Hoe maak je je tuin kinderproof?

by Tamara

Nu ik dit schrijf schijnt er buiten een heerlijk zonnetje in de tuin! Eindelijk komt de lente er weer een beetje aan en echt, wat ben ik daar ontzettend blij mee! Net als de rest van Nederland was ik helemaal klaar met die regenellende de hele tijd, zeker omdat we dit jaar niet eens echt een echte winter hadden, op die paar dagen ijzel na dan, waarop het meteen zo glad was dat de scholen ijsvrij hadden en je niet eens normaal naar buiten kon!

Ik ben dus heel erg blij met dit weer, het betekent dat de leuke zomerkleren weer uit de kast kunnen, dat ik niet meer hoef te fietsen met die ellendige regenkap op mijn fiets en dat misschien heel binnenkort de barbecue weer aankan? Maar waar ik bovenal heel blij mee ben is dat de kinderen weer heerlijk buiten kunnen spelen! Een paar jaar geleden hebben we onze tuin helemaal aangepast waardoor hij nu perfect is voor de kinderen om heerlijk in te spelen! Van onze grote mensen tuin is niet zoveel meer over met alle speeltoestellen en het speelgoed dat er staat! Totaal niet erg natuurlijk, want zolang de kinderen kunnen spelen ben ik blij! Zet er voor mij maar een mooie tuinstoel en tuintafels bij en ik ben tevreden!

Hoe hebben we onze tuin aangepakt?

Het leggen van de tegels! ( met mini Floris)

Het leggen van de tegels! ( met mini Floris)

Kindvriendelijke tegels.

1  van de grootste veranderingen die onze tuin heeft ondergaan zijn toch wel de tegels. Er lagen in onze tuin eerst gewoon grindtegels. Op zich lag het er best netjes in en was er niet zoveel mis mee, maar we vonden ze niet mooi en bovendien heb je als kind meteen je knieen openliggen met zo’n grindtegel. Daarom zijn we voor grote antraciet kleurige betontegels gegaan. Doordat deze tegels heel glad zijn, zij  ze ideaal om op te stoepkrijten, je kunt er heel makkelijk overheen fietsen en als je kind valt, heeft hij of zij hoogstens een schaafplek.

Kindvriendelijke planten.

Ik weet nog dat ik als kind een keer bessen uit een boom in de tuin heb gegeten en toen echt vreselijke voedselvergiftiging had. Zo erg dat ik echt een hele tijd niets binnenhield. Toen we voor planten in de tuin gingen kijken, zijn we dus ook op zoek gegaan naar planten zonder besjes en andere dingetjes die in die kleine mondjes kunnen verdwijnen! ook planten met grote stekels hebben we niet.

image

 

Heeeeeel veel speelgoed.

Ok dit hadden we dan niet helemaal ingecalculeerd bij de tuinaanleg, maar bij een kindvriendelijke tuin horen natuurlijk wel dingen waar ze mee kunnen spelen. Dus hebben we een groot speeltoestel in de tuin staan met een picknicktafel erin en een glijbaan, een grote trampoline en heeeel veel loopauto’s! Op onze verlanglijst staat nog een zandbak, al is dat met alle katten hier in de buurt niet echt handig denk ik.

 

Ben jij nou nog op zoek naar tips over hoe je je tuin kunt inrichten of dor wie je dit kunt laten doen? Kijk dan nog even op de site van Homedeal! Hier staan namelijk een heleboel tips op!

 

Dit artikel is in samenwerking geschreven met homedeal.

Misschien vind je dit ook leuk

19 comments

Elleke 8 maart 2017 - 09:59

Ja, nog even wachten dan is de zomer er weer. Regent nu weer, bleh. Klinkt als een kinderparadijs 😉 Slimme tips. Wij zitten ook opnieuw na te denken over onze tuinaanleg in verband met kleine kinderen. Met name de kindvriendelijke planten is iets om in gedachte te houden, ik zou niet willen dat ze besjes oppeuzelen ofzo.

Reply
jodi - liefthuis 9 april 2016 - 11:45

Wat goed van die besjes. Ik ga meteen die plant uit de grond trekken.

Reply
Liess 8 april 2016 - 18:18

Wij hebben een grote kou vijver in de tuin, dus daar moet volgend jaar een hek voor… de planning is wel om de vijver weg te doen, maar dat pas over een paar jaar zodat de vissen naar mijn vader kunnen.

Voor t algemeen is de rest van de tuin aardig kind vriendelijk…

Reply
Inge 8 april 2016 - 15:49

jullie tuintoestel is echt super leuk! met die picknic tafel er onder, super!
Ik ben hier thuis ook al aan het pleiten voor zoiets, maar mijn man ziet dat nog niet zo goed zitten… komt wel hoor 😉

Reply
Marjon 8 april 2016 - 11:42

Jullie hebben er goed over nagedacht. Momenteel wonen we bij mijn schoonouders in, hun tuin is ansicht heel kindvriendelijk. Het enige wat mist is het speeltoestel haha. Als we gaan verhuizen dan ligt mijn prioriteit bij het zorgen dat Maxime niet weg kan uit de tuin. Liefs Marjon

Reply
Hanna @ eenbezigbijtje.nl 8 april 2016 - 11:04

Onze tuin was niet per se kinderproof zoals bij jullie maar er was een goed hek om de tuin af te schermen en de vijver werd leeggehaald. Verder hadden wij alleen een zandbakje of badje in de zomer maar dat was helemaal prima. Al moet ik wel bekenen dat het heel leuk was om bij vriendjes te spelen die wel zo’n toestel in de tuin hadden.

Reply
Vlijtig Liesje 8 april 2016 - 10:35

Dat is een belangrijke vraag! Mijn prioriteit was altijd vooral dat ze er niet uit konden.

Reply
Michelle 8 april 2016 - 10:11

Voor nu hebben we nog geen tuin, maar als ons nieuwe huis straks na de zomer klaar is wordt dat gelukkig anders. We laten de tuin aanleggen zonder speeltoestellen (want gigantische speeltuin voor de deur), maar inderdaad wel lekker kindvriendelijk.

Reply
Kelly 8 april 2016 - 09:45

Wij gaan met onze nieuwe tuin ook flink aan de slag om hem kinderproof te maken! Heel leuk speeltoestel!!!

Reply
MetMirjam 8 april 2016 - 08:12

Wij hebben de tuin vorig jaar aangepakt. Ook hier zijn de grindtegels vervangen voor geote betontegels haha. Fiene heeft nu genoeg ruimte om lekker te ‘fietsen’, spelen en vooral te rennen – erg favoriet bij haar.

Reply
Nicole 8 april 2016 - 07:40

Wij hebben alleen maar tegels in de tuin we zijn niet echt types met groene vingers haha. Maar ik ga wel zo’n mat kunstgras kopen.voor onder zijn speelhuisje.

Reply
Mathiske's mama blog 8 april 2016 - 07:36

Dit jaar is het hier nog niet echt aan de orde, maar we hebben wel plannen om het een en ander te veranderen om het iets meer kind proef te maken.

Reply
Elisabeth 8 april 2016 - 07:27

Wij zijn er ook mee bezig op het moment. Eerst heeeeeeel veel snoeien en wieden. En dan een moestuitje want ik ben helemaal into die hype. En dan een stukje kunstgras denk ik. Verder doen we niet zoveel, want we hebben geen idee hoe kort of lang we hier nog zullen zitten.

Reply
Simone 8 april 2016 - 07:21

Klinkt als een flinke tuin. Onze tuin is nog niet kindproof. Er staan nog rozen (met doornen des) en er is nog geen speeltoestel of zandbak of iets dergelijks. Werk aan de winkel dus.

Reply
Lonneke 8 april 2016 - 07:00

Onze tuin is nog niet kinderproef! We hebben gras wat hij vreselijk vindt, haha. Er komt nog wel een zandbank en wat speelgoed in te staan.

Reply
Josan 8 april 2016 - 06:35

Gisteren is onze grote trampoline aan gekomen. Volgende week wordt hij geplaatst. Baby krijgt natuurlijk een zandbak en ik ben bezig met een moestuin. We hebben bramen in de tuin maar ik heb expres voor een variant gekozen waar geen doornen aan zitten.

Reply
simpel, met een snufje liefde 8 april 2016 - 06:27

Hier hebben we ook een kidsproof tuin. Lekker met gras.

Reply
Wilmaaa 8 april 2016 - 06:13

Haha we zijn hier volop mee bezig want onze tuin was dus echt niet kindproof. Yarah vind het zo leuk om buiten te spelen, dus we zijn hard bezig 🙂

Reply
Channa 8 april 2016 - 06:06

Onze tuin is volledig bestraat met wat plantenbakken. Ook geen besjes en veel speelgoed. Klinkt wel hetzelfde!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.