Tips om je Dr. Martens pijnvrij in te lopen.

by Tamara

Dr. Martens. Ik vond ze al jaren echt heeeel erg tof, maar ik kocht ze steeds maar niet. het zijn best prijzige schoenen en ik was bang dat ze mij niet zouden staan of dat ik ze nooit zou dragen. Ook het inlopen maakte me een beetje bang, want dat schijnt nogal veel pijn te doen. Toch zag ik ze ineens steeds bij heel veel mensen voorbij komen en toen ik een mooie aanbieding zag besloot ik ze toch te kopen. Hoe het inlopen me vergaan is? En hoe ze me nu bevallen? Dat vertel ik in deze blog!

Tips om je Dr Martens pijnvrij in te lopen.

Nu heb ik dus hele lastige voeten en inlopen duurt bij mij normaal gesproken altijd een tijdje. Ik vreesde dus een beetje voor de pijn toen ik ze binnen kreeg en heb ze eerst even een tijdje laten liggen, voor ik het aandurfde. Ondertussen zocht ik op internet een heleboel tips op over het inlopen van je dr. Martens en toen ik het eindelijk aandurfde, besloot ik ze aan te doen.

Misschien ben ik heel gek hoor, maar behalve dat ik even moest wennen aan hoe zwaar ze waren, heb ik geen pijn gehad. Ik liep er zo op weg en na één dag gedragen te hebben, trok ik ze aan naar de dierentuin, waar ik er de hele dag moeiteloos op gelopen heb. Ik had toen ik ze voor het eerst aantrok op instagram een foto gezet met ‘wish me luck’ en daar kreeg ik de nodige steunbetuigingen op, maar ja.. Ik heb dus geen centje pijn gehad.

Nu kan ik jullie wel een heleboel tips geven, maar misschien is het handig om te vertellen hoe ze bij mij precies zitten.

Mijn Dr. Martens.

Ik heb de Dr. Martens 1182 met rubberen zool en helemaal in het zwart. Hoewel op internet overal stond dat ze klein vallen en je ze groter moet bestellen, heb ik die ervaring dus niet. Ik vind ze namelijk heel groot vallen en dat terwijl ik gewoon mijn eigen maat heb besteld. Als ik ze met een panty draag moet ik er dikke sokken bij in doen, omdat ze anders  veel te groot zijn!

Ik kreeg van jullie een heleboel tips om ze in te lopen en er zaten zeker een aantal hele bruikbare tussen. Een goede tip vond ik bijvoorbeeld dat je ze kunt laten oprekken bij de schoenmaker. Niet heel erg veel hoor, het scheelt echt geen maat. Maar soms heb je dat schoenen bij de zijkant van je voet, dus bij die knobbel, een beetje knellen. En daar kunnen ze hem wel wat oprekken. Dit schijn je ook zelf te kunnen doen. Je moet de schoenen dan helemaal volproppen met natte handdoeken of natte kranten. Als ze opgedroogd zijn dan schijnen ze beter te zitten.

Maar de beste tip die ik toch wel heb is ze gewoon aantrekken en er heel veel mee te lopen. ik liep op deze docs moeiteloos weg, maar ik heb in het verleden al een aantal keren laarzen gehad die net niet lekker zaten of schoenen die een beetje knelden en meestal liepen ze na een tijdje doorzetten prima!

En eerlijk is eerlijk, als ze eenmaal ingelopen zijn zitten ze echt heerlijk.

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.