Tips om meer uit je slaap te halen.

by Tamara

Sommige mensen hebben het geluk dat ze kinderen hebben die meteen na een paar weken al doorslapen. Bij mijn eerste had ik dat geluk ook, bij de volgende twee was dat weer iets minder. Floris besloot na 2.5 jaar dat het wel eens tijd was om een beetje door te gaan slapen en Lauren, tja.. Daar gaan we het maar even niet over hebben! Haha! Je begrijpt vast wel dat ik inmiddels een expert ben in het functioneren op weinig slaap. Nachten waarin ik maximaal 5 uurtjes slaap zijn helaas geen uitzondering en tja, met 3 kinderen kun je niet overdag even gaan liggen terwijl ze aan het spelen zijn! Hoe zorg je dan toch dat je een beetje uitgerust wakker wordt? Ik heb een paar tips!

Koop een goed matras.

Toen Richard en ik net samen waren hebben we, heel volwassen, een tweepersoons boxpring gekocht. Nu hadden we niet zoveel budget, dus na een goede aanbieding gezien te hebben, hebben we het bed meteen besteld zodat we konden slapen. Eigenlijk lag hij in het begin meteen al niet lekker, maar goed voor die prijs negeerden we dat maar even. Toch hebben we afgelopen jaar toch maar eens twee nieuwe matrassen en een nieuw topmatras aangeschaft en pfff! Wat een enorm verschil maakt dat! Al die vage rugklachten en alles waren meteen weg! Zo zie je maar hoe belangrijk een goed matras is! Dat hoeft natuurlijk niet meteen een Auping te zijn, maar het is wel een aanrader om niet voor té budget te gaan.

Zorg voor rust in de slaapkamer.

Nu heeft de gemiddelde lezer van mijn kamer vast geen kamer vol met Justin Bieber posters (of wat tegenwoordig ook maar in is)  dus wat dat betreft zijn jullie slaapkamers vast wel rustig. Maar ik merk persoonlijk dat het ook wel een heel verschil maakt of het een beetje rommelig is, of er was ligt enz. Natuurlijk is het helemaal niet erg om een stoel te hebben waar je wat kleding op gooit , aangezien we die allemaal volgens mij wel hebben, alleen moet het dan wel bij die stoel blijven en de rest van de rommeltjes de kamer uit.

Drink of eet geen dingen met caffiene of veel suiker voor je gaat slapen.

Ik ben, ja serieus, een paar jaar geleden naar de dokter geweest omdat ik niet goed in slaap kon komen in de avond. 1 van de eerste vragen die ik kreeg was of ik veel fruit at in de avond. Nou dat klopte inderdaad, ik was in die tijd fanatiek aan het dieeten en at dus s’avonds een bakje fruit of een appel ofzo. Nu is dat natuuuulijk wel veel gezonder dan een bak chips, maar toch zitten er in fruit heel veel suikers en die suikers zorgen ervoor dat je energie krijgt en je dus veel moeilijker in slaap komt.

Ga op tijd naar bed.

Ik heb vooral in het weekend vaak de neiging om veel en veeeeel te laat naar bed te gaan. Gevolg is dan dat ik of te moe ben, of dat ik gewoon helemaal over mijn slaap heen ben. Het gevolg van beide is dus dat ik gewoon niet kan slapen. Dit is makkelijk op te lossen door op tijd naar bed te gaan, al is het maar een half uurtje eerder dan normaal, het is net even een half uurtje extra rust dat je meepakt!

Kom tot rust vóór je naar bed gaat.

Als je je heel erg druk maakt voordat je naar bed gaat is er een dikke kans dat je dus niet meer kunt slapen. Het is dus een goed idee om alvast tot rust te komen voordat je naar bed gaat. Neem een kop thee en lees een boek, neem een lang warm bad of douche of luister naar rustige muziek! Allemaal dingen die je helpen ontspannen en die ervoor zorgen dat je makkelijker in slaap valt!

Lees in dit artikel nog wat tips over het samenstellen van een boxspring.

Heb jij nog een goede tip om makkelijker in slaap te vallen en zo aan je broodnodige slaap te komen? Laat het me weten bij de comments!

Dit artikel is een samenwerking.

Misschien vind je dit ook leuk

4 comments

Nicoline 13 april 2016 - 20:02

Vooral het op tijd naar bed gaan! Vind dat heel moeilijk, maar met een kleintje die bijna elke nacht nog 2 tot 3 keer wakker wordt, moet je wel haha!

Reply
Rowan 12 april 2016 - 23:25

Geen tv op de slaapkamer hebben is ook echt een dingetje! Wij hadden wel een op de slaapkamer omdat Leroy dat wou maar ik vind het 10x niks. Elke avond dar ding weer aan op de slaapkamer waardoor je toch weer langer wakker blijft dan gepland…Want je wilt dat nog even afkijken en oh dat is ook leuk….ga zo maar door. Sinds we verhuisd zijn geen tv op de slaapkamer (tv hangt nog in het oude huis…maar wordt er morgen helaas voor mij afgehaald) en hoop dat dat zo blijft maar ik ben er bang voor haha.

Reply
Frank 12 april 2016 - 22:04

Ik heb pas ergens gelezen dat als je moeite hebt met inslapen je een voet/been buiten de dekens moet leggen. Dat zou iets met je brein doen. Wat de achter liggende gedachte was weet ik niet meer. Waarschijnlijk ook niet onthouden omdat ik makkelijk in slaap val en prima met eens wat minder slaap functioneer.

Reply
Mathiske's mama blog 12 april 2016 - 20:25

Even geen telefoon. Een orgasme ? lekker een kopje thee zonder suiker en cafeïne (rooibos ofzo) ik ga voor het slapen nog even de hond uitlaten, een beetje buitenlucht vind ik altijd erg lekker

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.