Toch nog een jaar TheMommyDiaries.

by Tamara
Toch nog een jaar TheMommyDiaries.

Afgelopen week was het dan zo ver. Het was tijd om een knoop door te hakken. Als jullie mijn blog vaker bezoeken, dan weten jullie vast wel dat ik al een tijdje twijfelde of ik door moest gaan met bloggen of niet. Afgelopen woensdag kreeg ik een mail van mijn hosting met de vraag of ik mijn hostingpakket wilde verlengen of niet. Zou ik dat niet doen, dan werd mijn site verwijderd en was ik alles kwijt geweest. Deed ik dat wel, dan kon ik nog een jaartje door schrijven. Ik hakte de knoop door en koos voor het laatste. Toch nog een jaartje doorbloggen dus. Waarom ik hier dan toch zo over twijfelde? Dat lees je in deze blog!.

Toch nog een jaar TheMommyDiaries.

Ik schreef er al eens eerder over, maar ik weet momenteel niet zo goed wat ik wil met mijn blog. Ik had altijd een duidelijk beeld van een site waar zowel persoonlijke als informatieve blogs op kwamen te staan, maar ik durf best toe te geven dat het de laatste tijd een beetje een rommeltje op de site is. Ik ben de motivatie gewoon een beetje kwijt. Dat komt deels omdat ik het gewoon verschrikkelijk druk heb met die drie ukkies hier, maar ook omdat ik gewoon niet meer het plezier uit bloggen haal wat ik eerst wel had.

Toen ik twee jaar geleden net begon, schreef ik alleen over wat ik leuk vond en las ik een heleboel andere blogs. Ik vond het echt heel erg leuk om een kijkje te krijgen in het leven  van een ander en ik had dan ook een heleboel favoriete blogs die ik elke dag las. Als ik nu kijk, dan lees ik eigenlijk helemaal geen andere blogs meer. Alle leuke persoonlijke blogs die ik volgde zijn sites geworden die volstaan met clickbait, onpersoonlijke rommel en nog meer van dat soort gedoe. Alleen maar artikelen om zoveel mogelijk bezoekers te trekken en zoveel mogelijk inkomsten te krijgen.

Waarom al die twijfels?

Toen ik net begon met bloggen vergeleek ik mijn blog regelmatig met dat soort blogs. Blogs die een goede verdeling hadden tussen persoonlijk, informatief en die gewoon een goed geheel waren. Tegenwoordig heb ik dat niet meer.

Maar dat is niet de enige reden. Het hele ‘blogwereldje’ trekt me ook gewoon niet meer zo. Er zijn uitzonderingen, maar er is zo ontzettend veel concurrentie. Bloggers die blogs van andere bloggers bijna letterlijk overnemen. Bloggers die andere sites afstruinen op samenwerkingen en het is net of niemand elkaar meer het plezier gunt. Ik heb door het bloggen een heleboel mensen leren kennen die ik totaal niet als concurrenten zie en daar ben ik echt  enorm dankbaar voor. Maar het blijft een beetje jammer van die rotte appels.

En als laatste die motivatie en eigenlijk ook inspiratie. Ik weet soms gewoon echt niet waar ik over moet schrijven. Heel af en toe heb ik periodes waarbij de onderwerpen en de blogs uit mijn vingers rollen. Maar de afgelopen tijd is dat niet meer zo.

 

Anyhow, jullie zijn dus nog een jaar niet van me af! Ik ga komend jaar even flink mijn best doen en ik hoop dat de motivatie dan snel weer terug komt!

Misschien vind je dit ook leuk

21 comments

Daniëlle 7 maart 2017 - 20:41

Herkenbaar! Dat is precies voor mij de reden geweest om vorig jaar te stoppen met mijn mamablog. Nu ik een creatieve blog heb, is die concurrentie helemaal weggevallen. Totaal andere types dan de moeders onderling… Zeker nu je een vierde verwacht, snap ik het wel! Je gezinnetje wordt steeds belangrijker. Succes het komende jaar en doe waar je je goed bij voelt!!!

Reply
Janske 21 februari 2017 - 08:09

Teug naar de basis en bloggen zoals in het begin.. .dan doe je het ook voor de juiste reden en geniet je weer… succes ?

Reply
Jessica 20 februari 2017 - 20:18

Leuk dat je toch nog even doorgaat! Kan ik nog langer genieten van je blogs.

Reply
Romy 20 februari 2017 - 15:41

Goed dat je weet waar de schoen wringt. Je hebt talent; twijfel daar in ieder geval niet aan. Maar het is misschien bij jou ook wel erg snel gegaan. En dan nog 3 kinderen die opgevoed moeten worden, een mens zou van minder overlopen. ?

Ik heb zelf ook steeds minder met het wereldje maar er zijn nog altijd blogs waar ik regelmatig kom kijken, waaronder die van jou. Het idee van Josan is wel een goede optie trouwens!

Reply
Anja 20 februari 2017 - 14:43

Leuk dat je besloten hebt om toch nog een jaar door te gaan. Ik zie ook een explosie van blogs… Maar ja, je hebt als voordeel dat je al vaste lezers hebt opgebouwd, om dit zomaar weg te gooien lijkt me niet zo handig. zonde van alle tijd en energie die je erin hebt gestopt.

Reply
Marjolein 20 februari 2017 - 12:13

Ik heb sinds september niets meer gepost en vind het heerlijk! Niet meer alle avonden achter mijn computer maar gewoon doen waar ik zin in heb. Nu de kindjes hier iets ouder worden (3, 5, 7) wil ik ze ook niet meer zo online hebben met verhalen en foto’s. Dat telde bij mij ook mee. En bovendien: de avonden worden ook steeds korter nu de kids ietsje ouder worden. Maar vooral de rust die het geeft van het niet meer moeten vind ik heerlijk…
Het blogwereldje, tja, begrijp je gevoel wel. Ik lees heel af en toe artikelen die mijn nieuwsgierigheid wekken maar heb vrijwel alles op facebook ontvolgd… Gek werd ik van mijn timeline.
Overigens heb ik net ook een jaar verlengd. Meer omdat ik wil uitzoeken of ik mijn artikelen op een bepaalde manier kan bewaren…

Reply
Monica 20 februari 2017 - 11:34

Ik begrijp heel goed wat je bedoelt. Zelf zit ik ook steeds te twijfelen of ik door wil gaan. Ik blog pas anderhalf jaar en er is zoveel concurrentie met andere nieuwe bloggers. Maar er komt ook een hoop positiefs uit gelukkig dus ik ga ook gewoon lekker door. Ik heb nu persoonlijk een dip en blog daarom nu tijdelijk even niet maar ik mis het wel dus dat is een goed teken ? Blij dat jij ook doorgaat, ik vind je erg leuk schrijven.

Reply
Rory 20 februari 2017 - 11:03

En Tamara. Ook nog een persoonlijke reactie naar jou toe. Goed dat je jezelf realiseert wat er schort. Maar ook fijn dat je toch nog even doorgaat. Het is niet voor niets dat het zo snel zo goed is gegaan. Uiteindelijk kom je jezelf tegen. Neem je een pas op de plaats. En ben ik ervan overtuigd dat er dan vanzelf iets op je pad komt waar je wel weer blij van wordt. Of dat nu een combi is van JoCaTa (of zoiets 😉 of je eigen blog of dat je er een andere kant mee opgaat. Ik heb er vertrouwen in dat er vanzelf iets gebeurt.

Reply
Mireille 20 februari 2017 - 09:35

Leuk dat je toch nog hebt besloten om in ieder geval voor een jaar door te gaan!! Ik ben benieuwd naar je blogs voor de komende tijd. En stiekem ook heeeeeeeel erg benieuwd en nieuwsgierig naar je verhalen, ik wacht met smart op de hoofdstukken ?

Reply
Christa 20 februari 2017 - 09:17

Succes het komende jaar!
Ik lees je verhalen met veel plezier, maar kan begrijpen waarom je zou stoppen!
Gelukkig blijf je nog een jaar ?

Reply
Sylvia 20 februari 2017 - 08:46

Gelukkig blijf je nog even want ik lees je blog erg graag!

Reply
Gerdi 20 februari 2017 - 08:33

Hopelijk vind je snel je inspiratie weer terug.. ik lees je blogs altijd met veel plezier, dus gelukkig kunnen we nog een jaartje meegenieten!

Reply
Rosie - Lifebyrosie.nl 20 februari 2017 - 08:24

Lastig zeg dat je het zo voelt! Ik begrijp het gedeelte van de andere bloggers wel heel goed want of het nou een leuk wereldje is? Er zijn leuke mensen in te vinden maar ik vind het vooral inderdaad heel veel negativiteit en elkaar het licht in de ogen niet gunnen. Bij vlagen heb ik ook dat ‘hier wil ik helemaal niet meer bijhoren’ gevoel maar ik probeer heel erg gewoon mijn eigen ding te doen en niet meer zoveel andere blogs te lezen. Ook is de focus op het geld verdienen er bij mij af en dat is ook heel fijn. Ik blog als ik zin heb en anders niet :)!

Ik hoop dat je je plezier in bloggen terug vindt en anders zou ik er echt mee kappen als ik jou was. Alleen dingen doen die je echt wil, het leven is al zo kort . Lekker cliche maar wel waar! XX

Reply
Bregje 20 februari 2017 - 08:21

Heel erg herkenbaar! Ik heb ook net weer verlengd en ben nog zoekende. Hopelijk komt je motivatie weer terug!

Reply
Kimberly 20 februari 2017 - 08:05

Goed van je dat je het aangeeft! Ik doe het echt als hobby maar er zijn zo veel blogs dat het lastig is eruit te springen, begonnen met het streven om elke dag te schrijven, nu probeer ik er zo’n 3 artikelen te publiceren. En eigenlijk allemaal persoonlijk, ik word ook niet gesponsord natuurlijk. Maar meer blogs voelt als druk en het is m’n hobby dus het moet wel leuk blijven.

Sowieso momenteel in een heftige periode waarvan ik hoop dat het allemaal maar goed komt met m’n zwangerschap. Ook daarom maar heel weinig blogs. Ik vind het leuk dat je doorgaat! Succes het komende jaar ?

Reply
Mirjam 20 februari 2017 - 07:55

Ik begrijp dat de lol er snel vanaf gaat als je er op deze manier tegenaan kijkt. Ik hoop dar je snel weer de motivatie terug zal vinden – op naar een inspiratievol jaar! Succes 🙂

Reply
Channa 20 februari 2017 - 06:45

Wat goed dat je er zo open en eerlijk over bent. Een heel duidelijk verhaal wat deels ook herkenbaar is. Hopelijk heb je snel weer bergen met motivatie!

Reply
Josan 20 februari 2017 - 06:32

Kijk, in mijn droom hebben jij, Cassandra en ik samen een blog. Daar schrijven we op over allerlei dingen die wij boeiend vinden. Dus zoiets kunnen we natuurlijk ook nog gewoon doen over een jaar 😉

Reply
Cassandra 20 februari 2017 - 07:57

Hear hear! Ik mij hier wel in vinden.
Gezamenlijk de kosten, de tijd verdelen en toch je hersenspinsels kunnen delen. Dat is nog eens een win-win-win

Reply
Rory 20 februari 2017 - 11:01

Wat een mooie droom Josan! En Cassandra en Tamara. Ik hoop dat jullie het niet bij dromen laten. Lijkt mij een top-idee!

Reply
cassandra 20 februari 2017 - 12:16

Wat leuk zeg om te lezen dat je het tof idee vind. Misschien toch maar eens gaan uitwerken als de meiden het ermee eens zijn

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.