Slapende kindjes zijn fijn!

by Céline Neep
Slapende kindjes, ik kijk er graag naar. En zo rond zes uur ‘s avonds snak ik er ook wel eens naar. Want slaaptekort is killing, weet ik helaas uit ervaring. Sinds 2012, toen Pepijn geboren werd, moet ik het helaas met een stuk minder slaap doen dan daarvoor. Net zoals jij waarschijnlijk. Net zoals elke ouder van kleine kinderen. En bij de eerste baby viel het eigenlijk nog mee. Pepijn sliep snel in en zelfs door. Met zes weken al. Iets met grote flessen melk voor hongerige baby’s. alleen was hij vroeg wakker. Rond half zes/zes uur. En dat is voor dit avondmens echt vreselijk. Met Bumba op het scherm zat ik dan knikkebollend met hem in m’n armen op de bank. Ivo nog vaker, als ik eerlijk ben. En toen dacht ik al dat we het zwaar hadden… Boy, was I wrong.

 

Want toen kwam z’n zusje. Een schattig klein snoetje met ogen zo groot als satellietschotels. Maar looks kunnen bedriegen. Want ze schreeuwde hard en ze schreeuwde veel. En ze sliep helaas heel weinig. Ik heb haar zes maanden borstvoeding gegeven. En deze hele periode heeft ze echt heel veel gehuild en heel weinig geslapen. Daarna was ik op. Op mn werk liep ik met watten in mijn hoofd en ik kon echt nergens goed over nadenken. Alles ging aan me voorbij. Toen ik overstapte op flesvoeding werd ze steeds rustiger. Of het daaraan gelegen heeft, zal ik nooit weten. Het is een pittig ding die heel zelfstandig is. Met 6 maanden begon ze steeds meer zelf de wereld te ontdekken. Daar kan het wellicht ook door zijn gekomen.

 

En toen kwam er nog eentje. Waar de anderen nooit echt moeite hebben met in slaap komen, heeft die kleine dat wel. Toen Hugo een baby was sliep hij perfect, heerlijk tussen ons in. Ik heb hem bijna een jaar borstvoeding gegeven en hoe vaak hij dronk nachts weet ik niet precies meer. Maar bij elk kermpje kreeg hij de borst en was hij weer tevreden. Zalig vond ik het! Nog steeds drinkt hij rond de 2 liter per dag. Hij heeft altijd dorst. Dat wordt nog wat later in de kroeg. Maar oké, daar hadden we het niet over. Sinds hij ongeveer twee is, is slapen voor mietjes. Moeten we een end rijden in de auto, hij blijft als enige wakker. Hugo wil wil overal bij zijn en hij wil alles meemaken.

 

Inslapen en doorslapen is voor hem een dingetje. Slokje drinken, lampje aan, bij ons liggen. Er is altijd wel wat. Dus ik wilde graag iets proberen om hem lekkerder in te laten slapen.  Inmiddels heb ik gelukkig iets gevonden dat hem heerlijk kalmeert en ervoor zorgt dat hij beter inslaapt en het werkt! Ochtends gaan ze met z’n drietjes beneden TV kijken en sleur ik mezelf een half uurtje later ook uit bed.
Zijn jullie kindjes goede slapers? En wat heb jij hiervoor gedaan? Of ging het helemaal vanzelf? Let me know!

 

Vind je het leuk om meer te lezen over ons leven? Volg me dan op Instagram. Vind ik leuk!

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Marianne 12 juli 2020 - 21:50

Je jongste zoon klinkt als mijn jongste zoon. Makkelijk inslapen gaat alleen als hij overdag niet naar bed gaat dus het middagdutje is er al snel af gegaan (hij is nu 2,5). Snachts wordt hij alleen nog wakker en wilt/kan dan niet altijd meer verder slapen. We zitten soms wel een uur ofzo bij z’n bed voordat hij weer slaapt (alle andere slaaptraining al geprobeerd). Nou ben ik wel benieuwd naar wat je gedaan/gebruikt hebt om hem goed te laten slapen!?

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.