl Liam en Joris met elkaar over werk aan het praten waren en Ric Ben foto’s van Bali liet zien en ons allemaal uitnodigde om eens te komen kijken. Om 11 uur ging iedereen naar huis. Ik nam afscheid van Ric en beloofde hem om hem echt eens te komen opzoeken over een tijdje. Toen iedereen weg was, plofte ik naast Joris op de bank en legde ik mijn hoofd in zijn schoot. ‘Ohh ik ben uitgeput na al dat gedoe van vandaag!’ gaapte ik. Hij kriebelde door mijn haar en ik trapte mijn pumps uit. ‘Ik heb goed nieuws.’ zei Joris. ‘Liam wil Luke zijn deel van het bedrijf overnemen. Luke heeft gezegd dat hij tijd voor zichzelf nodig heeft en wat wil gaan reizen. Liam kan zijn deel overnemen en dan zijn we uit de problemen!’ Ik kwam half overeind en omhelsde hem. ‘Dat is geweldig! Dus dan hoeven we ‘ons’ niet meer geheim te houden?’ Joris gaf me een kus en schudde zijn hoofd. ‘Ik weet niet of het zo makkelijk zal gaan, maar Luke wil graag weer bij zijn vader werken en Liam wil daar juist weg. Zo wisselen ze van baan en gaan ons bedrijf er juist op vooruit.’ Ik gleed van de bank en liep naar de keuken waar ik twee wijnglazen pakte. Ik nam de fles wijn die Joris had meegenomen en schonk de beide glazen vol. ‘Op ons!’ zei ik. Joris lachte en tikte zijn glas tegen het mijne.

‘Op ons!’

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.