Tamara’s grote Keuken Poets Plog!

by Tamara

Het was weer eens die periode van de maand… Uhh, nee niet die periode, (dat zou namelijk een beetje gek zijn als je hoogzwanger bent net als ik) maar wel de periode dat het weer eens tijd wordt om te poetsen! En flink ook! Normaal gesproken haal ik minimaal 1x per maand de hele keuken leeg om eens alles flink schoon te maken. Nu was het er vanwege alle kwaaltjes en verbouwingsgedoe een beetje bij ingeschoten en was de keuken wel echt aan een flinke opruim en poetsbeurt toe! Toen ik een enorm schoonmaak pakket kreeg van Blue Wonder met allemaal superfijne producten (tja, sorry, ik kan echt heel erg blij worden van schoonmaakmiddel) had ik natuurlijk helemaal geen excuses meer en moest ik even flink aan de bak! Kijken jullie mee hoe ik mijn keuken omtover van rampzone naar een zo schone keuken dat je van het aanrecht kunt eten. (Niet doen, dan moet ik weeer opnieuw beginnen)

Tamara’s grote Keuken Poets Plog!

Blue wonder

Allereerst het schoonmaakpakket! Moet je kijken wat een enorm pakket schoonmaakspullen ik van Blue Wonder kreeg! Er zit echt van alles in het pakket! Genoeg om wel een paar maanden mee te doen hahaha. In het pakket zitten:

  • Krachtreinigers. Kalkreiniger, Vloerreiniger en 2 allesreinigers. Echt ideaal, want in dit huis heb ik af en toe wel wat extra krachtreiniger nodig hahaha.
  • Desinfectiereinigers. Doekjes en spray die op een makkelijke manier Bacterien doden.
  • Natuurreinigers. 100% natuurlijke allesreiniger en kalkreiniger spray.
  • Speciale reinigers. Oven, grill en barbecue reiniger en Blue Wonder doekjes.

Nou ik weet niet hoor, maar je keuken moet wel heeeeel erg vies zijn als je hem daar niet mee schoon krijgt hahah.

Let the Poets games begin!

Oké, laat ik maar beginnen met een bekentenis, ik heb namelijk echt een hekel aan schoonmaken en ik ben echt geen poetsprinses. Maar ik hou wel heel erg van een schoon en fris huis en dus moet ik me er af en toe echt even toe zetten om te gaan schoonmaken. Het enige jammere is wel dat je met 3 kinderen altijd zo ontzettend weinig plezier hebt van je schone huis. Ik vind namelijk dat kinderen gewoon moeten kunnen spelen en rommel kunnen maken en tja.. Dan blijft het niet zo lang schoon. Om maar een voorbeeld te noemen, na het maken van deze plog ging ik dweilen en net toen de vloer droog was, vloog er weer een beker drinken overheen! Beetje jammer!

First things first.

Je kunt natuurlijk je keuken niet gaan schoonmaken als hij helemaal vol staat, dus ik begon met mijn favoriete (kuch) klus, namelijk de afwas. Ik vertelde in deze blog al dat ik een beetje baal van deze keuken omdat hij heel erg klein is en er dus geen vaatwasser in past, dus ik was elke dag met de hand af. Maar goed er stond gelukkig niet zo veel dus het was zo klaar!

We hebben een draaikastje waar alle pannen in staan en die is om de één of andere reden altijd heeeeeel erg snel smerig. We krijgen vaak de onderkant van pannen niet helemaal goed schoon (heeft iemand hier een tip voor?) en als je ze dan in het kastje zet dan heb je meteen een vlek. Dus ik deed want van de Blue wonder allesreiniger in een emmer en ging aan de poets!

Daarna was de voorraad la aan de beurt. Lauren vindt het altijd heel erg nodig om die la af en toe eens overhoop te trekken en laat dat nou precies zijn wat ze die dag ervoor had gedaan. Ze had lekker macaroni door de keuken gesmeten en in alle lades zat dus macaroni. Tijd om uit te zoeken dus! Ook zaten er een heleboel dingen in die we niet meer gebruikten, dus die konden op deze manier meteen weggegooid worden.

Tadaa! Lege la! Even met de stofzuiger erdoor, matje schoonmaken en klaar is Kees! Uhh Tamara dus.

 

Ook de broodla was een drama, de kinderen helpen vaak mee met de tafel dekken en wanneer ze dan brood pakken laten ze wel eens de helft in de la vallen. Kruimeltjes all over dus! Brood eruit, even stofzuigen, matje eruit en even lekker soppen!

The point of no return.

Hebben jullie dat nou ook altijd? Dat je dan helemaal enthousiast aan een klus begint en dat je dan alles overhoop hebt liggen en geen zin meer hebt? Nou dat had ik dus hier. Draai kastje was leeg en twee lades.. En toen had ik geen zin meer! Haha! Maar toch even doorzetten, want het is toch wel heel erg fijn al die zooi lekker weggooien en de keuken schoon maken. Dus eerst even een nieuw sopje maken en huppa gaan met die banaan!

 

Dus de bestekbak was aan de beurt. Let niet op de 600 soorten bestek die we hebben verzameld in de afgelopen 7 jaar, we moeten nog eens een nieuwe bestekset kopen, maar het staat momenteel niet heel erg hoor op het aanschaflijstje zeg maar haha. Even alle bestek eruit, de bestekbak schoonmaken en stofzuigen en alles netjes sorteren en alles wat we niet gebruiken weggooien.

Een half uur later had ik ons rommelkastje leeggehaald (en alles weggegooid, want we hadden echt niks meer nodig wat erin lag! Oeps! haha! De bordenla opgeruimd (hier liggen alleen de kleine bordjes en bakjes in zodat de kinderen makkelijk kunnen helpen) en de oven schoongemaakt. Dat oven grill en bbq spul is daar trouwens echt ideaal voor! Een paar keer sprayen, laten inwerken en de oven was gewoon helemaal schoon!

De laatste loodjes!

Tot slot de laatste loodjes, het aanrecht en het gasfornuis schoonmaken. Hier gebruikte ik de allesreiniger spray voor! Lekker de boel helemaal insprayen, met een doekje flink schrobben en daarna afnemen met een droge doek. Echt mijn keuken glom zo erg dat je hem bijna als spiegel kon gebruiken!

Ik ben normaal echt zo’n persoon die de keuken schoonmaakt met één soort sop en verder niets gebruikt, maar écht, sinds ik de producten van Blue Wonder heb gekregen, blijf ik maar aan het schoonmaken (Oké dat is overdreven, maar ik beleef er zeker een stuk meer plezier aan.) Ik vind schoonmaken gewoon echt een stuk fijner met producten die lekker ruiken en makkelijk werken en wat dat betreft zijn deze producten wel echt top! Mijn 2 lievelingsproducten uit het pakket zijn toch wel de ‘ouderwetse’ fles allesreiniger en de natuurlijke allesreinigers. Vooral die laatste twee ruiken zó ontzettend lekker! Ze doen me bijna denken aan luxe shampoo ofzo, echt heerlijk!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden een kijkje te krijgen in mijn keukenpoetsroutine! Als jullie nog suggesties hebben voor volgende ‘poets plogs’ ik barst van de nesteldrang! Haha! Dus dat komt dan helemaal goed!

In samenwerking met Blue Wonder.

 

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Emy 17 augustus 2017 - 09:05

Hier ook een hekel aan schoonmaken. Ik ben wel onder de indruk hoe erg je keuken glimt!!! Dat spul moet ik ook hebben haha

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.