Terug naar jou | Hoofdstuk 18

by Tamara

Die nacht kon ik amper in slaap komen en toen ik eindelijk sliep, was het al heel vroeg tijd om weer wakker te worden. Ik checkte mijn telefoon om te kijken of ik nog iets van Noah gehoord had, maar ik had niets.. Nog geen simpel berichtje. 

De hele ochtend werkte ik samen met Lou voor TMR en brachten we een bezoekje aan Brigitte om de laatste dingen door te spreken. Normaal kreeg ik hier heel veel energie van, maar nu kostte het me heel veel moeite om mijn hoofd erbij te houden. 

In de auto terug keek ik uit het raam terwijl ik luisterde naar Lou die zachtjes mee zong op de maat van de muziek. We hadden een heleboel gepraat en toen ze me vroeg wat ik wilde, wist ik het gewoon niet. Zou ik bij Noah weg gaan als hij vreemd was gegaan? Zou ik alles wat we hadden opgeven daarvoor?

Ik zuchtte en pakte mijn telefoon uit mijn tas, waarop ik zag dat ik nog steeds niets van hem gehoord had.

Darius had verteld dat Noah de middagvlucht zou nemen en dat betekende dat hij over ongeveer een uur thuis zou zijn. Ava was een dagje met mijn moeder en Jesse mee en toen Lou me bij huis afzette, wenste ze me sterkte. 

Door alle zenuwen wist ik niet wat ik met mezelf aanmoest. Ik wilde aan het werk gaan, maar het lukte me gewoon niet. Ik was zo ontzettend nerveus voor wat er zou komen, dat ik eindeloos rondjes door het huis liep, totdat ik beneden de deur open hoorde gaan. 

‘Rosie?’ Riep hij vanuit de gang. 

Ik liep de trap naar beneden en naarmate hij steeds meer in zicht kwam, kostte het me meer moeite om mijn tranen in te houden. Ik stapte van de laatste trede af en ging voor hem staan, terwijl de tranen in mijn ogen brandden. 

‘Rosie ik.. dit is allemaal een misverstand..’

‘Wat is volgens jou een misverstand? Dat je met haar in bed ligt? Dat jullie op de foto staan als een stel of dat mensen vragen of jullie bruiloft al gepland is?’

‘Dat allemaal.. Het is namelijk allemaal niet waar.’

‘Dus je hebt niet met haar op één kamer geslapen?’

‘Ja, dat wel.. Maar…’

‘Of samen in een duur restaurant gegeven? En twee flessen champagne besteld?’

Hij trok zijn jas uit en liep zonder iets te zeggen naar de keuken, waar ik hem boos achtervolgde. 

‘Noah? Zeg me de waarheid.. Is er iets gebeurd tussen jullie?’

‘Nee, er is niets gebeurd.’

Hij draaide zijn rug naar me toe om op zijn gemakje koffie te maken en dat stoorde me ontzettend. Hoe kon hij hier nou zo nonchalant over doen?

Ik pakte zijn arm vast en wilde hem omdraaien, maar hij trok hem los.

‘Wat wil je nou Rosie? Ik ben voor jou alweer teruggekomen, omdat Darius me gisteren de huid aan het vol schelden was omdat jij weer ergens mee zat. Er is niets gebeurd! Hou toch eens op met problemen te zoeken die er niet zijn.’

Met tranen in mijn ogen keek ik hem aan, maar hij keek niet terug. In plaats daarvan wachtte hij geduldig tot zijn mok met koffie vol was, zodat hij zich kon opsluiten in zijn kantoor.

‘Ben je nu serieus boos op mij? Waarom?’

‘Hou op Rosie, ik wil het er niet over hebben.’

‘Waar niet over? Hoe moet ik het nou beter maken als ik geen idee heb waarom je boos bent.’

Met een harde klap zette hij zijn mok op het aanrecht en draaide zich om.

‘Ik ben er nu ook wel klaar mee Rosie.. Waarom geloof je me niet gewoon?’

‘Omdat je me daar niet echt reden toe gegeven hebt?’

‘Hoezo? Heb jij mij zoveel reden gegeven om jou te vertrouwen dan? Als er hier eentje is die niets mag zeggen over vreemdgaan ben jij het wel.’

‘Serieus Noah? Wat laag om daar nu over te beginnen.’

‘En waarom dan? Ik ben niet gek Rosie. Ik weet dat er iets is gebeurd tussen jullie toen hij hier logeerde en ik weet dat je zelfs na alles wat er is gebeurd nog gevoelens voor hem hebt. Ik bedoel, je belt hem niet voor niets steeds om zijn voicemail in te spreken toch?’

Ik voelde het bloed uit mijn gezicht wegtrekken en beet op mijn lip om maar niet te gaan huilen. 

‘H-hoe weet je dat?’

‘Ik moest laatst iets checken bij de telefoonabonnementen en had perongeluk jouw afschrift gepakt. Maar dat is niet belangrijk. Het punt is dat je mij niet vertrouwd, terwijl ik je nooit een reden heb gegeven om mij niet te vertrouwen. Jij was degene die met Logan zoende toen ik je net alles had verteld over onze geschiedenis samen. Jij was het die meteen met hem in bed dook toen we uit elkaar gingen en nogmaals, ik weet niet wat er tussen jullie is gebeurd toen hij hier was en ik wil het ook niet weten.. Maar ik vind niet dat jij hier iets over mag zeggen…’

‘Wat wil je nou zeggen Noah? Wat is er tussen jullie gebeurd dat je nu zo tegen me doet?’

Hij pakte zijn mok op en liep zonder iets ze zeggen de keuken uit. Met grote passen liep ik achter hem aan. Ik wist dat hij iets aan het verbergen was en ik moest gewoon weten wat dat was. 

‘Noah!’

Met een zucht stopte hij voor de deur van zijn kantoor en draaide zich om.

‘Ik weet niet of ik dit zo nog wel kan Rosie.. Dit jaloerse gedoe, die achterdochtigheid.. Ik kan niet eens meer gewoon mijn werk doen..’

Ik balde mijn vuisten en voelde mijn nagels in mijn handpalmen prikken. 

‘Prima Noah.. Ik ga wel weg.. Dan kun jij fijn je werk doen, aangezien dat toch belangrijker is dan alles en iedereen om je heen.’

‘Best.’ Mompelde hij, waarna hij zijn kantoor in ging en de deur op slot draaide. 

Met tranen in mijn ogen stond ik daar in de gang, niet wetende wat ik moest doen. Ik had verwacht dat we zouden praten, dat hij een goede reden zou hebben en dat het allemaal weer goed zou komen. Maar nu ik hier zo stond, vermoedde ik dat het nog erger was dan het was geweest….

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.