TheMommydiaries eindejaarsenquete. De uitslag.

by Tamara

Vorige week leek het me wel een leuk idee om eens een enquete te houden onder mijn lezers. Ik vind het namelijk heel erg fijn om wat input van mijn volgers te krijgen en zo mijn site te verbeteren. Natuurlijk blijft het wel gewoon mijn blog en kan ik hem nooit zo krijgen dat hij voor iedereen goed is (wil ik ook niet, het moet namelijk wel mijn blog blijven) maar opbouwende kritiek is altijd welkom. De eerste reacties waren positief, maar wat er daarna gebeurde, tja.. The Roast of Tamara is er niks bij! Haha! Lezen jullie mee?

TheMommydiaries eindejaarsenquete. De uitslag.

In deze blog zal ik niet elke vraag bij langs gaan, maar even globaal wat dingen bespreken. Laten we beginnen met de positieve dingen. Op de vraag waarom je TheMommyDiaries bezoekt, reageerde 70% dat ze de artikelen en verhalen leuk vinden. 14 % komt omdat ze de persoon achter de blog leuk vinden. Ahhw.. haha. Ruim 60% vindt dat ik weer weekoverzichten moet gaan maken. Nou moet ik zeggen dat ik het best leuk vind om ze te maken en ze werden ook erg goed gelezen, maar momenteel zouden ze bestaan uit niet meer dan kinderen van en naar school brengen en werken/huishouden. Ik weet niet of dat zo leuk is om te zien? Haha.

Ruim 80% vindt dat de hoeveelheid reviews/gesponsorde artikelen goed in verhouding is. Hier ben ik echt heel blij om, de laatste maand was het een beetje druk qua gesponsorde artikelen, dat vond ik zelf ook, dus ik vind het fijn om te lezen dat jullie het niet storend of teveel vinden.

Ook 80% van de deelnemers vindt het leuk als ik zou gaan vloggen of ploggen. Dit lijkt mij ook wel leuk om te doen. Zo kan ik jullie toch meer een kijkje achter de schermen geven. Wel wil ik mijn kinderen niet teveel op beeld hebben qua foto’s en mocht ik gaan vloggen zullen ze niet in beeld komen. Ik vind dat namelijk niet zo nodig, haha. Op social media deel ik ook al best weinig van ze, zeker van de oudere kinderen en op bewegend beeld vind ik wat te prive. Maar hier kom ik later nog een keer op terug.

Qua onderwerpen wil ruim 50% dat ik meer ga schrijven over het hebben van een groter gezin. Daarna komen tips en weetjes en weer daarna komen zwangerschap/shoplogs/uitjes en interieur! Leuk om te lezen! Hier ga ik zeker wat mee doen.

Ruim 98% vindt de huisstijl van TheMommydiaries en het logo heel erg leuk! Dat vind ik heel erg leuk om te lezen! Dankje! Ook vindt 95% dat er voldoende interactie is tussen mij als blogger en jullie als volger. Fijn om te lezen! Er waren ook een aantal negatieve reacties hierop, die behandel ik hieronder.

45% geeft mijn site het cijfer 8! 16% het cijfer 9 en 6 % zelfs een 10.

Opbouwende kritiek.

Zoals ik al zei vind ik opbouwende kritiek heel fijn. Heb jij een verbeterpuntje, dan mag je dat altijd in een pb op social media sturen of me mailen op Tamara@themommydiaries.nl. Dit mag van alles zijn, als je merkt dat iets op mijn site het niet goed doen of je ziet een spelfoutje ofzo, stuur dan gerust een berichtje.

Laten we het eerst maar even over die spelfoutjes hebben. Ooit haalde ik een 9 op mijn eindexamen Nederlands en was ik een taalnazi die iedereen altijd verbeterde. Maar na de middelbare school heb ik het wat laten versloffen en inmiddels vind ik het best heel lastig. Ik oefen regelmatig en doe echt mijn best om vooral die d/t foutjes eruit te halen, maar het lukt me gewoon niet altijd omdat ik ze niet zie. Ik kreeg een reactie met dat ik iemand moest inhuren om al mijn blogs na te lezen voor ik ze publiceer, maar echt, daar is geen beginnen aan. Allereerst omdat het me met vier kinderen en een huishouden waar je U tegen zegt niet altijd lukt om veel vooruit te werken, waardoor ik vrijwel in de avond alles schrijf. Ik ga het niemand aandoen om in de avond nog even mijn werk na te gaan kijken. En daarnaast, tja.. Ik ga er ook niemand voor betalen. Zo ontzettend veel verdien ik ook weer niet. Gelukkig kreeg ik veel reacties dat het wel steeds beter wordt, dus ik ben blij dat dat ook opvalt.

Dan de negatieve reacties.

Voordat ik ooit ging bloggen had ik niet zo door dat je te maken zou krijgen met negatieve reacties en mensen die het gewoon heerlijk vinden om mensen af te zeiken. Nu blog ik inmiddels bijna 3 jaar en ik kan je vertellen dat je als blogger af en toe best een dikke huid nodig hebt. Ik had dus ook kunnen verwachten dat er een paar negatieve reacties op de enquete zouden komen. Hieronder een paar waarop ik wel antwoord wil geven. De rest heb ik maar weggelaten, daar begin ik niet aan.

Ik vind dat je teveel persoonlijke info over m.n. Maxim deelt. Bv. over zijn autisme, speciale school etc. Hij kiest hier niet voor dat jij hier allemaal verhalen over op internet zet. Verhalen die altijd op internet zullen blijven rondzweven, ook al wis je je blog ooit. Als hij later ouder is en bv.werk zoekt, zullen zijn potentiele werkgevers dit zien als ze zijn naam googlen. Dat lijkt me niet de bedoeling. Je krijgt nu misschien meer lezers door deze verhalen, maar dit gaat wel ten koste van Maxim als (straks volwassen) persoon. Je moet geen geld verdienen over de rug van iemand anders, in dit geval jouw zoon.. Ondanks dat hij nog maar 6 is, heb je het recht hier niet toe. Hij is van zichzelf en van niemand anders. Je zou hem hier juist voor moeten beschermen. Inclusief al die (door je kinderen) ongevraagde fotos die je van hun op het intrnet zet. Dat zijn er gewoon teveel. Dit is echt een probleem voor ze, sowieso later als ze ouder zijn. Dat is mijn mening.

Hier ben ik het niet mee eens. Ik heb een aantal blogs geschreven over Maxim en over dat hij ASS heeft, maar niet op een manier die schadelijk is voor hem. Ik schrijf deze dingen absoluut niet om meer lezers te krijgen zoals hierboven wordt gesuggereerd, maar om mensen te informeren en om zelf tips te krijgen. Ik krijg zo ontzettend veel reacties van moeders die het zo ontzettend fijn vinden dat ik hier open over ben en over schrijf. Voor ik hierover schreef heb ik het uitvoerig met mijn vriend overlegd en hij vond mijn insteek ook goed. Maxim is niet te vinden op internet omdat ik zijn achternaam nergens deel op mijn site. En al zou hij hierop gevonden worden, ik deel niets over hem wat schadelijk is voor zijn toekomst. Ik vertel juist alleen positieve verhalen hierover. Daarnaast is autisme niets om je voor te schamen, vrijwel iedereen heeft tegenwoordig wel ‘iets’.

Wat betreft de foto’s van mijn kinderen. Mijn oudste twee zoons komen bijna nooit in beeld op social media en op mijn blog omdat zij dat niet willen en dat respecteer ik. Ook zitten ze op de basisschool en vind ik het niet zo nodig dat ze herkent worden van mijn blog. Zodra Lauren en Sarah naar de basisschool gaan zal dit ook voor hun gaan gelden. Die paar foto’s die ik deel zijn altijd mooie en nette foto’s, zoals zoveel moeders delen.

De verhalen.

Ik kreeg ook een aantal negatieve reacties over de verhalen, o.a. dat dit niet op een blog thuishoort en dat ik hier een aparte site voor moet maken. Hierbij heb ik zoiets van: Als je het niet aanspreekt lees je het maar niet. Ik lees zelf eigenlijk geen andere blogs, maar als ik dat doe dan lees ik ook alleen de dingen die me wel aanspreken. De verhalen worden ontzettend goed gelezen, er zijn heeeeel erg veel mensen die ze wel leuk vinden en ik wordt er zelf blij van om ze te schrijven en te plaatsen.

Samenwerkingen/gesponsorde artikelen.

Ik schreef laatst al een blog met de vraag of jullie als lezers nou echt last hebben van mijn advertorials en samenwerkingen. Hier kreeg ik ontzettend veel reacties op met dat mensen dat niet storend vinden en dat ik er altijd een leuk verhaal omheen verzin, plus dat ik het er altijd netjes bij zet. Ik kreeg n.a.v. de enquete een aantal reacties met dat ik het in de titel moet zetten, zodat mensen ze kunnen overslaan. Dit ga ik dus NIET doen. Op social media staat er een # bij en onderaan de artikelen vermeld ik het netjes, dat vind ik zelf wel genoeg. Ik vraag me bij deze opmerkingen altijd af waarom mensen het zo verschrikkelijk vinden als je geld krijgt voor een bepaalde blog. Zijn dit dan ook mensen die reclames op tv skippen? Of alle advertenties uit tijdschriften scheuren? Nogmaals, in een gesponsord artikel zit evenveel, zo niet meer werk als in een gewoon artikel en ik doe altijd mijn best om er een leuke blog van te maken. Dus geen reden om die blogs minder leuk te vinden.

Het reageren op volgers.

Dan de laatste. Ik kreeg een aantal opmerkingen met dat mensen vinden dat ik zo weinig reageer op mijn volgers. Waaronder deze:

Voor mij kom je over alsof jij je beter voelt dan andere bloggers, ik ken toch echt betere en leukere/gezelligere. Misschien ligt dat eraan dat jij uit het hoge noorden komt en hebben jullie een andere mentaliteit? Iets meer lachen zou wel mogen

Ik vind het bij deze comment echt jammer dat het een anonieme enquete was, want ik ben zoooo benieuwd wie vindt dat ik zo overkom haha. Ik voel me echt niet beter dan andere bloggers, ik weet dat ik op twitter bijvoorbeeld wel eens grapjes maak over andere bloggers wanneer ze massaal een zonnebril van een euro willen reviewen, maar dat moet je echt niet te serieus nemen. En over dat hoge noorden, tja.. Ik merk wel dat we hier wat nuchterder zijn dan de rest van het land, als ik zie waar sommige mensen zich allemaal druk over kunnen maken.

Vroegaaah reageerde je vaker op reacties en privé berichten en volgde je mij bijv ook. Ik vond dat erg leuk altijd. Ik denk door je populariteit dat het niet meer haalbaar is. En ik ben ook niet super boeiend om te volgen hoor hihi.

Bij deze vind ik het ook heel erg jammer dat het een anonieme enquete is, ik ben namelijk heel erg benieuwd wie dit is! Haha. Ik probeer echt altijd te reageren op reacties van volgers, al is het maar door bijvoorbeeld een like te geven. Maar heel eerlijk? Ik heb het gewoon heel erg druk en ik wil niet zo’n moeder zijn die altijd maar achter haar telefoon zit. Toen ik net begon reageerde ik altijd op de reacties op mijn blog zelf, tot ik erachter kwam dat mensen daar dus geen mail van krijgen en ik voor niets reageer. Op facebook probeer ik wel te reageren, maar het schiet er vaak gewoon een beetje bij in. Ik lees wel echt alle reacties en vind het echt superleuk en lief wanneer er gereageerd wordt, alleen ik heb niet altijd tijd om te reageren.

Over dat volgen, ik volg eigenlijk alleen mensen die ik echt leuk vind om te volgen. Door dat stomme Algoritme van Instagram mis ik echt zo ontzettend veel dingen dat ik het groepje dat ik volg graag wat kleiner wil houden. Ik heb een tijdje gehad dat ik echt heel erg veel mensen volgde en toen miste ik zo ontzettend veel dingen dat ik die groep wat kleiner ben gaan maken. Maar ik heb ook regelmatig dat ik mensen ontvolg en na een tijdje weer ga volgen omdat ik hun feed dan ineens wel weer leuk vind enzo.

 

Oké, dat waren echt een heleboel woorden, ruim 2000 zelfs ( reageerder die zei dat mijn blogs te kort zijn, zo beter? Haha) Iedereen heel erg bedankt voor het invullen! En iedereen heel erg bedankt voor de complimentjes! Superlief.

Aan het einde van de enquete vroeg ik of iemand nog wat kwijt wilde en aan het einde van deze blog wil ik ook nog wat kwijt.

Al die hoofdstukken uit de boeken. Maak daar lekker een aparte site voor. Plus al die gesponsorde meuk. Dieptepunt was dat artikel waar je de dood van je moeder bij gebruikte.

Voor degene die dit kennelijk zo hoog zat dat het nodig was om het bij elke open vraag neer te zetten:

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

12 comments

Lida 5 januari 2018 - 10:03

Sorry Tamara, maar ik vind die middelvinger dus echt niet kunnen. Prima als je aangeeft dat je het totaal niet met iemand eens bent, maar dat kan ook op een fatsoenlijke manier.

Reply
Sandra 5 januari 2018 - 00:57

Digitale helden zijn het. Die laatste is echt onder de gordel. Maar goed dat vind ik van de opmerking over je zoon ook. Niet beseffend dat ze er zelf voor kiezen je blog te volgen en lezen. Zulke mensen ben je liever kwijt dan. Ik vind dat je erg netjes reageert. Ik had ze waarschijnlijk afgeblaft.

Reply
Hanneke Koper 4 januari 2018 - 21:42

Oh die laatste! Dat je schrijft over wat je mee maakt, dat is een persoonlijk blog. Hoe komen ze er bij om zo iets te zeggen. Die middelvingers zijn verdiend!

Reply
Yvonne Sas 4 januari 2018 - 09:36

Wauw, sommige mensen zijn echt… ik weet er het juiste woord niet eens voor te vinden, maar je begrijpt dat ik niet op zoek ben naar een heel positief woord 😉 Gewoon lekker zo door gaan, Tamara (ook gewoon met spellingsfouten, je bent ook maar een mens) en f*ck de haters, er staat nergens dat mensen verplicht zijn je blogs te bezoeken, doorscrollen is gewoon een optie.

Reply
Merel 4 januari 2018 - 08:53

Die laatste opmerking vind ik echt niet kunnen. Maar verder is het gewoon de mening van een ander waar je zelf om vroeg. Ik denk juist dat zulke kritiek ook heel waardevol is: je weet waarom je bepaalde dingen schrijft en staat daar nog steeds achter. Dat is toch mooi? Ik zou het juist verdacht vinden als iedereen me de hemel in prijst ☺️

Reply
Tamara 4 januari 2018 - 10:22

Absoluut! Ik hoef ook niet alleen maar positieve reacties en ben blij met opbouwende kritiek, maar sommige dingen gaan wel wat ver ?

Reply
Joyce Koster 4 januari 2018 - 08:43

Hahaha nuchtere Groningers ook altijd. Ik zie dat dus echt als een compliment. Love nuchterheid.

Reply
Joyce 4 januari 2018 - 08:21

Ondanks de negatieve reacties wel echt punten waar je weer mee bezig kunt. Ik mis alleen wel één terugkerend punt uit je enquete. Bijzonder dat je juist dit niet hebt mee genomen :p

Reply
Christa 4 januari 2018 - 07:20

Zo raar dat mensen met zulke negatieve reacties überhaupt je blog nog lezen. Hebben ze niks beters te doen?!
Je hebt goed afgesloten Tamara! Niks meer aan doen!

Reply
Nadia Lahpor-Hesse 4 januari 2018 - 07:17

Hahahaha, serieus… ? Ik sta helemaal achter die middelvinger van je! Daarnaast ben ik het volkomen met je eens wat je schrijft. Het is jou blog, dus jij bepaald en wil je het niet lezen, dan scroll je maar door. Eerlijk is eerlijk, ik lees je verhalen niet. Niet omdat ze niet mooi zijn (ooit een stukje gelezen), maar het is gewoon niet aan mij besteed. Ik schrijf liever zelf ? Ik volg je al heel lang (met tussenpozen niet omdat ik wel eens alles leeg gooide enzo haha) en blijf dat ook zeker doen! Je blogs lezen lekker weg en ik lees ze graag.

Reply
Yvette 4 januari 2018 - 07:02

Wauw, zulke natigheid had ik niet verwacht op een enquete! Waarom lezen die mensen je blog nog? Ga lekker weg. En ik wik het best een stukje minder anoniem maken hoor, ik was diegene die (volgens mij) iets had gezegd dat je schrijftips moest delen! 😉 Ik vind je verhalen namelijk fantastisch en ze hebben me geïnspireerd om het schrijven ook weer op te pakken!

Reply
Tamara 4 januari 2018 - 10:23

Ga ik doen! Vind het echt een leuke tip!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.