Kletspraatje : Soms is het allemaal een beetje teveel.

by Tamara

Oké, ik wilde deze blog eerst ‘de meest inspiratieloze blog ooit’ noemen, maar dat dekte de lading niet helemaal. Ik zat achter de laptop naar het scherm te staren en zuchtte een paar keer diep, terwijl ik de woorden niet kon vinden. Maarja, ik wilde gewoon wel weer eens een keer iets online zetten. De laatste tijd kwamen er wat minder blogs online dan anders en dat had een goede reden. Of nouja, meerdere redenen eigenlijk. En hoewel ik jullie niet echt een verklaring verschuldigd ben, denk ik dat ik tegen iets aan loop, waar meer moeders last van hebben, maar wat eigenlijk bijna een taboe is om toe te geven. Soms is het allemaal namelijk best een beetje teveel…

Oké troelala, kom maar op met je gezeur.

Goed, zitten jullie erg klaar voor, want hier volgt een heleboel gezeur van mij:P

Oké, laat ik dan maar met de deur in huis vallen. Momenteel vind ik het een beetje lastig om balans te houden tussen werken, kinderen en alles daaromheen. Ik heb af en toe het gevoel dat ik per dag 24 uur tekort kom voor alle dingen die ik moet en wil doen en daardoor mezelf een beetje voorbij loop. Allereerst, nee ik heb geen burnout en daar maak ik me ook niet echt zorgen over. Maar wat er dan wel aan de hand is, is dat ik gewoon moe ben. Grotendeels door een meisje dat momenteel amper slaapt, drukke en vooral hele lange dagen waarin ik me soms om kwart voor 2 smiddags herinner dat ik nog moet ontbijten en daarnaast nog alles wat er komt kijken bij het zorgen voor een groot gezin.

Het klinkt heel erg stom, maar ik ben best wel heel hard voor mezelf. Ik wil dat het huis netjes is, dat de kinderen niets tekort komen, dat mijn werk gedaan is en dat ik er zelf ook een beetje redelijk bij loop. Maar eerlijk? Dat is best wel zwaar in mijn eentje en ik heb regelmatig het gevoel dat ik ontzettend tekort schiet en echt op mijn tanden loop. Mijn vriend heeft een drukke baan en is veel weg, dus hoe je het ook wend of keert, er komt veel op mijn schouders terecht. En dan kun je wel zeggen van: Ja, dan doet je vriend het huishouden maar’ Maar ja, zo ben ik gewoon niet. Ik wil niet dat hij in de avond thuiskomt en dat het dan een enorme chaos is ( is het vaak wel, maar wel een georganiseerde chaos :P)

En dan nog iets dat me momenteel heel erg dwars zit, is het niet kunnen vinden van een huis. Ik wil namelijk zo graag weg hier. Ik wil echt heel erg graag een huis dat gewoon groot genoeg is voor ons allemaal, waar we opnieuw kunnen beginnen en dat we echt ons plekje kunnen maken. Het klinkt heel erg verwend, want ja.. Heel veel mensen van mijn leeftijd kunnen momenteel niet eens een huis kopen en hebben zeker niet al tien jaar een eigen koophuis. Maar toch.. Het huis waar we nu wonen begint me steeds meer tegen te staan en het wordt gewoon tijd voor wat anders. ( Al moeten we dan wel iets vinden en er is gewoon niks!…)

 

Oké, tot slot nog een beetje gezeur. Want de vorige keer dat ik een blog plaatste met dat ik het zwaar vond om alles te combineren, kreeg ik een heleboel reacties met dat ik ‘in ieder geval gewoon lekker thuis kon blijven en daar wat kan uitrusten.’ Tja, ik heb niet echt zin om me elke keer te verantwoorden, maar ik maak regelmatig weken van 50 uur of meer. Dat zit hem vooral in de avond en de nacht ( want ja, wat overdag niet afkomt, moet gewoon in de avond en nacht) , maar ook overdag doe ik heel erg veel. Ik bedoel, probeer een boek te schrijven, een blog met alles eromheen te onderhouden, een gezin te runnen en het huishouden te doen. Het zijn af en toe gewoon meerdere fulltime banen door elkaar heen.

 

Goed, dat was een heleboel gezeik, nu ga ik weer leuk en aardig doen. Hopelijk gaat het allemaal wat beter als het slaapprobleem hier opgelost is en we de balans wat terugvinden!

( en anders moet ik een paar gastbloggers zoeken, zodat hier af en toe ook nog eens wat online komt hahhaha)

 

Veel liefs, Tamara

Misschien vind je dit ook leuk

4 comments

Lieke van Veen 5 november 2019 - 15:44

Wow druk druk allemaal! Heel veel sterkte er mee!

Reply
Nanine 5 november 2019 - 11:09

mijn petje af voor jou! Ik herken veel in je verhaal. Alleen schrijf ik geen boeken en houd ik geen site bij. En af en toe een bal laten vallen is kut, maar probeer alstublieft niet te streng voor jezelf te zijn. Probeer te kijken naar de dingen die wel goed gaan/leuk zijn. Lastiger gezegd, dan gedaan. I know. Zeker met te weinig slaap

Reply
Anna 5 november 2019 - 07:37

Dat klinkt ook als een heleboel dingen die je allemaal wilt doen, petje af! Misschien kun je nog eens hulp inschakelen voor het (niet)slaapgedrag van Sarah? Hopelijk levert dat dan ook meer uren slaap voor jou op :).

Reply
Janine 5 november 2019 - 06:54

Ik heb veel respect voor je hoe je alle ballen probeert hoog te houden. Je doet het super!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.