Tamara’s Lockdown Diaries | Hoe overleven we het tot nu toe?

by Tamara

Goedemorgen! Een beetje een latere blog dan jullie van me gewend zijn, maar ja.. Ik was gisteren zo moe dat ik geen zin meer had om een blog te schrijven. In de afgelopen week werd er heel erg veel gevraagd of het een beetje goed gaat hier met zes personen in één huis en wat we allemaal doen om de tijd een beetje door te komen. ( en ook of ik niet helemaal knettergek aan het worden ben.) Dat alles, vertel ik jullie in deze blog!

Zes personen in één huis.

Twee weken geleden appte Richard mij op vrijdag ochtend ineens dat hij de weken daarna thuis zou werken. Nu vinden Richard en ik elkaar heel erg lief, maar we kunnen niet echt dagen achter elkaar bij elkaar zijn, want dat wordt gegarandeerd ruzie. Ik ben iemand die heel erg haar eigen ruimte nodig heeft en dat geldt ook voor hem, dus het werkt voor ons gewoon heel erg goed als we niet continue samen op de bank zitten om elkaars handje vast te houden.

Ik ben misschien raar, maar ik vond het dus heel erg fijn dat hij vaak in de avond naar de sportschool was en dat ik vaak hele avonden wat tijd voor mezelf had. Maar goed, sportscholen dicht.. En dan ook nog thuis werken?

Mijn eerste opmerking was dat ik me dan vast in ging schrijven bij de woningbouw, omdat dat vast nooit goed zou gaan. Maar…. het valt me tot nu toe heel erg mee. Hij is natuurlijk gewoon fulltime aan het werk, dus we hebben het hok ingericht als kantoor en daar zit hij de hele dag. En stiekem is het wel gezellig om samen te lunchen in de middag!

(en hij zegt dat ik een leuke collega ben:P bonuspunten haha)

 

En met de kinderen?

Die kinderen van mij vermaken zich eigenlijk wel. Ze krijgen allemaal huiswerk van school, maar we merken wel dat ze het lastig vinden om dat thuis te doen, juist omdat hier zoveel afleiding is. Dus we proberen elke dag wel zoveel mogelijk te doen en daar zijn we dan maar tevreden mee. Ze maken wel wat meer ruzie dan normaal, maar dat is niet zo gek als je met zijn allen in een best kleine ruimte zit. Ik merk vooral dat ze het missen om even naar buiten te gaan, naar de speeltuin of mee naar de supermarkt. maar goed, het is even niet anders.

Wat ik vooral heel erg vervelend vind is dat er niet tegen op te ruimen is met vier kinderen in huis. Het wordt gewoon snel rommelig en dat is helemaal niet erg, maar als je verder ook nog wat werk gedaan wilt krijgen, is het niet zo handig als je de hele dag in huis bezig bent.

Maar eerlijk? Oké, ik ben aan het einde van de dag helemaal kapot en het lukt me momenteel gewoon niet om elke dag het werk gedaan te krijgen dat ik moet doen, maar verder valt het me gelukkig heel erg mee en had ik het stukken erger verwacht. Of het zo blijft? Geen idee, moet je me over een paar weken maar vragen hahah.

 

Hoe gaat het bij jullie?

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Els Black 30 maart 2020 - 10:53

Hier is mijn man nog gewoon aan het werk, dus hij is van maandag tot en met donderdag weg. Ook mijn werk gaat gewoon door op maandag en donderdag. Maar merk wel dat hele dagen met de kinderen binnen en ook nog zwanger zijn veel van me vraagt. Maar goed we hebben elkaar de hersens nog niet ingeslagen dus het gaat nog goed haha

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.