Talitha | Besparen in deze dure december maand.

by Talitha
Dure december maand

Besparen in deze dure december maand. Dat willen we allemaal en daarom zal ik wat tips delen om geld te besparen in deze dure maand. Verder deel ik ook tips om te helpen minder aan je koopverslaving toe te geven. Het is voor mij een maand waarin ik ook algemeen even kritisch naar onze uitgaven kijk. Kunnen er weer dingen anders weer wat per maand te besparen.

Overige winkels

De kinderen knippen en plakken er enthousiast op los om hun verlanglijstje te vullen. Vol spanning wachten ze af welke cadeautjes ze zullen krijgen. Sinds een jaar of drie begin ik al in september met rondkijken en gooi ik af en toe al wat in mijn mandje zodat je aan het besparen ben op de laatste maand. Dit doe ik voor de schoencadeautjes, sinterklaas en kerstcadeautjes. Tegenwoordig verkoopt iedere winkel speelgoed, van drogisterijen tot supermarkten. Vaak zijn deze cadeautjes een stuk goedkoper als het speelgoed uit de speelgoedwinkel.

kind met cadeautjes in december maand

Ali Express, tip voor de december cadeaus

Nog een tip die ik je kan geven om te besparen, ik begin al in september op Ali express te kijken. Je kunt zelfs hier in de app naast je zoekbalk op het fototoestel klikken en een foto maken of uploaden van het product wat je zoekt en dan krijg je vergelijkbare artikelen. Mijn meiden wilde vorig jaar graag een kapperskop. Deze hebben we afgelopen jaren al twee keer eerder gehad maar dat haar is zo snel in de klit dat je er niks meer mee kunt omdat het van slecht materiaal is. Vorig jaar heb ik dus voor € 16,25 een kapperskop inclusief tafel standaard gekocht met heel lang mooi haar. Deze zijn veel beter als de poppen uit de speelgoedwinkels hier. Daarnaast betaal je hier gemiddeld tussen de € 25,00 en € 30,00.

Cadeautjes in dure decembermaandMake-up pop kopen om besparen in dure december maand

Nieuw of Tweedehands

Je kan natuurlijk ook met regelmaat kijken op marktplaats, Marketplace of Vinted voor tweedehands cadeautjes. Dit kunnen overigens ook nieuwe tweedehands cadeautjes zijn. Zo heb ik vorig jaar het spel zeeslag gekocht voor € 5,00 nieuw in doos. Dit bespaarde weer zo’n € 15,00. Ik vind het onzin alles nieuw te kopen, net als boeken worden die vaak maar één keer gelezen. Deze boeken zien er als nieuw uit en kan je vaak voor een paar euro op de kop tikken. En natuurlijk kun je ook zelf aan de slag om schoencadeautjes te maken. Hoe je dat doet lees je hier.

Ruilen

Ruilen is soms ook nog een optie. Maak een WhatsApp groepje aan met wat familie en vrienden en vraag of er speelgoed is waar de kinderen niet mee spelen die er nog mooi uit zien. Wie weet hebben jullie allemaal iets en kan hier onderling mee geruild worden.

Sparen

We kopen veel online tegenwoordig, zeker in de corona crisis zal je minder vaak bij de winkel komen als anders. Wat een hele goede tip van mij is om jezelf aan te melden bij Ippies. Dit is super simpel om aan te maken en de stap die je dan dus doet is als volgt wanneer je iets online wil bestellen.

  • Ga naar deze link
  • Log in
  • Typ de winkel waar je wil bestellen in de zoekbalk in
  • Wanneer ze aangemeld zijn klik je op de winkel en ga je dus direct naar die site.
  • Verder is het niet anders als anders behalve dat je nu direct Ippies spaart.

Ik doe dit al een paar jaar en ieder jaar rond de verjaardagen heb ik toch een leuk bedrag gespaard. Vervolgens wissel ik ze in voor een Bol of Wehkamp cadeaubon waarmee ik dus vervolgens korting krijg op het verjaardagscadeau.

Ippies sparen in deze dure december maand

Besparen

Sinds kort gebruik ik ook de app Dyme, dit is een app waar je je inkomsten en uitgaven bij kan houden maar ook waar je op kunt besparen. Nog leuker is dat je ze opdracht kunt geven dit voor jou te doen. Zo kreeg ik de melding dat ze € 100,00 op mijn TV en internet abonnement konden besparen en heb ik hier hun de opdracht toe gegeven. Je abonnement blijft hetzelfde en het is op basis van No cure No pay. Het is hun gelukt om € 100,00 euro korting te regelen en de commissie voor hun is 30%. Dit kan je ook zelf proberen maar ik had hier geen zin en tijd voor dus heb het hun laten doen. Zo heb ik  € 70,00 bespaard en heb ik ze vervolgens dezelfde opdracht gegeven voor mijn energierekening en hiermee besparen wij
€ 252,00 en besparen we niet alleen in deze dure december maand.

Mocht je het fijn vinden en je wil naar Premium dan kun je de code TAL814730 gebruiken om een maand het pakket uit te proberen.

Stop de verleiding om te besparen in deze dure december maand.

Zelf koop ik extra veel als ik telkens in de verleiding kom. Ik weet niet hoe het bij jullie is maar mijn mailbox stroomt met regelmaat over met alle online shops vol kleding, schoenen en diverse leuke aanbiedingen voor speelgoed. Daarom heb ik mij bij alle nieuwsbrief / mail die ik vrijwel dagelijks krijg uitgeschreven zodat en mijn mail niet elke dag vol loopt maar ook dat ik niet elke dag word verleid om toch weer uitgaven te doen die niet nodig zijn.

Via mijn vernieuwde website wil ik meer tips gaan delen omtrent besparen en structuur krijgen in je inkomsten en uitgaven. Mocht je dit leuk vinden kan je me volgen op Instagram of mijn website in de gaten houden (Er wordt nog aan gewerkt) maar binnenkort meer.Kind met cadeau in december maand

Laten jullie me weten of je gaat besparen in deze dure december maand? Of dat ik je nog op leuke ideeën heb gebracht?
Geniet van elkaar.

Liefs Talitha

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.