Tamara de eeuwige zwevende kiezer.

by Tamara

Afgelopen week zaten we Jinek te kijken (vraag me niet waarom, maar Richard vindt haar het eeeeeinde) en hoorde ik een opmerking voorbij komen met dat ze het bijzonder vond dat er mensen nú nog een zwevende kiezer kunnen zijn. Dus iemand die nog geen idee heeft waar hij op gaat stemmen. En ehh, ja.. We hebben inmiddels nog twee dagen te gaan en ik weet het nog steeds niet. Ik heb een aantal kieswijzers gedaan, zelfs een aantal van die mega saaie debatten gekeken en ik weet het gewoon nog steeds niet! Ben ik de enige?

Help, ik weet niet waar ik op moet stemmen!

Nu zullen veel mensen wel denken, hoe kun je nu niet niet wete waar je op moet stemmen? Nou ehh ja, weet jij het? Ik vind het gewoon mega lastig en wil ook niet zomaar op iets stemmen. Want ehh ja, als je zomaar op iets stemt en als die partij dan iets doet waar je het niet mee eens bent, voelt het toch een beetje als je eigen schuld ofzo. (Dikke onzin, i know)

Overigens is dit niet de eerste keer dat ik het lastig vind waarop ik moet stemmen. Ik vind het namelijk tijdens elke verkiezing weer heel erg lastig en dat is zelfs de reden dat ik Richard ook een keer heb laten stemmen, omdat ik het gewoon echt niet wist. en ja, dan kun je wel een aantal stemwijzers doen, maar daar kwamen dan ook weer partijen uit met standpunten waar ik me niet zo in kon vinden.

Oké, je weet niet wat je wel wil, weet je dan ook wat je niet wilt?

Oké, dat is ook een goede. Want hoewel ik dan misschien niet zo goed weet wat ik wel wil, heb ik wel een paar partijen waar ik sowieso niet op ga stemmen. En ik zet hier mooi niet neer welke dat zijn 😛 Maar hoewel die best goede standpunten hebben, hebben ze ook dingen waar ik het gewoon totaal niet mee eens ben en daarom hebben ze mijn stem niet.

Ach, misschien moet ik maar gewoon eens een knoop gaan doorhakken. Die ene stem van mij zal niet zoveel verschil maken toch? Of wel?

Weet jij al waar je op gaat stemmen? En waarom heb jij nou juist voor die partij gekozen?

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.