Tamara aan de Weightwatchers | 1 | De knop is om.

by Tamara

In de maanden na de bevalling van Sarah nam ik me iets voor. In het nieuwe jaar zou ik iets aan mijn gewicht gaan doen. Ik baalde verschrikkelijk van hoe ik eruit zag, wilde geen foto’s meer maken van mezelf en als ik in de spiegel keek dacht ik alleen maar: Mwehh! Mezelf kennende, bleef ik het voor me uit schuiven, ik had helemaal geen zin in afvallen, het lukt me toch niet, afvallen is lastig. Blablabla. Allemaal smoesjes. Tot ik na oud en nieuw op de weegschaal stond en me doodschaamde. Hoe had ik het zo ver kunnen laten komen?

Tamara aan de Weightwatchers | 1 | De knop is om.

Getallen liegen niet en dat getal wat op de weegschaal stond loog zeker niet. Ik vind het best moeilijk om het zo open en bloot hier neer te zetten. Maar ik ga me er niet voor schamen, aangezien ik er gewoon nu echt mee bezig ga. Ik woog namelijk 95 kilo. Veel en veel te zwaar voor mijn lengte. Dus er moest wat af en veel ook. Ik zocht op internet naar allerlei dieeten en kwam uit eindelijk bij Weight Watchers uit, waar ik een abonnement voor afsloot.

Kleine sidenote: Ik weet dat er een heleboel bloggers zijn die momenteel een samenwerking met weightwatchers hebben. Ik heb dit bewust niet, omdat ik niet wil dat mensen denken dat ik alleen maar wil afvallen omdat het me gratis aangeboden wordt. Bovendien is het toch een soort stok achter de deur, als ik er niets mee doe is het zonde van het geld.

De eerste week.

Ik heb een doel voor ogen, ik wil namelijk minimaal 25 kilo kwijt. Ik heb geen doel met in welke periode ik dat kwijt wil zijn, maar ik zou het enorm fijn vinden als ik op mijn verjaardag, op 21 februari, in ieder geval onder die verrekte 90 kilo zit. Ik wil weer een gezond gewicht, ik ben nu bijna 27 en ik wil niet de rest van mijn leven overgewicht hebben. De weegschaal was een goede reality check en ik ga er nu vol voor!

Tijdens dit afvalavontuur neem ik jullie mee met een videodagboek. Ook weer een beetje als stok achter de deur. Hoe mijn eerste week ging zie je hier:

 

Samen staan we sterk!

Ik merk dat ik tijdens het afvallen wel wat steun en advies van anderen kan gebruiken en daarom heb ik met een groepje superleuke bloggers bestaande uit Karen, Pauline, Joyce, Sharon en Melissa die ook allemaal wat kilootjes kwijt willen een pagina aangemaakt op facebook. Dus wil je met ons meelezen en een kijkje achter de schermen krijgen met wat we allemaal eten (en niet eten:P), waar we recepten uitwisselen en elkaar een hart onder de riem steken, volg ons dan op de pagina Vandaag begin ik ECHT. Zou superleuk zijn om jullie daar te zien!

Tot volgende week!

 

Groetjes Tamara

 

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

9 comments

Maaike 15 januari 2018 - 20:18

Knap dat je je zo kwetsbaar opstelt! Ik ben ook wel benieuwd naar weightwatchers.. wellicht ook iets voor mij, ik wil ook 15 kilo kwijt!

Reply
Marianne 15 januari 2018 - 20:10

De eerste week zit erop! Ben benieuwd naar het resultaat.
Ik ben vorig jaar in 4 maanden tijd 10 kilo afgevallen met weight watchers, zonder al te veel moeite en 1x per week ook echt wat lekkers waar ik mijn weekextra voor gebruikte. Begreep dat het programma beetje veranderd is nu dus weet niet of je die weekpunten nog hebt.
In januari een miskraam gehad en toen even geen zin om op m’n eten te letten. Daardoor weer 2 kilo aangekomen tot april. Toen weer zwanger en nu week geleden bevallen en ben weer terug op gewicht. Nu proberen weer beetje op m’n eten te letten maar weight watchers blijft altijd in je hoofd zitten dus ongemerkt eet ik al best gezond.
Succes ermee!

Reply
Yvonne 15 januari 2018 - 16:43

Heel veel succes, je kan het!

Reply
Tan Callie 15 januari 2018 - 11:08

Succes het gaat je lukken!xx

Reply
janske 15 januari 2018 - 09:51

Welkom bij de club! 😉 Het gaat jullie lukken!

Reply
Marloes 15 januari 2018 - 09:29

Gaat je lukken. Na mijn eerste zwangerschap een jaar diep ongelukkig geweest met mijn gewicht en uiteindelijk begonnen met weight watchers na een aantal mislukte shake pogingen. Had als doel binnen mijn 9 maanden abbo minimaal 14kg eraf zodat ik een gezond BMI zou hebben. Dit na 6 maanden al bereikt zonder enige moeite. Nu zwanger van nummer 2 en straks na de bevalling ga ik me weer aanmelden.
In het begin even wennen om alles op de weegschaal te leggen maar na een week of 2 zag ik de lol er van in en wa s de knop bij mij om.
Succes!

Reply
Pascal 15 januari 2018 - 09:09

Goed bezig dat ga jij fixen!
Suc6!
Ps moeten wij nu een hele week wachten op je resultaat ?

Reply
Stefanie 15 januari 2018 - 08:01

Je kan dit !! Ik herken mijzelf wel in jou wat het vreten betreft 😉 Altijd trek!! Super goed bezig!! En erg leuk om je te zien vloggen.

Reply
Kirsten 15 januari 2018 - 06:50

Dat gaat je lukken! Ik heb ook weight watchers gedaan na mijn tweede zwangerschap en ben toen echt goed afgevallen.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.