Terugblik zwangerschap Lauren.

by Tamara

Slik, het is echt alweer bijna 5 maanden geleden dat mijn kleine meisje geboren werd. De laatste tijd denk ik steeds vaker aan de tijd dat ik zwanger was. Een bijzondere tijd die echt voorbij vloog! Ook word ik vaak een beetje emotioneel als ik er aan terug denk dat het nu echt voorbij is, want ookal twijfelt mijn vriend af en toe, een vierde kindje komt er echt niet! Haha.

Toch leek het me wel leuk om een keer terug te blikken. Een jaar geleden was ik nu ongeveer 8 weken zwanger en had ik volgende week mijn eerste echo. Bizar dat een jaar zo ontzettend snel kan gaan!

Mijn baby met 9+3

Koekkoek! Daar is Lauren! Een heel groot hoofd met mini armpjes en beentjes en een prachtig knipperlichtje! Deze echo is gemaakt met 9+3 weken. Ik vertelde een tijdje geleden al dat ik er best wel van schrok dat ik zwanger was en dat ik er best even aan moest wennen. Ik voelde me zo schuldig dat ik niet meteen blij was, dat ik er van uit ging dat het vast niet goed zou zitten. Ik was elke keer bang om bloed in de wc te ontdekken en was de dag van de echo helemaal uit mijn doen. Het was dan ook een grote opluchting om een prachtig kloppend hartje te zien!

image

Dus aan de grote broers de eer om het bekend te maken. Het was een hele klus om ze een beetje normaal op de foto te krijgen, maar ik vond deze toch wel heel grappig! Wat een reacties kregen we! Ook een paar minder leuke (waar begin je aan? bijv.) maar over het algemeen was iedereen ontzettend blij voor ons!

image

Mijn buik groeide behoorlijk snel en het was dus ook echt niet meer te verstoppen dat ik zwanger was! Maar dat merkte ik ook al genoeg aan mijn kwaaltjes. Misselijk, duizelig, moe en een heleboel pukkels. Tja, zwanger zijn is niet alleen maar leuk! Wat wel grappig was, was dat ik deze keer met iets meer dan 10 weken al wat plopjes voelde! Zo bijzonder!

image

Het buikje groeide goed door! Ik was zo onwijs trots op mijn buik! De schopjes waren ook steeds ontzettend duidelijk te voelen! We waren er op dit moment nog vrij zeker van dat we niet wilden weten wat voor geslacht het kindje had. Natuurlijk waren we beide heeeeel erg nieuwsgierig of we een jongetje of een meisje zouden krijgen, maar het leek ons wel heel leuk om het niet te weten.
Mijn baby tijdens de 20 weken echo.

Helaas konden we geen oppas vinden voor de jongens, zodat we samen naar de 20 weken echo konden gaan. Hierdoor bleef Richard in de wachtkamer wachten terwijl ik naar binnen ging. Mochten ze het geslacht kunnen zien dan lieten we het opschrijven, om een keer op een later tijdstip te kunnen spieken, mochten we dat willen. De baby was ontzettend eigenwijs en ik moest een paar keer op staan en weer gaan liggen omdat ze maar niet normaal wilde gaan liggen. Op een gegeven moment werkte ze eindelijk mee en kon de echoscopiste ook het geslacht zien wat ze even later op de echo in een gesloten envelop meegaf! Thuis legde ik de envelop op tafel en toen ik me omdraaide had Richard hem al te pakken! We kregen een … MEISJE! Superleuk!

Maxim wilde weer eens getild worden, ja die buik is ook zo'n fijn zitje! Haha!

De weken verstreken en eindelijk werden de kwaaltjes wat minder. Nouja.. De misselijkheid dan. Hier kreeg ik dan wel weer een heleboel hele fijne harde buiken voor terug! Mweh.

 

30 weken zwanger

En dan ben je alweer op 30 weken! Ik was echt ontzettend trots op mijn buik en genoot ontzettend van het zwanger zijn. Ondanks dat ik het af en toe wel even behoorlijk zwaar vond met twee kleine kinderen en ik veel moe was en heeeeeel vaak harde buiken had, vond ik het heerlijk om zwanger te zijn. Ik lag regelmatig even op de band of op bed met een hand op mijn buik en voelde de bewegingen daarbinnen!

 

image image

 

 

 

 

 

 

 

 

Wauw! Kijk die bos haar! Daar is nu niks meer van over! Haha! In het laatste trimester was het sexy gehalte ver te zoeken, maar wat voelde ik me mooi! Tja, alles staat ook gewoon leuk als je zo’n enorme toeter hebt!

imageMei! De laatste maand met zijn viertjes en zonder onze kleine dame! De voorbereidingen waren in volle gan en hoewel ik altijd een hele aan roze had, begon ik het nu toch wel erg leuk te vinden en begon ik het zelfs zelf te dragen!

image

40 WEKEN! De allerlaatste buikfoto! Het was die dag bloedheet en ik werd dan ook voor gek verklaard toen ik bij school stond met de bakfiets. De avond gingen we barbecueën en vroegen we ons af wanneer de baby zou komen, niet wetende dat dat al heeeeeel snel zou zijn!

image Want, op 6 juni werd na een korte maar heftige bevalling onze prachtige dochter Lauren geboren! Ons prachtige kleine cadeautje!

We genieten enorm van ons complete gezin. Ja het is allemaal erg druk en ik wil af en toe best wel even gillen, maar ik ben toch wel zo trots en dankbaar dat ik 3 x een prachtig kindje op de wereld heb mogen zetten en zo ons gezin compleet heb gemaakt.

Als ik deze terugblik zo bekijk is het echt voorbij gevlogen! Wat zeggen jullie, ook een terugblik op mijn eerste 2 zwangerschappen?

Hoe kijk jij terug op je zwangerschap? Vind jij de tijd ook zo vliegen?

 

Misschien vind je dit ook leuk

23 comments

Debby Riemens 1 november 2015 - 12:49

Ik kijk heel positief terug op mijn zwangerschap. Ik heb totaal geen last gehad van kwaaltjes gelukkig. De bevalling was helaas wel heel zwaar (42 uur). Maar ik kan niet gelukkiger zijn dan nu met onze kleine man.

Reply
Dineke 31 oktober 2015 - 22:43

Je hebt een prachtig cadeautje gekregen! En wauw wat was je buik al groot zeg met 12.5 weken! Zo zag die van mij er uit met 30 weken hihi.. gek dat ieder lichaam weer anders is

Reply
Vlijtig Liesje 30 oktober 2015 - 14:03

Ik kijk er ook positief op terug. Op alle vijf zwangerschappen.

Reply
lin mommysworld 30 oktober 2015 - 13:53

Super mooi om terug te lezen en wat is het snel gegaan!!

Reply
Leonie 30 oktober 2015 - 11:28

Wauw, wat was je prachtig zwanger! Erg leuk en mooi om te lezen!

Reply
Liess 30 oktober 2015 - 10:26

Wat was je prachtig met je geweldige buik. Je straalt t ook gewoon uit.

Tijd gaat idd snel, alweer 16 weken zwanger hier.

Reply
Nicole 30 oktober 2015 - 10:11

Wat een mooie buik zeg!
Ik voelde me ook heel mooi.. tot ongeveer 36 weken haha 😛

Reply
saskia 30 oktober 2015 - 09:16

Heel mooi en leuk om te zien. Ik weet nog wel dat ik lauren en sophia bij de geboorte zo op elkaar vond lijken. En super leuk dat we gelijk liepen met de zwangerschap 😀

Reply
Bibian 30 oktober 2015 - 08:52

Wat een leuke blog, kan er altijd van genieten! En wat had je een mooie buik zeg! 5 maanden alweer wat gaat het snel! Liefs

Reply
Tamara 30 oktober 2015 - 08:57

Dankje! Ja gaat heeeel hard! Haha

Reply
Josan 30 oktober 2015 - 08:44

Die goede oude tijd 🙂 Wat was je bol en je buikje vol. Maar slapen kon je toen wel.

Reply
Tamara 30 oktober 2015 - 08:57

Ja! Met voedingskussen haha

Reply
Geertje - Stay At Home Mama 30 oktober 2015 - 07:58

Mooi om zo terug te zien!
Mijn zwangerschappen waren echt niet leuk!! Bevallen daarentegen was mij op het lijf geschreven… piece of cake!

Reply
Tamara 30 oktober 2015 - 08:58

Mijn laatste was ook een eitje! Haha

Reply
Channa 30 oktober 2015 - 07:11

Wat zag je er toch prachtig uit tijdens je zwangerschap en ook op je eerste foto! Dat was hier allemaal wel anders 😉

Reply
Tamara 30 oktober 2015 - 08:58

Dankje!!

Reply
Nicole @ Everyday-lide.nl 30 oktober 2015 - 07:01

Wat zag je er prachtig uit hoogzwanger!!

Reply
Joyce 30 oktober 2015 - 06:51

Bollie! Ik had gewoon vanaf het begin al door dat Er een meisje aan kwam. Zo leuk!!

Ik wil weer zwanger zijn 🙁 haha

Reply
Nicole @ Everyday-life.nl 30 oktober 2015 - 07:03

Wat zag je er prachtig uit hoogzwanger!!

Reply
Tamara 30 oktober 2015 - 08:58

Dankje!!

Reply
Tamara 30 oktober 2015 - 08:59

Hahahaha grapjas! Ik ook

Reply
Carlijn 30 oktober 2015 - 06:25

Super om deze terugblik te lezen! Wat weet je je nog veel te herinneren. Het klinkt gek, maar ik weet veel dingen gewoon niet meer. Behalve dat ik twee keer in de auto moest overgeven terwijl we bijna op exact dezelfde plek reden. Dat is vanaf nu de kotsplek geworden 😉 Je had trouwens al heel snel een grote buik vind ik, mooi zeg.

Reply
Tamara 30 oktober 2015 - 08:59

Hahahaha de kotsplek! Haha

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.