Stokke Tripp Trapp plus Newborn Inzet. Handig of niet?

by Tamara
Stokke Tripp Trapp plus Newborn inzet

Baby’s en hun gevoel voor timing. Altijd als jij niks te doen hebt (of juist ergens heen wil) liggen ze te slapen en als je druk bezig bent hebben ze je nodig. Nu is dat niet zo heel erg, maar soms is het best wel lastig. Baby’s huilen bijvoorbeeld altijd als jij net staat te koken of aan je eten wilt beginnen. Hoe vaak ik wel niet binnen 5 minuten een koud of juist veel te heet bord eten naar binnen gewerkt heb omdat ik anders echt niet aan eten toe kwam! Gelukkig zijn er genoeg oplossingen voor dit probleem! Ik heb er in de loop van de jaren een aantal geprobeerd en vandaag ga ik jullie vertellen over de Stokke Tripp Trapp plus Newborn Inzet. Want is die nou handig? Of toch niet?

Stokke Tripp Trapp plus Newborn Inzet.

Handig of niet?

Bij mijn eerste kochten we een wipstoel, want hij stond op de uitzetlijst en iedereen zei dat dat ding handig was, dus nouja, dan zal dat vast wel zo zijn! Maar jeetje, wat had ik een gruwelijke hekel aan dat ding! Op tafel zetten vond ik niks, want hoe vaak hoor je wel niet dat een baby eraf valt. Nou en op de grond zetten was ook geen optie omdat we een hond hadden die er dan steeds bij zat. De wipstoel verdween dus al snel naar boven.

We kochten toen zo’n stoel van Bloom. Misschien kennen jullie hem wel? Zo’n babystoel met de vorm van een half ei. Die was toen ze baby waren heel handig, maar daarna dus echt absoluut niet meer omdat ze er steeds uitgleden. Er waren toen nog niet veel andere opties, dus vandaar dat we hem bij de jongens gebruikt hebben ( plus dat ding was rete duur, is gewoon zonde om hem niet te gebruiken).

Stokke Tripp Trapp.

Ik heb onze ander Stokke Tripp Trapp al eens gereviewd en vanaf het eerste moment was ik meteen om! Wat een ideale stoel is het! We hebben hem inmiddels bijna 2 jaar en hij wordt hier nog steeds elke dag heel erg veel gebruikt.

Enkele pluspunten van de Stokke Tripp Trapp op een rij:

 • Hij is makkelijk schoon te maken. Tja, daar let ik dan weer op. Die vorige kinderstoel die we hadden had allemaal lastige hoekjes en gleufjes waar steeds van alles in bleef zitten. De Stokke Tripp Trapp kun je gewoon afnemen met een doekje en de plastic onderdelen kunnen makkelijk in de vaatwasser. Wat ik vaak doe met iets hardnekkigere vlekken is ze insprayen, even wachten en dan heb je het er zo af.
 • Geschikt van pas geboren tot aan volwassen. Door de newborn inzet te gebruiken is de Stokke Tripp Trapp geschikt vanaf de geboorte. Heel handig dus in die eerste maanden als je kindje nog niet goed kan zitten. Het is ook veel gezelliger om met zijn allen aan tafel te zitten in plaats van de baby in de box en de rest aan tafel

 • Past aan iedere tafel. In de tijd dat we de Stokke Tripp Trapp hebben, hebben we 3 tafels gehad in verschillende maten. De stoel kon steeds moeiteloos aan tafel geschoven worden.
 • Past in ieder interieur. Er zijn een heleboel verschillende soorten kleuren en er worden ook steeds weer nieuwe kleuren uitgebracht. Zo kun je altijd kiezen welke kleur het beste in jouw interieur past.
 • Hij staat niet in de weg. Veel kinderstoelen hebben een hele brede onderkant die bedoeld is om de stoel stabiliteit te bieden. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de Ikea stoel, deze heeft hele uitstaande poten waar je over kunt struikelen. De Bloom stoel die ik hierboven al besprak had een hele brede poot en nam daardoor heel veel ruimte in. De Stokke Tripp Trapp heeft geen poten die in de weg staan, maar is toch heel erg stabiel!
 • Veel uitbreidingsmogelijkheden. Je hebt een heleboel uitbreidingsmogelijkheden bij de stoel, waardoor je heb dus ook weer kunt gebruiken van geboorte tot aan de volwassen leeftijd (want ja, ik zit ook regelmatig even op de tripp trapp aan tafel te werken en hij zit prima!) Hieronder de lijst met uitbreidingsmogelijkheden en de prijs hiervan.
  • Tripp Trapp: €189
  • Newbornset: €89
  • Kussenset: €29
  • Babyinzet: €50
  • Dienblad: €44
  • Tuigje met Riempjes: €40

 De Stokke Tripp Trapp plus Newborn inzet.

Over ongeveer 12 weekjes wordt ons vierde kindje geboren en kan ik vertellen hoe de newborn inzet mij bevalt. We zijn echt enorm fan van de Tripp Trapp en ik hoor van eigenlijk iedereen die deze stoel in zijn bezit heeft dat de newborn inzet echt ideaal is. De zitting voelt heel zacht aan en wat ik heel erg fijn vind, is dat er indicatoren op zitten die aangeven of de zitting goed bevestigd is of niet. Ook kan de bekleding gewoon in de wasmachine en zit er een leuke speelgoedbeugel bij waar je bijvoorbeeld een muziekdoosje aan kunt hangen.

 

Heb jij de Stokke Tripp Trapp plus Newborn inzet al in huis en hoe bevalt hij bij jou? Ik ben echt heel erg benieuwd hoe hij gaat bevallen en ik zal er tegen die tijd zeker nog wat over plaatsen! 

Ik heb de Stokke Tripp Trapp plus Newborn inzet die ik hierboven beschrijf gekregen voor een review. Dit veranderd niets aan mijn mening over dit product. Het is gewoon een hele fijne stoel en ik kan hem iedereen aanbevelen.

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

6 comments

Mathiske -gelukineenrompertje- 30 juni 2017 - 09:08

Vrienden van ons hebben er een, waar het me eerst nog onhandig en overbodig leek wil ik er de volgende keer wel een!

Reply
Mireille 29 juni 2017 - 08:57

Wij hebben alleen de stoel. Toen de meiden zo klein waren gingen ze in t wippertje, de box of de mamaroo..

Reply
Ro 29 juni 2017 - 08:38

Ja echt ideaal! wij kochten hem pas, en m’n zoontje is al bijna 4maanden. Maar alsnog ben ik er super blij mee en gebruik hem iedere dag!

Reply
Patricia 29 juni 2017 - 08:18

Fantastisch ding! De tripptrapp hadden we al en de newbornset geleend van een vriendin. Nadat we het uitgeprobeerd hadden, meteen zelf zo’n newbornset gekocht! Echt een lifesaver dat ding.

Reply
Melissa 29 juni 2017 - 07:13

Wij hebben de stoel recentelijk gekocht. Expres nu de uk een maand of 5 is, zodat we het newborn gedeelte over konden slaan.
Ik werkte vroeger in de kinderopvang en heb zelf ook vaak genoeg op die stoelen gezeten. Gaat prima!

Reply
Nathalie 29 juni 2017 - 06:43

Wij hebben hem idd ook maa ook een wipje en ik zou dat écht niet kunnen missen 🙂

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.