Tips om was bij te houden! ( plus win een jaar lang gratis wasmiddel!)

by Tamara

Als er één groot nadeel is van het hebben van een groot gezin is het wel de was. En dan met name de hoeveelheid was. Toen ik nog twee kinderen had, kon ik gerust af en toe eens een dagje niet wassen. Met drie kinderen was dat al wat minder en nu met vier kinderen moet ik het niet in mijn hoofd halen om een dagje niet te wassen, want dan overstroomt de wasmand meteen. Nu krijg ik regelmatig vragen over de was. Hoe ik het bijhoud, hoe vaak ik de was doe en hoeveel was we altijd hebben. In dit artikel vertel ik jullie alles over de was en je kunt ook nog eens een jaar aan gratis wasmiddel winnen!

Het wasmanden systeem.

Ik heb drie wasmanden. Een grote hoge voor alle vuile was. Eentje voor was die ik op moet hangen en eentje voor was die in de droger moet. Eigenlijk wil ik er nog graag een keer een hoge bij hebben, maar goed. dat terzijde. De regel hier in huis is dat iedereen zijn vuile was meteen in de zwarte hoge wasmand doet. hij staat op de overloop, voor het washok, dus iedereen kan hem vinden. Over het algemeen gaat het goed. Als de jongens zich uitkleden gaan de kleren meteen in de wasmand, maar als ze bijvoorbeeld gaan douchen, laten ze het daar wel eens liggen. Vind ik niet zo erg, want het is een klein klusje. Elke dag zit de hoge wasmand vol en elke dag gooi ik hem dus leeg en sorteer ik de was. ( vandaar ook dat ik graag twee wasmanden wil, eentje voor witte en eentje voor gekleurde was, maar ik vergeet er steeds eentje te kopen.’)

Alles wat in de hete was kan gooi ik bij elkaar en kan er meteen in, de rest van de was doe ik terug tot de hete was klaar is.

Als de wasmachine klaar is, komen de andere twee wasmanden kijken. Ik sorteer de was in twee soorten. Was die in de droger kan en was die ik op kan hangen. Het ophangen doe ik altijd meteen en met de droger wacht ik altijd tot de tweede was ook klaar is om te kijken of daar ook nog wat bij zit.

Wat doe ik in de droger?

In de praktijk gooi ik amper iets in de droger en gebruik ik hem eigenlijk alleen voor ondergoed, sokken en kleine dingetjes die ik niet op wil hangen. Maar regelmatig gebruik ik hem weken niet.  In de winter of met slecht weer staat hij wel wat vaker aan. Dan doe ik het beddengoed er ook in.

Maar als het weer het een beetje toe staat wil ik het liefste dat de was gewoon buiten droogt. Als het slecht weer is hang ik alsnog veel op. Ik heb twee wasrekken die aan deuren hangen, waar ik drie wassen op kwijt kan en voor nood nog een heel groot wasrek.

Dingen die ik nooit in de droger doe zijn kleren en handdoeken. Ik ben team harde handdoeken en vind het vreselijk als ze zacht zijn. Dan drogen ze toch een stuk minder fijn af haha.

Opvouwen.

In principe vouw ik elke dag de was op, maar het komt wel eens voor dat ik wat achterloop. Zoals nu kom ik net terug van vakantie en het is zoveel was dat het me niet lukt om het in één keer op te vouwen. ( Voor wie nu zegt dat mijn vriend moet helpen, dat wil hij wel, maar hij vouwt dingen anders op dan ik en dat vind ik irritant) dus ik verspreid het over een paar dagen.

Over het algemeen doe ik in de ochtend de was, dan hang ik het op en in de avond, als de kinderen in bad zitten of onder de douche staan, vouw ik alles op. Dan ben ik toch boven en ik kan niet zo heel goed stilzitten, dus dat lukt dan prima.

Nooit zonder wasmiddel.

Wie mij volgt op instagram zag laatst mijn wasmiddelkast voorbij komen. Dit is een hele kast vol met wasmiddel die in mijn washok staat. Eigenlijk is deze kast altijd wel vol met mijn favoriete wasmiddel van Robijn. Er gaat hier in huis heel veel wasmiddel doorheen, dus als ik een goede aanbieding zie (bijvoorbeeld wasmiddel van Plein, daar hebben ze echt superfijne aanbiedingen!) dan sla ik groot in! Zo zit ik nooit zonder wasmiddel! Zo fijn!

De winactie.

Nu heb ik een hele leuke winactie voor jullie. Namens plein mag ik namelijk een tegoed voor 100 euro aan wasmiddel weggeven aan één van mijn volgers. Je kunt hiermee je favoriete wasmiddel uitzoeken en bestellen!

Bij Plein hebben ze nu een aanbieding met Robijn. Je koopt een fles klein en krachtig voor 3.99, dat betekent dat je 25 flessen kunt kopen! Kun je mooi weer even vooruit!

Wat je moet doen om te winnen? Heel makkelijk!

  • Volg @themommydiaries_nl op instagram en reageer onder de foto met wasmiddel.
  • Volg @plein.nl op instagram om op de hoogte te blijven van de aanbiedingen
  • tag een vriendin/zus/buurvrouw die je ook een winkansje gunt!

De winnaar wordt volgende week bekend gemaakt!

In samenwerking met plein.

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

6 comments

Jolijn 8 september 2019 - 12:16

Leukleuk! Ik doe mee (:

Reply
Natasja keuter 26 augustus 2019 - 16:43

Wauwwww t zou je maar gebeuren .. geen financiele zorgen meer qua was

Reply
Thérèse Blum 26 augustus 2019 - 14:54

Ik doe mee hoor!!! Hele fijne actie en zou als geroepen komen!

Reply
Joy 26 augustus 2019 - 12:25

Yes, meegedaan. Super ???

Reply
Ilsiee 25 augustus 2019 - 09:20

Wauw hahaha ik ben jaloers op die mooie gevulde voorraadkast??? ik doe mee groetje ilsiee

Reply
Marian 23 augustus 2019 - 21:14

Dat zou wel van pas komen, helaas geen IG.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.