Tamara aan de No-Buy. ( Komt dit goed?)

by Tamara

In de laatste maanden had ik een leuk geheim project voor mezelf. Of nouja leuk.. Echt leuk is het niet, maar het was wel heel erg hard nodig. Ik stond op een dag voor mijn kledingkast, de schone was erin te doen en het paste gewoon niet. nu wist ik al wel dat ik veel kleding had, maar dat het zo ernstig was? Zelfs na een grote opruimbui, waarbij ik alles wat ik niet meer droeg en niet meer ging dragen weg deed, had ik no genoeg kleding over voor minimaal een jaar. Dusss ik besloot een no – buy te gaan houden. Wat dat is en hoe het gaat? Dat vertel ik in dit artikel!

Waarom een no buy?

Ik ben dol op mooie spullen en heel stiekem ben ik wel een beetje shopverslaafd. Ik kan gewoon heel erg gelukkig worden van nieuwe kleding, maar ergens had ik wel een beetje een gat in mijn hand. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor de kinderen. Nu wil ik heel erg graag wat sparen en dat lukte steeds niet omdat ik steeds veel geld uitgaf aan allerlei onzin, waaronder kleren. Dus ik besloot een no buy te gaan houden. Voor mezelf wilde ik minimaal een half jaar niets nieuws kopen en voor de kinderen alleen dingen die ze echt nodig hadden.

Het laatste dat ik kocht.

Het laatste kledingstuk dat ik kocht, was een jurk die ik al heel erg lang wilde hebben en deze zomer alsnog veel te weinig gedragen heb. Namelijk de Olive You jurk van Fabienne Chapot, die je hierboven in de afbeelding ziet. Ik vind het een supermooie jurk en was er ook heel erg blij mee toen ik hem kocht, maar hij was wel weer 70 euro en dat is toch best veel geld. Dus ik besloot dat dat mijn laatste aankoop voor mezelf zou zijn. Ik kocht de jurk eind juni en dat betekent dat ik dus al een flink aantal maanden niets voor mezelf gekocht heb!

Hoe hou ik het tot nu toe vol?

Het gaat goed! Ik heb nog steeds veel ‘ik heb niets om een te trekken’ en ‘ik wil shoppen’ momentjes, maar veel minder dan eerst. Eerst kocht ik elke maand wel een paar dingen en nu helemaal niet meer. Het enige wat ik sinds juni voor mezelf heb gekocht was een badpak en die had ik echt nodig omdat mijn oude kapot was gegaan en we op vakantie zouden gaan. Maar verder helemaal niets. Is het moeilijk? Soms wel! Mis ik het shoppen? In het begin wel, maar nu niet meer. Ik merk trouwens ook dat ik voor de kinderen ook minder koop. Ik heb nu alleen jassen voor ze gekocht en wat dingen die ze echt nodig hadden, maar verder niets. Normaal gesproken zou ik nu al  hele nieuwe garderobes voor ze gekocht hebben, maar op nieuwe schoenen en nieuwe jassen, plus een paar truien hadden ze niets nodig, dus ik koop ook niets.

Hebben jullie wel eens een no buy gedaan? En hoe ging dat bij jullie?

Misschien vind je dit ook leuk

3 comments

Manon 7 oktober 2019 - 08:01

Wat goed van je! Ik zou juist wat meer een ‘koop minstens 2 dingen per maand voor jezelf’ moeten doen en voor de kinderen 3months no buy.. haha! Vooral voor Nova… die kast puilt uit. Luca heeft wel wat dingetjes nodig voor de winter.

Reply
MarjonS 7 oktober 2019 - 07:06

Wat goed zeg al een aantal maanden niks gekocht. Ik voor mezelf ook niet heel veel, maar dat doe ik ook niet vaak.
Al had ik van de week een pyjama broek vast die ik droeg na de bevalling van dochterlief. Ze wordt in februari 9!! Dus dat kan echt niet meer ?
Natuurlijk koop ik kleding wel, dat van ruim 8 jaar geleden past niet eens meer!

Reply
Tineke 7 oktober 2019 - 06:58

Ik shop ook veel te veel, een no buy is voor mij ook wel weer eens een goed idee. Jouw jurk is wel heel mooi trouwens. Een hele poos geleden heb ik mijn kast erg opgeruimd en veel weggedaan. Er is nu veel minder keuze en dat zorgt er wel voor dat ik echt nooit meer voor de kast sta te twijfelen en roep dat ik niets heb om aan te trekken.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.