Terug naar jou | Hoofdstuk 19

by Tamara

Ik besloot even boodschappen te gaan doen en toen ik terug was, begon ik met koken. Toen het eten klaar was klopte ik op de deur van het kantoor, die meteen open ging.

‘Noah?’ Zei ik zachtjes voordat ik het kantoor in liep.

Ik keek om me heen en zag dat zijn laptop en de rest van de spullen die op zijn bureau hadden gelegen weg waren. Een beetje verontwaardigt liep ik naar de garage, waar ik zag dat zijn auto ook weg was. 

Met een zucht liep ik naar de keuken waar ik het eten uit zette en even twijfelde wat ik moest doen. Noah kennende was hij op kantoor en als ik hem nog wilde spreken, dan moest ik daar naartoe gaan. Maar ik wilde liever niet het risico lopen om Rebecca tegen te komen. 

Ik pakte mijn telefoon en belde Darius, die meteen opnam. 

‘He Dari.’

‘He.. Gesprek ging niet zo goed he?’

‘Hoe weet je dat?’

‘Omdat hij al de hele middag tegen iedereen loopt te schreeuwen en te schelden. Ik heb besloten dat ik hem vandaag maar even met rust laat, maar misschien kun jij wat doen? Hem een beetje kalmeren ofzo?’

‘Denk je dat?’

Ik hoorde hem zuchten, voordat hij een antwoord gaf. 

‘Ik weet het niet Rosie.. Ik hoop het. Ik weet niet wat er gebeurd is tussen jullie, maar zo opgefokt als dit heb ik hem nog nooit gezien.’

‘Oké.. Ik moet even het eten in de koelkast zetten en dan kom ik eraan.’

‘Is goed.. Tot zo!’

‘Tot zo Dari.’

Ik liep met een zucht naar de kapstok om mijn jas te pakken en stapte in de auto. Eigenlijk had ik helemaal geen zin om weer naar kantoor te gaan en daar ruzie te maken, maar ik had niet echt een keuze. Hem kennende zou hij morgenvroeg weer vertrekken en ik wilde niet dat hij zou gaan voor dit opgelost was. 

Ik parkeerde de auto voor het gebouw en liep naar binnen. Toen ik uit de lift stapte, keek iedereen me aan, maar in plaats van te roddelen, ging iedereen stilletjes weer aan het werk. De hele afdeling was stil, op het geschreeuw van Noah, dat uit zijn kantoor kwam na. Ik besloot hem niet te storen en eerst snel naar het toilet te gaan, om mezelf een beetje te kalmeren. 

Ik stond net voor de spiegel, toen ik een zacht gehuil hoorde. Voorzichtig liep ik naar één van de hokjes toe en klopte op de deur. 

‘Hé, gaat alles wel goed? Kan ik iets voor je doen?’

‘Ga toch weg Rosie.’ Hoorde ik Rebecca zeggen. 

Met een zwaai ging de deur van het hokje open en boos liep ze naar de spiegel, waar ze de mascara strepen van haar wangen begon te boenen. Iets dat amper lukte met het droge wc papier. 

Ik rommelde wat in mijn tas en gaf haar een pakje natte doekjes. 

‘Hiermee gaat het beter.’

‘Ik hoef niks van jou.’

‘Oké, prima. Als jij graag je huid eraf wil schrobben.’

Boos trok ze een doekje uit het pakte en begon haar make-up eraf te halen. 

‘Jezus Rosie, waarom ben je altijd zo aardig?’

‘Omdat ik ondanks alles het beste in mensen probeer te zien. Al is dat bij jou wel heel erg lastig.’

Ze rolde met haar ogen en gooide het doekje in de prullenbak, waarna ze een nieuwe laag consealer en mascara op deed. 

‘Ga je me nog vertellen waarom je aan het huilen was?’

‘Waarom denk je? Omdat Darius me ontslagen heeft natuurlijk.’

‘Huh? Ontslagen?’

‘Oh Rosie, doe niet alsof dit niet jouw idee was. Je stond er vast en zeker bij toen ik hem gisteren aan de telefoon had.’

‘Nou als ik heel eerlijk ben, eigenlijk niet. Ik vind het heel rot voor je, want ik weet hoeveel je van je werk hier houdt.’

Ze keek me verbaasd aan en ging daarna onverstoord bezig met zichzelf opmaken. In het kantoor hoorde ik ineens keihard een deur dichtslaan en snel liep ik naar buiten om te kijken wat er aan de hand was.

Ik zag Darius met grote passen bij Noah zijn kantoor weg lopen en toen onze blikken elkaar kruisten, kwam hij direct naar me toe.

‘Slecht idee Rosie. Ik zou nu niet naar hem toe gaan.’

‘Waarom niet? Wat is er gebeurd?’ 

‘Hij is net ontploft omdat ik Rebecca en Lotte heb ontslagen.’

‘Waarom heb je dat gedaan dan?’

‘Rebecca omdat ze een vuil kreng is en Lotte omdat ze het nodig vond om alsnog die roddels over ons te verspreiden. Ik hoorde iemand op de lift drukken en zag Lotte boos mijn richting op kijken, terwijl ze een doos met haar spullen in haar armen hield. 

‘Oké, dan ga ik weer naar huis..’ Zei ik zachtjes.

‘Loop maar even naar mijn kantoor anders. Dan wachten we daar even tot hij een beetje afgekoeld is en dan kun je met hem praten.’

Ik knikte en liep achter hem aan, terwijl hij iedereen die ons gek aankeek, een woedende blik toe wierp. 

Iets meer dan een uur zaten we samen in zijn kantoor, ik zat met mijn laptop op schoot wat dingen voor The Mom Retreat uit te werken en hij zat achter zijn bureau. Ik haalde wat documenten uit mijn tas en zag dat ik even iets moest kopiëren om naar Brigitte te sturen. 

‘Dari? Mag ik jouw kopieerpas? Ik moet even iets kopiëren.’

Hij knikte en pakte een pasje van zijn bureau, dat hij aan me gaf. 

De hele afdeling was inmiddels leeg en iedereen was al naar huis, maar in het kantoor van Noah brandde nog wel licht. Ik besloot naar het kopieerapparaat naast zijn kantoor te lopen, zodat ik dan kon afluisteren of hij al een beetje gekalmeerd was. 

Ik liep de kopieerruimte in en sloot de deur achter me, toen ik ineens stemmen hoorde. 

‘Het is niet eerlijk Noah.. Hoe moet ik nou een nieuwe baan vinden?’

Ik keek door het spleetje van de deur en zag Rebecca op het bureau van Noah zitten, terwijl hij door zijn kantoor ijsbeerde. 

‘Ik praat morgen wel met Darius. Hij wil je vast nog wel een kans geven.’

‘Meen je dat? Wil je dat voor mij doen?’

Ze sprong van zijn bureau af en liep naar hem toe, tot ze heel dichtbij hem stond. 

‘Natuurlijk wil ik dat doen. Je bent een goede werkneemster en ik kan je niet missen in het bedrijf.’

Ze pakte zijn stropdas vast en trok hem een klein beetje naar zich toe, waardoor hij moest lachen. 

‘Alleen in het bedrijf?’

‘Rebecca.. Toe.. Ik..’

Hij kon zijn zin niet eens afmaken, want voordat hij het wist, drukte ze zijn lippen op de zijne en tot mijn grote verbazing hapte hij meteen toe. Hij legde zijn handen op haar rug en trok haar een beetje tegen zich aan, terwijl hun zoen heviger werd. 

Ik keek door het spleetje en voelde mijn maag omdraaien. Hoe kon hij dit doen?

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Debbie 9 juli 2022 - 20:25

Nooo!!! De schoft.. had zo gehoopt dat hij de braverik bleef… 😅🤯

Reply
Natasja keizer 9 juli 2022 - 11:01

Grrrr die rebecca

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.