Tussen twee vuren, hoofdstuk 1.

by Tamara

Lui strekte ik me uit op mijn strandlaken. Ik woelde met mijn voeten in het warme witte zand en trok mijn zonnehoed nog wat verder over mijn gezicht tegen de felle zon. Was het echt al drie maanden geleden dat ik besloot alles achter te laten en te vertrekken? Dat ik na al het drama op mijn werk en in mijn leven besloot een enkeltje Bali te boeken en voorlopig niet meer terug te komen? Een briesje blies wat zand in mijn gezicht en ik knipperde met mijn ogen. Het voelde elke dag dat ik hier was alsof ik droomde, ik werd elke dag wakker in het paradijs en wilde dat ik hier voor altijd kon blijven. Met tegenzin kwam ik overeind en terwijl ik me uitrekte keek ik naar de felblauwe zee die afstak tegen het witte strand.

De drie maanden waren voorbij gevlogen en dat betekende dat het ook al bijna drie maanden geleden was dat ik iets van Joris had gehoord. Joris was mijn collega bij het bedrijf waar ik werkte voor ik vertrok. Toen ik net nieuw was, kreeg ik continue rotklusjes om uit te voeren en tijdens één van die klusjes kwam hij me redden. Of nou ja redden, ik moest de stoffige vieze archiefruimte opruimen en toen hij vanaf de gang gerommel hoorde dacht hij dat er een muis zat. Maar die muis bleek ik dus te zijn, met mijn onhandige gestuntel. We begonnen als vrienden, maar in de weken daarna werd het meer, tot ik me realiseerde dat ik echt verliefd op hem was. Wat me vooral in hem aantrok was dat hij altijd goed voor me zorgde, dat hij me niet veroordeelde voor alle domme dingen die ik deed ( dat waren er nogal wat!) en dat hij er gewoon altijd voor me was. Tel daarbij op dat hij een geweldig lichaam had en heeel erg grappig was en je snapt vast wel dat ik tot over mijn oren verliefd op hem werd. We hadden afgesproken dat hij me na een paar weken zou komen opzoeken, maar al snel realiseerde ik me dat dat niet door zou gaan. We hadden nadat ik aankwam op Bali nog even kort contact gehad, maar na een paar dagen bleef het aan zijn kant van de lijn stil. Ik hoorde via via dat hij ontslag had genomen bij het bedrijf waar we beide werkten en een nieuwe drukke baan had aangenomen, maar ergens had ik gehoopt dat we contact zouden houden. Dat wat we hadden wel écht was geweest.

Aan de andere kant was er ook iemand die wel contact bleef zoeken en die me tot vervelens toe bleef appen en bellen. En dat was mijn voormalige baas en kortstondige minnaar Luke. Nu zul je wel denken: ‘Oh lekker cliché, een vrouw die seks heeft met haar baas.’ Maar ik kan je verzekeren dat dit anders was. Of tenminste dat hoopte ik heel erg. Ik ken Luke al vanaf de middelbare school, ik leerde hem kennen in de periode dat ik nog een lelijke puber was. En met lelijk bedoel ik dat ik écht niet knap was. Ik zat onder de puisten, had wat overgewicht, een beugel en een bril. Geen wonder dat iedereen op school me altijd Invisible Isa noemde en Luke me écht niet zag staan. Toch was ik hopeloos verliefd op hem en toen ik jaren later zijn kantoor binnenliep en hij achter het bureau zat, sprong de vonk meteen weer over. Deze keer zag hij me wel staan, geheel te wijten aan al het werk dat ik in de afgelopen jaren aan mijn uiterlijk had besteed.

Tijdens een personeelsfeest hadden we beide teveel gedronken en zo belandde ik bij hem in bed… Of nouja… Eigenlijk op de bank in zijn kantoor. Het is bij die ene keer gebleven en daar was ik heel erg blij om, maar het verhaal kreeg nog een staartje toen ik zwanger van hem bleek te zijn. Na veel praten besloten we de baby te houden en net toen ik aan het idee begon te wennen raakte ik de baby kwijt. Tijdens een ruzie in zijn kantoor hoorde het hele kantoor ons en dat was voor de directeur een reden om mij te ontslaan. Ik boekte een reis naar Bali en hoopte hem nooit meer te zien, totdat hij op de dag van vertrek ineens voor me stond bij de gate en me zoende. In de afgelopen weken had ik regelmatig teruggedacht aan die zoen. Het was perfect, net als in een film, ware het niet dat ik net afscheid genomen had van Joris, degene met wie ik een leven zou opbouwen zodra ik terug kwam.

Maar van Joris hoorde ik niets meer en van Luke wel. Eerst negeerde ik zijn berichtjes, maar na een tijdje beantwoordde ik ze en leerde ik hem van een hele andere kant kennen. Hij was niet de stijve lompe hark die hij op kantoor leek, hij was eigenlijk heel erg warm en grappig. Op een arrogante manier grappig, dat dan weer wel. Hij was bij zijn vrouw weggegaan in de week na mijn vertrek en had inmiddels ook een andere baan. Hij reisde veel voor zijn werk en grapte steeds dat hij langs zou komen, maar tot nu toe was dat bij grapjes gebleven.

Langzaam richtte ik me op en ging zitten. Hoe anders was mijn leven nu geweest als ik wel zwanger was gebleven? Waarschijnlijk was ik dan ook ontslagen en zou ik een alleenstaande moeder worden aangezien Luke dan nooit bij zijn vrouw weggegaan zou zijn. Mijn leven zou een puinhoop geweest zijn, maar toch had ik niets liever gewild dan dat de baby was blijven zitten.

Ik slikte mijn tranen in en stond op terwijl ik het zand van mijn lichaam klopte. Ik wikkelde mijn omslagjurk om me heen en liep naar mijn strandhutje waar ik sinds de laatste weken woonde. Ik had de eerste maand doorgebracht in een prachtig luxe resort, maar ik voelde me totaal niet thuis tussen alle rijke gasten en gezinnen die daar verbleven. Al snel vond ik een bedrijf dat kleine hutjes aan het stand verhuurde die veel minder luxe waren, maar me veel beter bevielen. Voor mij was het perfect, ik betaalde een schijntje van het bedrag dat ik voor het hotel betaalde en ik had alles wat ik nodig had. Vanuit mijn voordeur kon ik meteen het strand op lopen en daar deed ik hele dagen niets anders dan een beetje luieren en kletsen met de lokale bewoners die me regelmatig uitnodigden voor barbecues en feestjes.

Eenmaal binnen liep ik meteen naar de badkamer die bestond uit een klein hokje met een wasbak en een douche. Ik spatte wat koud water in mijn gezicht en keek in de spiegel. Ik was zo veranderd in de laatste twee maanden dat ik mezelf amper nog herkende. Mijn huid was perfect goudbruin, mijn haar lichtblond en mijn taille slanker dan ooit. Ik poetste mijn tanden en besloot nog even een uurtje te gaan slapen voor het feest van vanavond begon. Een paar lokale inwoners hadden me uitgenodigd voor een feest om de volle maan te vieren en dat begon om middernacht, dus het zou verstandig zijn als ik nog even ging slapen.

Als snel sliep ik in en nog voor mijn wekker ging voelde ik hoe ik gewekt werd door twee warme handen die over mijn armen gleden. Ik glimlachte terwijl ik zijn zachte lippen op de mijne voelde en hij naast me kwam liggen. ‘He vreemdeling, ik miste je al.’ fluisterde ik zachtjes. Hij grinnikte en trok me tegen zich aan, terwijl hij me weer zoende.

Dit verhaal is het vervolg op  het boek ‘Onbereikbare liefde’ Dit boek koop je hier.

Dit verhaal meteen verder lezen? Het ebook ‘Tussen twee vuren’ is hieronder onder de blauwe knop verkrijgbaar!

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Jenny 7 juni 2017 - 19:37

Net gekocht omdat ik bij deel 2 te nieuwsgierig was om elke week een hoofdstuk te lezen, en meteen binnen 3 kwartier uitgelezen! Wat schrijf je goed! Kan nu al niet wachten op het volgende deel 🙂

Reply
Patricia 7 juni 2017 - 07:58

Leuk weer een nieuw boek!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.