Terug naar jou | Hoofdstuk 5

by Tamara

‘Dus jij gaat vanmiddag naar Lou om jullie plan wat verder uit te werken?’ vroeg Noah die zijn koffer aan het inpakken was omdat hij twee dagen naar Duitsland moest.’

‘Klopt, mijn moeder komt Ava zo halen en dan ga ik. Ben je vrijdag weer terug?’

‘Ja, ik hoop het! Wel in de avond pas hoor.. Dus wacht maar niet met eten.. Ik bel je nog wel van te voren.’

Ik knikte en liep even met hem naar de deur om hem uit te zwaaien, maar voordat hij de deur uitliep, draaide hij zich om en sloeg hij zijn armen om me heen.

‘Niet te druk maken over Rebecca oké? Ze kan af en toe wat flirterig zijn, maar dat doet ze naar alle mannen, zelfs bij Darius.. Ik geloof niet dat er mannen zijn die nog erger bezet zijn dan Darius.’

Ik begon te lachen en knikte. Daar had hij inderdaad gelijk in. 

‘En zelfs al zou ze iets van me willen, ik hou heel erg veel van jou en wil jou nooit meer kwijt. Dus ze maakt geen kans.’

Nog voordat ik iets kon zeggen gaf hij me een kus en liep hij daarna naar de auto, waarmee hij snel wegreed.

Het reisje naar Duitsland was nogal onverwacht gekomen. Het bedrijf dat ze vorig jaar hadden willen overnemen, was onlangs failliet gegaan en had hun gevraagd of ze het alsnog wilden overnemen. Ik had verwacht dat het heel snel rond zou zijn, maar zelfs in deze positie deed het bedrijf nog lastig en moest Noah heel veel heen en weer rijden om de deal rond te krijgen. 

Ik vond het niet leuk dat hij nog vaker weg was dan normaal, maar ik wist hoe ontzettend jammer hij het had gevonden dat de deal destijds niet door was gegaan en ik voelde me er best wel schuldig over, omdat Noah in die tijd zoveel voor mij en Ava had moeten zorgen. Hij had altijd gezegd dat hij dat absoluut niet erg vond, maar ik wist wel zeker dat hij het ook jammer vond dat het om die reden misgelopen was. 

Ik was net Ava aan het aankleden toen ik beneden de deurbel hoorde gaan en zag dat mijn moeder voor de deur stond. 

‘Heeee Roos! Hoe is het met het kleine meisje vandaag? Heeft ze zin om met haar oom Jesse naar de dierentuin te gaan?’

Ik lachte en gaf Ava aan haar, die meteen begon te lachen.

‘Ik denk niet dat ik ooit aan ‘oom Jesse’ ga wennen hoor!’

‘Dan weet je ook hoe het voor mij voelt, ik vind Oma Lexie nog steeds wennen!’ 

Mijn moeder liep met Ava naar de keuken terwijl ik alle spullen bij elkaar pakte die ze nodig had om naar de dierentuin te gaan. 

‘Geef haar maar niet meer van die pindareepjes, ze vond ze heel erg lekker, maar ze is er flink ziek van geworden de vorige keer.’ zei ik. 

‘Ja is goed. Hé Roos, is dat het het bedrijf van die ex van Logan op tv?’

Ik keek naar de tv en pakte de afstandsbediening om hem ietsje harder te zetten. Er was een nieuwsartikel op tv over een samenvoeging van twee grote vastgoedbedrijven. Van Poorten Vastgoed en Van der Boom vakantiegroep, het bedrijf van Anna en het bedrijf van Nico, de man waarvan we vermoedden dat ze met hem verder was gegaan. Toen ze beide nog klant bij ons waren, waren ze al bezig met de overname, die volgens ons een ontzettend goede stap was. Het bedrijf van Anna kocht kantoorpanden op om ze te verhuren of op te knappen en weer te verkopen en het bedrijf van Nico kocht hele vakantieparken op. Het was een ontzettend slimme zet om nog meer te groeien, maar nadat ze beide waren verdwenen, hadden we er niets meer over gehoord. 

We hadden überhaupt na het vertrek van Anna en Nico nooit meer iets van ze vernomen, dus ik was wel benieuwd of ze er iets over zouden zeggen op tv. 

‘Is dat Anna?’ vroeg mijn moeder terwijl er een blonde vrouw op tv verscheen. 

‘Nee, dat is haar zus Leonora, ik denk dat zij de nieuwe woordvoerder is.’

Ik luisterde naar wat ze vertelde, maar dat was niet meer dan ik al wist. Één van de journalisten vroeg nog wel of ze nog contact had met haar zus, maar daar gaf ze geen antwoord op en vlak daarna was de persconferentie ook afgelopen. 

‘Ik vind het zo raar he? Dat ze gewoon weg is gegaan met Logan zijn zoon. Ik ben benieuwd of hij ze ooit nog gevonden heeft.’ zei mijn moeder.

‘Ik snap er ook helemaal niets van.. Dat met die baby klopt ook gewoon niet.. Hoe kan het nou dat je een voldragen baby kwijtraakt en er nergens iets over terug te vinden is? Het is of die baby nooit heeft bestaan.’

Mijn moeder knikte en haalde haar schouders op.

‘Al snap ik het van haar kant wel een beetje hoor. Logan is natuurlijk wel een waardeloze vader geweest in die tijd en ik denk dat hij haar heel erg gekwetst heeft met zijn gevoelens voor jou.’

‘Ja, maar daar kan ik toch niets aan doen? Ik heb me daar al vaak genoeg schuldig over gevoeld.’

‘Dat zeg ik ook niet.. Maar moet je je eens indenken dat Noah ineens veel meer van een andere vrouw zou houden dan van jou.. Zou je dan ook niet heel erg verdrietig zijn?’ 

Ik knikte en zette de tv weer uit. 

‘Ja, maar met Logan en mij was het toch wel wat anders… Zeker omdat ik hem eerder kende dan Noah..’

Mijn moeder wierp me een veelbetekenende blik toe en keek op haar horloge. 

‘Oké, ik ga nu.. Ik breng haar vanavond na het eten weer terug. Veel succes met je bespreking!’

Ik knikte en gaf Ava een grote knuffel, waarna ik haar jas aandeed en haar knuffelbeer in de tas stopte. Daarna zwaaide ik ze uit en ging verder met mezelf opmaken en aankleden.

Een kwartier later zat ik in de auto naar Lou, veel later dan eigenlijk de bedoeling was en dat zou ze me vast niet in dank afnemen. Een beetje een somber gevoel overviel me.. Wat zou ik doen als Noah ineens van een andere vrouw zou houden? Zou ik dan dezelfde keuze als hij kunnen maken? Ik bedoel, we hadden het nooit over wat er met Logan gebeurd was gehad, maar ik wist wel zeker dat hij doorhad dat er wel iets meer wat gebeurd dan alleen praten. Hij had het me vergeven en we hadden het er nooit meer over gehad.. Stel dat Noah iets met Rebecca zou doen, zou ik het hem dan ook zo makkelijk vergeven?

Veel tijd om daarover na te denken had ik niet, want ik was bij het huis van Lou, die me al op stond te wachten. Na wat gemopper aangehoord te hebben over dat ik te laat was, reden we naar de stad, waar we bij een koffietentje zouden gaan brainstormen over ons bedrijf. De mannen waren heel enthousiast geweest en toen ze klaar waren met hun grapjes over éénzelfde weekend voor mannen, zeiden ze dat ze best wilden investeren, omdat ons plan behoorlijk veel potentie had. Alleen moesten we het nu wel gaan waarmaken. 

En dat lukte, aan het einde van de dag hadden we niet alleen een heel businessplan uitgeschreven, we hadden ook al een aantal locaties gemaild om te vragen of me mochten komen kijken, een aantal mensen benaderd met de vraag of ze eventueel mee zouden willen werken aan ons project en niet geheel onbelangrijk.. We hadden een naam! Een naam die we over een paar dagen zouden gaan inschrijven en dan was het echt.

‘Ik moet niet teveel champagne drinken hoor, ik moet nog rijden.’ grinnikte ik naar Lou.

‘Neehee, ik moet Lotta ook nog voeden. Maar een echte deal bezegel je met champagne, of je het nou opdrinkt of niet. 

We tikten onze glazen tegen elkaar aan en namen een slokje.

‘Op The Mom Retreat!’

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.