Melissa | Smoezen

by Melissa

Ik had een 1,5 week geleden mijn oorspronkelijke blog al helemaal klaar die over de kerst zou gaan tot ik afgelopen weekend wakker schrok om 06:00 terwijl het in huis nog muisstil is (in het weekend en ik kon niet meer slapen) en er schoot door me heen dat ik veel beter onderwerp heb voor nu. Dus ik heb besloten om dit nu met jullie te delen en de blog over de kerst houden jullie nog tegoed voor volgende maand. 

Smoesjes, smoesjes, smoesjes, smoezenkampioen zo kan ik mezelf beter noemen! Afgelopen maand was het drama of nouja het begin ging best lekker zo met het sporten thuis 5x per week, fietsen en wandelen zo far so good zou je denken? Dus niet want ik werd na een week verkouden griep, koorts, hoesten de hele mik mak (geen corona) toen begonnen de smoesjes te komen hoor want ik kan toch niet sporten zolang het snotter uit mijn neus komt en de regel adem in door je neus en uit door je mond gaat al helemaal niet op momenteel dus wat doe ik? Juist, ik ben gewoon gestopt! Nou doei motivatie en direct koppel ik dit in gedachten direct als een soort van vrijbrief om ongegeneerd te gaan eten en in mijn hoofd ben ik al naar de supermarkt aan de overkant gelopen om daar een pizza en een reep chocolade met oreo op te halen. Dan zegt het duiveltje op mijn schouder; Ik zal wel voor altijd stevig blijven en waarom zou ik überhaupt nog dit jaar beginnen met sporten en gezond eten? Nee dit allemaal heeft al geen zin meer, want nu hebben we eind november en volgende maand hebben we de feestdagen. Dan pak ik het in januari wel weer op om zo weer mee te doen met de goede voornemens op 1 Januari want die zijn toch elk jaar hetzelfde.  

Maar wat hierboven staat beschreven heb ik alleen gedacht maar niet gedaan! Ik ben met de lekkere gedachten in mijn hoofd naar de koelkast gelopen en ik heb een Kaki gepakt en dat is mijn grootste winst! Want al heb ik wat betreft sporten en diëten een rotmaand gehad ik ben wel 3 kilo afgevallen en 2 cm in buikomvang is er af, dus het is niet veel en ik weet ook écht wel waar het aan ligt. Nu ik dit aan het schrijven ben denk ik wat ben je toch ook een koekenbakker, je had gewoon door moeten gaan en zo had ik jullie trots kunnen vertellen dat er veel meer af was geweest. Begrijp me niet verkeerd 3 kilo in een maand is wel goed want sommige mensen lukt het niet om 3 kilo af te vallen of als je nog 3 kilo wil afvallen tot je streefgewicht is 3 kilo ook echt veel. Alleen bij mezelf weet ik dat er meer ingezeten had deze maand.  

In mijn verleden, heden en mijn toekomst ben ik altijd iemand die last heeft van mijn gewicht, ik zal voor altijd rekening moeten houden met mijn voeding. Zal het erfelijk bepaald zijn? Er zijn tegenstrijdige studies over, ik denk zelf wel dat dit deels mee speelt. Maar ik ben Melissa, ik ben bijna  gewichtsconsultente maar ik ben en blijf ook iemand die altijd in gevecht is met zichzelf over mijn gewicht. Dat is mijn kracht die ik straks wil inzetten om andere mensen te helpen want juist omdat ik als geen ander het weet hoe het is om niet lekker in je vel te zitten en ik weet hoe moeilijk het is om tijdens boodschappen doen de ‘lekkere gang’ over te slaan. Juist het stukje herkenning en mijn inlevingsvermogen zorgt er straks voor dat ik mijn toekomstige cliënten beter begrijp. Ik zal geen consulente worden die zelf maatje 32 heeft en daar heb ik me bij neergelegd want dat is niet wie ik ben. 

Smoesjes want daar begon ik mee, hebben jullie ook smoesjes? Smoesjes als je geen zin hebt om te sporten tot smoesjes waarom je echt vandaag niet op je voeding kunt letten Heb je vaker een goede reden om niet van de bank af te komen maar lekker onder je deken te kruipen met een goed boek of een leuke film met een  glas wijn?  Skip je wel eens de sportschool omdat je last hebt van je dikke teen of hoofdpijn? Ik ben benieuwd naar jullie smoezen  

 

Ik zal vast een tipje van de sluier lichten want volgende maand ga ik het hebben over kerst, teveel eten en corrigerend ondergoed 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.