Tips om zelf je haar te verven.

by Tamara

Na het jarenlang laten uitgroeien van mijn haar, ben ik een paar maanden geleden weer begonnen met het verven van mijn haar. Ik laat mijn nieuwe haarkleurtjes regelmatig zien op instagram en op de blog en ik krijg er dan een heleboel vragen over. Vaak vragen mensen of ik ook hun haar kan komen verven ( sorry dat doe ik alleen voor Joyce <3) maar ik krijg nog vaker de vraag of ik mensen tips wil geven. Nou, ehh.. ja hoor. Dat wil ik wel! Haha! Dus hier komen ze!

Kleine disclaimer.

Vooraf maar even een kleine disclaimer, ik ben GEEN kapster. Ik kan het dus niet zo goed als een gewone kapster en heb hier ook nooit lessen ofzo in gehad. Maar, als ik het heel stom mag zeggen, ik ben er dus wel heel erg goed in. Haha!

Koop goede verf.

Dit is zooo belangrijk. Echt, ik dacht altijd dat het niet uitmaakte wat voor verf je gebruikt en de verf uit de drogist zal vast ook best wel prima zijn. Maar ik merk zelf altijd zoveel verschil tussen kappersverf en verf uit een pakje.

Ten eerste blijft het gewoon veel beter zitten. De kleuren zijn intenser en je haar glanst daarna veel meer dan met verf uit een pakkie. En ten tweede, het is niet eens zo heel erg duur en je doet er heel lang mee.

Ik heb zelf de kast vol liggen met diverse tubes met kleurtjes en als je ze goed dichtdraait, kun je ze heel erg lang gebruiken. Ik verf namelijk nooit mijn haar in één kleur ( waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan) en bijvoorbeeld de verf voor de highlights, daar kan ik drie keer mee doen. Bij verf uit de winkel moet ik dan drie flesjes kopen en vervolgens heel veel weggooien.

( Ik koop altijd verf van Igora Royal van Schwarzkopf. Dit zijn hele mooie intense kleuren die heel erg goed blijven zitten en makkelijk aan te brengen zijn.)

Werk rustig en neem er de tijd voor.

Als ik mijn haar ga verven ben ik daar gerust een uur mee bezig. Ik verf eerst de aanzet in een donkere kleur, dan pak ik wat plukjes en folie voor wat highlights en dan verf ik vervolgens  de rest in de basiskleur. Dan kijk ik nog of alle overgangen goed zijn overal en dan laat ik het inwerken. Ik merk dat als ik sneller wil, dat het dan minder mooi wordt. Ik verf dus alleen mijn haar als ik er ook echt de tijd voor heb.

Kijk youtube filmpjes.

Beste tip! Haha! Ik heb dus echt enoooooorm veel youtube filmpjes gekeken met allerlei verftechnieken voordat ik mijn haar durfde te verven. Is trouwens echt een aanrader, want zo weet je gewoon veel beter waar je moet beginnen.

Zet alles klaar voordat je begint.

Een goede voorbereiding is het halve werk! Haha! Ik zorg van te voren dat de bakjes en de kwasten klaarliggen ( voor elke kleur eentje) dat de folie geknipt is en klaar ligt en dat mijn haar gekamd is. Ook leg ik een oude handdoek klaar en trek ik een oud shirt aan. De verf meng ik steeds pas voordat ik het ga aanbrengen.

Smeer vaseline op je gezicht.

Deze tip kreeg ik nadat ik mijn halve gezicht mee had gekleurd haha. Hierdoor veeg je de gemorste verf er zo weer af.

Kies niet meteen een hele spannende kleur.

Als mensen hun haar gaan verven, kiezen ze vaak meteen voor een hele spannende kleur. De eerste keer dat ik mijn haar weer verfde na jaren, koos ik voor veilig donkerbruin. Ik wilde toen eigenlijk al rood haar, maarik besloot het niet te doen. Nu heb ik inmiddels wel al een maand rood haar en binnenkort ga ik weer een stapje verder.

Wat ik trouwens wel afraad, ik weet uit ervaring ( lees, knaloranje haar) dat je je haar beter niet zelf kunt blonderen. Dit kun je echt beter aan een kapper overlaten. Highlights kun je gewoon doen, maar voor echt blond haar, kun je het beste gewoon naar de kapper. Ik deed dat niet en moest mijn oranje haar herstellen met nog meer blondeerspul, heel veel zilvershampoo en vervolgens twee assige spoelingen voordat het weer om aan te zien was.

Bij twijfel? ga naar de kapper.

Twijfel of je het zelf aan durft? Ga dan gewoon naar de kapper. Zij hebben ervoor geleerd en kunnen je adviseren in welke kleur je je haar het beste kunt verven! Je betaald er wel meer voor, maar he? Dan heb je ook wat he? Haha.

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.