The holiday is over…

by Céline Neep
Het is weer voorbij. Maandag gaan de kids hier weer lekker naar school. Terug in ritme en routine na 6 weken vrijheid waarin we ook nog heerlijk op vakantie zijn gegaan. In mijn vorige blog schreef ik over mijn twijfels om richting Spanje te vertrekken deze zomer. Op dit moment vallen er veel meer gebieden van Spanje in code oranje. Maar op het moment van onze vakantie, was dit alleen het gebied van Barcelona. Onze camping, La Ballena Alegre in het plaatsje St. Pere Pescador, ligt een uur van Barcelona vandaan. Toch voelde dat voor ons erg dichtbij en er waren aangescherpte regels rondom mondkapjes. Uiteindelijk zijn we gegaan… En dat was voor ons de juiste keuze!

 

Rustig en relaxed 
Het eerste was me opviel was de rust op de camping! Er waren veel lege campingplekken en ook bij het zwembad was het een stuk leger. Waar we vorig jaar nog hutje mutje op bedjes lagen, was er nu meer dan voldoende ruimte. Toch zijn we hier niet veel geweest omdat we bij ons huisje een (gedeeld) zwembad hadden. Dit zwembad was alleen beschikbaar voor de gasten van de huisjes in ons hofje. En dat voelde voor mij toch net even iets prettiger. Aangezien we ook pal aan het strand lagen, en veel mensen daar naartoe gingen, was het zwembadje bij ons hofje nooit drukbezet. De kids konden hier dus heerlijk ongestoord zwemmen! Ook hebben we heerlijk op het strand gelegen en genoten van de vrijheid die je daar voelde.
Mondkapjes
Mondkapjes waren op de camping verplicht bij verplaatsing en in de algemene ruimtes. En om heel eerlijk te zijn, dit werd bij verplaatsing niet door iedereen gedaan. En om nog eerlijker te zijn, ook niet door ons. Maar iedereen hield wel afstand, waardoor het eigenlijk voelde als in Nederland. En daar voelde ik me heel goed bij, aangezien het grootste deel van de gasten ook Nederlands was. Bij de restaurants en algemene ruimtes werden de regels goed opgevolgd. Ik ben twee keer naar een grote supermarkt geweest om in te laden voor de week. En  dat vond ik van de hele vakantie eigenlijk de minst prettige ervaring. Waar in Nederland iedereen afstand houdt zonder mondkapje, boog hier iedereen gewoon over je heen of stond heel dichtbij. Voor mij voelde een mondkapje op deze momenten meer als schijnveiligheid en deze bezoekjes kostten mij daardoor erg veel energie.
Miniclub 
De kids hebben samen een aantal activiteiten in de miniclub gehad, waaronder de minidisco. Mijn god zeg, wat een verademing was dat! De kids kregen allemaal een stip toegewezen waar ze bij moesten blijven. Waren de stippen vol, dan had je pech. Dus geen geduw en getrek en veel te veel kids op elkaar zoals zo’n disco normaal gaat. Maar duidelijkheid en ruimte. Ook bij activiteiten zoals knutselen en kleuren kreeg je als huishouden een tafel toegewezen zonder andere kindjes erbij en alle begeleiding droeg een spatmasker. Het voelde veilig en goed doordacht en ik liet mijn kids er met een gerust hart achter.

 

Anders dan anders
Wij hebben een hele fijne en rustige vakantie gehad. En ik ben blij dat we zijn gegaan. Maar het was wel anders dan normaal. Plaatsjes en steden hebben we niet bezocht en we zijn voornamelijk wezen eten bij beachbars op het strand waar meer dan voldoende open ruimte was en de kids in het zand konden spelen. Een de bbq was onze beste vriend. Ook ben ik me continue bewust geweest van het afstand houden, waardoor je leuke contacten mist. We waren gelukkig met vrienden en familie waardoor we meer dan voldoende aanspraak hadden. Ook hadden de kindjes hun speelmaatjes en zij hebben ook leuke nieuwe vrienden gemaakt. Maar volwassenen houden toch afstand en hierdoor miste ik soms wat meer connectie.

Loslaten
Wat ik ook moest loslaten de eerste dagen was het nieuws. Omdat we niet ver van Barcelona af zaten, was ik toch bang dat ook ons gebied code oranje zou krijgen. Maar toen ging mn telefoon kapot en hoe heerlijk was dat! Geen meningen meer van achterblijvers, niet het nieuws continue onder je vingers. Eindelijk kon ik die continue radar in mn hoofd uitzetten en genieten van het hier en nu. En hoe die telefoon kapot ging? Ik dacht wel even de cover van Nirvana na te kunnen doen met Hugo en toen bleek m’n telefoon niet waterdicht te zijn. Oeps! Maar de foto is goud waard en achteraf een blessing in disguise.

 

Wil je mijn dagelijks leven volgen in nog meer mooie plaatjes? Volg me dan hier op instagram! Zou ik leuk en gezellig vinden!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.