Terug naar jou | Hoofdstuk 29

by Tamara

Noah.

Ik weet niet hoe lang ik door de stad aan het dwalen was, maar toen ik weer terug bij de ingang van het kantoor was, moest er al zeker een uur voorbij zijn. Ik wilde naar huis, maar ik realiseerde me dat dat geen optie was. Ik had heel thuis meer, thuis was waar mijn gezin was en dat was de plek waar ik niet meer naar terug zou kunnen keren. 

Verslagen drukte ik op het knopje van de lift, maar eigenlijk had ik geen zin om daarop te wachten, dus ik sjokte alle trappen weer omhoog, tot ik bij mijn afdeling kwam.

Daar hoorde ik een heel gek geluid. Het was een soort gelach, dat nog het beste omschreven kon worden als het gekakel van een heks. Het ging door merg en been en was heel onaangenaam om te horen. Ik ging op het geluid af en zag dat het uit de koffieruimte kwam, waar Rebecca in haar lange jas op tafel zat me haar telefoon in haar hand. 

‘Het was een eitje joh! Echt, het kostte wat moeite in het begin, maar toen ik eenmaal mee naar Londen mocht, was het zo gepiept.’ 

Ze luisterde naar de persoon aan de telefoon en begon nog harder te lachen. 

‘Nee, ze is er kapot van. De trut! Ik hoop dat ze zo in haar bed ligt te janken, die blik op haar gezicht was onbetaalbaar.’

Mijn hart ging tekeer en ik balde mijn vuisten uit pure woede. 

Het was opzet? Het was een voorbedacht plan? Om mij en Rosie uit elkaar te halen?  Hoe had ik zo dom kunnen zijn. Waarom was ik hier in godsnaam ingetrapt?

‘Haha, nee joh.. Die neemt hem echt niet meer terug. Hij keek haar aan, terwijl hij mij volspoot.. Krijg ik daar een extra bonus voor van Bennie denk je?’

Bennie? Wie zou Bennie kunnen zijn en waarom zou hij haar een bonus geven? Ik snapte er helemaal niets meer van. Ik dacht dat Rebecca gevoelens voor me had en daarom steeds zo haar best deed, maar ik was al die maanden voorgelogen. Ik had mijn huwelijk verpest voor het plezier van een ander, door iets dat helemaal niet echt was en niets voorstelde. 

In mijn hoofd begon het te malen. Met wie zou ze bellen? Wie zou er een belang in hebben om mij en Rosie uit elkaar te halen en Rosie te kwetsen? Ik kon maar één persoon bedenken die zo gek was om dit te doen en het was onmogelijk dat zij hierachter zat. Ze zat in een gevangenis helemaal aan de andere kant van het land en ik kon me niet voorstellen dat Rebecca connecties met haar had. Dat kon gewoon niet.. Het zou te toevallig zijn. 

Ik keek naar haar, hoe ze aandachtig luisterde naar de stem aan de telefoon en af en toe knikte. 

‘Oké, dus dat is de volgende stap? Staat alles voor me klaar daar dan?’

Ze knikte een paar keer en glimlachte, alsof ze met een geliefde aan het praten was. 

‘Ik mis jou ook… Ik kom snel weer een keer langs oké? Ja, ik hou hem in de gaten.. Of nouja.. Hij houdt mij in de gaten, hij staat namelijk bij de deur te luisteren.’

Rebecca keek mijn kant op en kreeg een valse grijns op haar gezicht. 

‘Wat zeg je? Oh, natuurlijk. Hij kent je vast nog wel.. Noah kom eens?’

Met een boos gezicht liep ik de ruimte in en ging voor haar staan, terwijl ze glimlachend de telefoon aan haar oor hield. 

‘Ja hij staat hier voor me, ik zal het doorgeven.’ 

Ze hing op en stopte de telefoon in haar zak. Ze haakte haar vinger achter de boort van mijn overhemd en drukte een kus op mijn lippen. 

‘Lieve, Lieve Noah.. Als je niet mijn doelwit was geweest, had het misschien echt wel wat kunnen worden tussen ons. Maar helaas, we mogen niets met je beginnen. Orders van de baas.’

Ze knipoogde naar me en ineens realiseerde ik me wie Bennie was. Bennie, zo had Lola mijn vader aangesproken toen ze Logan neer wilde schieten.. Het viel allemaal op zijn plek.. Rebecca hoorde bij de groep van Lola..

‘Hehe, heb je het eindelijk door knapperd? Het is af en toe maar goed dat je knap bent, want je bent soms een beetje traag van begrip.’

Ze wipte van de tafel af en ging voor me staan. 

‘Zo jammer dat het hier moet eindigen tussen ons, het is niets persoonlijks hoor. Je bent een leuke man, fijn om naar te kijken, ik heb best lol gehad en net was heerlijk.. Ik snap wel waarom Rosie voor jou heeft gekozen.’

Haar stem was hees en verleidelijk, het was duidelijk dat ze dit vaker deed.. Mannen verleiden om hun leven kapot te maken.. Ik voelde me zo stom dat ik hierin getrapt was. 

‘Mag ik wat vragen?’ 

‘Natuurlijk.. Dat ben ik je wel verschuldigd.’

‘Waarom? Waarom heb je al deze moeite gedaan om ons uit elkaar te krijgen als je nu gewoon gaat? Ik snap het gewoon echt niet..’

Ze moest lachen en haalde nonchalant haar schouders op. 

‘Zoals ik al zei, het is niet persoonlijk. Ik vind je een leuke vent en Rosie.. Tja.. Ze is niet helemaal mijn type, maar ze is wel heel erg lief. Maar ja.. Iemand die me heel dierbaar is, heeft een bloedhekel aan haar en wilde heel erg veel betalen om jullie uit elkaar te halen. Ik heb een hoge studieschuld en een hele dure hypotheek, dus al het geld is welkom.’

‘Wie ben jij.. Wie zijn jullie? Ik snap er niets van.’

Ze aaide met haar vinger over mijn wang en glimlachte naar me. 

‘Je hoeft er ook niets van te snappen schatje. Binnenkort zal alles je duidelijk worden en weet je pas met wie je te maken hebt gehad. Al die tijd was je zo druk bezig met je werk, dat je niet hebt gezien wat er om je heen gebeurde.. En wij konden ongestoord onze gang gaan.’

Ineens zag ik haar met haar ogen bewegen, alsof ze naar iemand seinde die achter me stond en voor ik het wist, voelde ik een naald door de stof van mij overhemd in mijn arm prikken. Meteen voelde ik mijn ledematen slap worden en langzaam zakte ik op de grond. 

Het laatste beeld wat ik zag, was Rebecca die over me heen boog en een kus op mijn wang drukte. 

‘Arme Noah, ik had nog veel langer van je willen genieten.. Anyhow, misschien zie ik je nog eens.’

Ze stond op en terwijl ik verlamd op de vloer lag, zag ik hoe ze door de deur naar de gang liep, waar ze zich nog even omdraaide. 

‘Ohja Noah?’ Zei ze met een gemene lach op haar gezicht. 

‘Je krijgt de groetjes van Lola. 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.