Sit back and Relax! De Roomba i7 + maakt je leven een stuk makkelijker!

by Tamara

Ik heb een nieuwe vriend! En nee, daarmee bedoel ik niet dat ik Richard de deur uit heb gezet! Nee, ik heb een nieuwe vriend die mijn leven een heel stuk makkelijker maakt, namelijk Scott! Of Flip, of ehh.. R 3PO (Rogaar 3 P O, Maxim zijn verzinsel, don’t ask ) Nu zul je je misschien afvragen wat het dan voor ‘vriend’ is die mijn leven zoveel makkelijk maakt? Die ervoor zorgt dat ik er met een druk op de knop voor kan zorgen dat mijn huis schoongemaakt wordt en ik gewoon aan het werk kan, of kan sporten (of op de bank series kan kijken, ssst)? Nou, dat zal ik je vertellen! Mijn nieuwe vriend is een Roomba i7+! Een hele toffe robotstofzuiger! En in deze blog lees je er alles over!

Waarom een robotstofzuiger?

Oké, eerlijk is eerlijk, hoewel een robotstofzuiger al heel lang op mijn lijstje stond en ik meerdere keren heb getwijfeld om eentje aan te schaffen, vond en stiekem vind, ik het nog steeds een luxe product. Ik bedoel kom op, dat is het toch ook wel een beetje toch? Nooit meer hoeven stofzuigen? Dat is toch een droom? Haha.

Maar ja, de voornaamste reden dat ik er eentje wilde hebben was toch wel dat ik elke dag echt mega veel tijd kwijt was met stofzuigen. Ons nieuwe huis is een stuk groter dan ons oude en ik ben gewoon veel meer tijd kwijt aan stofzuigen elke dag! Tel daarbij op dat ik vier rommelmakers.. Ehh.. kinderen heb, die volgens mij bij vlagen denken dat ze Hans en Grietje zijn aan de kruimelsporen te zien die ze achterlaten en je snapt hoeveel tijd ik steeds kwijt was.

Maar goed, om eerlijk te zijn. Ik vind stofzuigen ook gewoon niet leuk. Het is niet mijn minst favoriete klusje, maar het is gewoon zulk ondankbaar werk. Ben je net klaar, ligt er weer overal iets op de grond. Dus dan is het toch geweldig als je een apparaat hebt dat het allemaal voor je doet?

Over de Roomba i7+.

Dus ja, toen ik een mail kreeg dat ik de Roomba i7+ mocht reviewen, was ik nog net niet aan het juichen! Oké wel een klein beetje haha. Ik bedoel, ik vond het dus echt al heel erg tof dat zo’n merk met mij wilde samenwerken, laat staan dat ik ook nog zo’n wishlist product zou krijgen. Maar ik werd pas echt enthousiast toen ik hem googlede!

Want kijk, je hebt gewone robotstofzuigers en je hebt de robotstofzuiger der robotstofzuigers, better known as Roomba i7+. Want echt, dit apparaat heeft dingen waarvan je denkt, hoe komen ze erop?

Een paar specificaties op een rij.

  • Het grootste pluspunt! Je hoeft de Roomba i7+ dus niet zelf te legen. Ja, nou dat is toch geweldig? Het was één van de dingen waarom ik twijfelde over de aanschaf van een robotstofzuiger. Als ik zie hoeveel ik iedere dag met een normale stofzuiger van de grond haal. Nou ik zag het al voor me dat ik dan zo’n robotstofzuiger zou hebben en dat dat ding dan continue zou lopen mopperen dat het zakje vol zit. Moet je hem weer legen voordat hij verder kan. Maar bij de Roomba i7+ hoeft dat dus niet. Hij leegt zichzelf namelijk automatisch na elke ronde stofzuigen en tussendoor als hij vol zit. Dan rijdt hij naar het laadstation, waar een zakje in zit en daar wordt hij leeggezogen. Dus je hoeft alleen maar af en toe even het zakje in het laadstation zelf te vervangen! Vind ik echt een geweldige uitvinding! Haha.
  • Flinke zuigkracht! Ik was wel een beetje sceptisch over hoeveel zuigkracht zo’n ding nou zou hebben, nou het valt me absoluut niet tegen hoor! Er zit een flinke zuigkracht in. Zoveel zelfs dat ik al regelmatig dingen eruit heb moeten trekken omdat hij ze opgezogen had. Hij slaat geen stofje over en maakt beter en nauwkeuriger schoon dan ik zelf soms doe!
  • Makkelijk bestuurbaar via een app. Je kunt de Roomba zonder telefoon gebruiken, dat doe ik wel eens als ik hem mee naar boven sleep en mijn telefoon nog beneden ligt. Je kunt hem namelijk ook gewoon aanzetten door het knopje in te drukken. Maar, je haalt pas echt alles uit het apparaat als je de iRobot Home App download. Hierin kun je namelijk alles zien en hem ook besturen. Bij het eerste gebruik maakt hij een soort ‘kaart’ van je huis en die kun je dan zelf aanpassen. Wil je bijvoorbeeld dat hij alleen de woonkamer stofzuigt? Dan kan dat.Of misschien alleen de keuken? Geen probleem! Maar je kunt hierin ook zien waar hij is, hoe vol de batterij nog is of, als er problemen zijn, wat het probleem dan is. Ik had bijvoorbeeld een keer de tuindeuren open staan toen ik hij aan het werk was en toen kreeg ik op mijn telefoon een pushmelding dat hij daar vastgelopen was. Echt ideaal! Ook zie je precies hoe lang een schoonmaakklusje nog duurt en hoeveel tijd er verstreken is!

Roomba i7+

Zitten er dan ook nadelen aan?

Deze vraag kreeg ik op instagram en ik moest er wel even over nadenken. Ik moet zeggen dat er maar weinig nadelen zijn. De eerste keer schrok ik een beetje van het geluid toen hij naar het laadstation ging en leeggezogen werd. Dat is namelijk best wel hard. Ook loopt hij soms vast bij bijvoorbeeld een drempel (we hebben nogal hoge drempels) en dan moet ik hem even komen redden. Ohja en het is wel echt een nadeel dat hij geen trap kan lopen hoor 😛 dat zou hem helemaal af maken 😛 Haha, grapje! Maar verder kan ik echt geen nadelen bedenken! Het is gewoon echt een top ding!

Hoe bevalt de Roomba i7+?

Nou, misschien lees je het wel in alles wat hierboven staat, maar ik vind het echt een geweldige uitvinding! In het begin moest ik wel een klein beetje wennen. Ik was zo gewend om iedere dag de stofzuiger te pakken en een ronde te maken dat ik meestal vergat om hem aan te zetten. Maar inmiddels zijn we helemaal aan elkaar gewend hoor! Bijna iedere dag maakt hij wel een rondje over de beneden verdieping en regelmatig sleep ik hem ook mee naar boven om hem daar ook even zijn werk te laten doen. Dan ruim ik onze kamer bijvoorbeeld op, zet hem daar op de grond om schoon te maken en ga dan zelf naar de andere kamer om daar verder te gaan. Het scheelt gewoon echt heel erg veel tijd!

Ook vind ik het fijn dat hij ook alle plekjes doet die ik zelf soms oversla. Hij komt makkelijk onder de bank en volgens mij is het nog nooit zo schoon geweest onder mijn bank als nu! Maar eerlijk is eerlijk, een complete vervanger voor een gewone stofzuiger is het niet. Je kunt er bijvoorbeeld de trappen niet mee doen en als ik een klein beetje kruimels onder te tafel zie liggen, dan pak ik ook liever snel even de gewone stofzuiger. Maar hij neemt wel alle dagelijkse rondes op de benedenverdieping van me over en dat is echt heel erg fijn!

Roomba i7+

Vind ik het een aanrader?

Nou, dit antwoord zal dan ook niet als een verrassing komen, maar ja! Ik vind het echt een enorme aanrader. Ik heb regelmatig van die dagen die ontzettend druk zijn en als ik dan zie hoe de vloer erbij ligt… Normaal pakte ik dan in de avond de stofzuiger om een ronde te doen, of ik sloeg een dagje over. Maar nu kan ik gewoon de Roomba i7+ aan het werk zetten en hebben we binnen een mum van tijd een schone vloer. Het laadstation met automatische afzuigfunctie vind ik echt een enorme uitkomst! Het geeft de Roomba net even wat extra’s en zorgt voor net dat beetje extra gemak.

Dus als je op zoek bent naar een robotstofzuiger die echt alles heeft, dan is de Roomba i7+ echt een aanrader! Ik wil er niet meer zonder!

Mocht je nog vragen hebben, stel ze hier dan vooral onder! Ik geef je er graag antwoord op.

Ik heb de Roomba i7+ gekregen voor een samenwerking. Dit beïnvloed mijn mening niet.

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.