Speelparadijs Kabonk in Breda | Talitha.

by Talitha
Indoorspeelparadijs Kabonk Breda

Een indoor speelparadijs, je hebt er tegenwoordig in ieder dorp of stad wel één, de kinderen vinden het altijd fantastisch en jij als ouder gaat daar zitten onder het genot van een hapje en een drankje wachten tot je kroost is uitgespeeld of ben je zo energiek dat je met ze meegaat? Ik vind zo’n speelparadijs op ze tijd wel leuk en ga dan eigenlijk altijd naar dezelfde bij ons in de buurt maar nu had ik op Facebook voorbij zien komen dat er een speelparadijs geopend werd op het Breepark in Breda, namelijk Speelparadijs Kabonk, een speelparadijs die toch net weer even anders als anders is en daar was ik nieuwsgierig naar. Op weg naar ons eerste vakantieadresje rijden we langs Kabonk en het leek me een tof uitje om onze vakantie mee te beginnen.

Waarom is Speelparadijs Kabonk anders als anders?

Het is allereerst gigantisch groot maar wat meteen opvalt is de hoogte, dit speelpark is de hoogste van Europa, het bestaat uit zeven verdiepingen vol met speeltoestellen. Je vind er glijbanen, ballenbakken, trampolines, een voetbalkooi en nog veel meer sport toestellen. Wat erg leuk is, is de verdieping tussen de verschillende verdiepingen. Een glijbaan die van verdieping zeven naar verdieping vier gaat en een klim kooi die je weer verder brengt naar verdieping twee. Wanneer je lopend naar boven gaat loop je als het ware rond het centrale middelpunt met de kronkelende glijbanen en waar je uitkijkt op het ‘’zitgedeelte voor de ouders’’. Hierdoor loop je langs alle speeltoestellen. Er is wel een lift aanwezig die in principe alleen voor ouders is tenzij kinderen worden begeleid door hun ouders. Ik ben er ook een wedstrijd parcours tegengekomen waarbij je op een knop boven drukt, je tegen elkaar kan strijden wie er als eerste beneden is en beneden kan je dan vervolgens weer op een knop drukken. Dit was erg populair bij de meiden. Ook waren er aardig wat trampolines te vinden maar bijvoorbeeld ook een grote bal simulator (soort computerspel), willen je kinderen liever sporten dan kunnen ze hier ook hun lol op. De meiden van mij hebben niet eens alles gebruikt.

Is het ook leuk voor kleine kinderen?

Voor de kleine kinderen hebben ze ook een apart gedeelte en er word met regelmaat omgeroepen dat de grote kinderen ouder als vier jaar hier uit moeten dus het personeel is hier alert op wat erg fijn is zodat dit ook echt het gedeelte voor de peuters blijft. Wij hebben hier zelf niet gespeeld omdat mijn meiden zes en elf zijn.

Glijbanen kabonk Speelparadijs KabonkIndoorspeelwereld bredaKabonk Indoorspeelparadijs Breda

Hoe is het geregeld voor de ouders?

Je mag net als vele andere speelparadijzen geen eigen consumpties nuttigen maar de menukaart is zeer uitgebreid en goed betaalbaar. Ze hebben Uitsmijters, soepjes, heerlijke broodjes, salades en natuurlijk het fastfood als Burgers, Patat of Pannenkoeken. Ook kan je er ontbijten en hebben ze koffie specials. Veel uitgebreider als wat ik normaal zie, wij hebben er ook heerlijk geluncht. Voordeel is dat je op vier verschillende plekken een horeca gelegenheid hebt, nu waren ze bij ons niet allemaal open maar ik denk dat dat met bezetting te maken heeft.
Ook werd ik erg vrolijk van de verschillende zit plekken op de verschillende verdiepingen, wij kozen voor een plekje helemaal bovenin op verdieping zeven en zaten heerlijk op een zachte bank in combinatie met drie fijne stoelen.

Conclusie over Speelparadijs Kabonk.

Wij waren voor de entree totaal € 17,00 kwijt omdat begeleiders gratis zijn, de prijs voor 1 t/m 3 jaar was € 5,50 per kind. Wij kregen bij de ingang ook nog een rits met kortingsbonnen wat het nog aantrekkelijker maakte. Mocht je achteraf willen blijven eten zit er ook nog een leuk groot pannenkoekenhuis aan vast, dit hebben wij zelf niet gedaan. Ik vroeg aan de meiden of ze hier nog eens heen zouden willen en het antwoord hierop was duidelijk, JA dat willen we graag want we hebben nog heel veel niet gedaan maar we zijn nu te moe. Ik vind het ook zeker de moeite waard om hier nog eens terug te gaan, normaal gesproken mogen ouders ook volop meespelen als je dit zou willen maar nu i.v.m. de Corona mag dit niet. Wij hadden zelf een kaartspel meegenomen en hebben ons prima een paar uurtjes vermaakt.

Kabonk spelen Eten en drinken bij KabonkKabonk Breda

Zijn jullie al eens bij Speelparadijs Kabonk geweest of zijn jullie van plan om te gaan ? Dan ben ik erg benieuwd naar jullie ervaring, laten jullie het weten?

Wil je meer van mij lezen, lees dan mijn andere blogs. Of wil je weten wat ik nog meer doe in het dagelijkse leven. Volg mij dan hier op Instagram!

 

Liefs Talitha

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

3 comments

Manon Vorstenbosch 19 augustus 2021 - 15:30

Let wat beter op spelfouten als je een stuk schrijft Talitha 😉
Je vindt, anders dan anders en zijn, niet ‘ze’.

Reply
Talitha 18 oktober 2021 - 17:58

Bedankt voor je reactie. Ik vind schrijven heel leuk maar spelling is niet mijn allersterkste kant, ik wil me daar dus niet door laten tegenhouden. Ik hoop dat je het me vergeeft.

Reply
Sanne 15 september 2020 - 10:56

Wat leuk! Wij zijn er een paar weken terug geweest toen we op vakantie waren in Breda. We komen zelf uit twente dus daar komen we niet gauw. Dan moesten we het natuurlijk wel even uitproberen. We vonden het super! Zelf onze 2 jarige klom met de oudsten van 6 en 8 mee om van die hoge glijbanen te gaan haha! Ook zijn we daarna een pannenkoekje gaan eten. Was ook echt erg lekker! Ideaal dat je van het spelen zo door kan rollen naar het pannenkoekrestaurant.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.