Sinterklaas knutselen

by Wies

November en December, de 2 maanden die voor ouders met jonge kinderen in het thema staan voor Sinterklaas. Persoonlijk vind ik het een heerlijke tijd, ondanks dat mijn meiden er he-le-maal hyper van worden. Het is koud buiten, dus wij zitten veelal binnen met chocolademelk en kruidnoten. Sinterklaasliedjes zingen, schoen zetten en knutselen.

Sinterklaas knutselen met jonge kinderen

Wij hebben verschillende Sinterklaas knutsels gemaakt die ik jullie graag laat zien.

Sinterklaasslinger

Elize en Suus tekenen allebei heel graag. Ik heb voor hun vlaggetjes gemaakt met Sinterklaas, Piet en 2 andere dingen. Die heb ik een paar keer gekopieerd en met kleurtjes erbij op de tafel neergelegd. Zo konden ze zelf wanneer ze daar zin in hadden gaan kleuren. Soms kleurden ze even snel 1 dingetje in, soms een paar vlaggen. Soms pakten we de glitterlijm erbij, dat vonden ze helemaal geweldig.

Hij hangt nu voor ons raam. En trots dat ze erop zijn!

Ik heb deze vlaggen zelf gekleurd, de meiden mochten ze inkleuren. Op Pinterest vind je templates zodat je ze zelf alleen hoeft uit te printen.

Het stokpaardje van Sinterklaas

Elize en Suus spelen graag Sint en Piet na. Mijter en muts op en  ze beleven heel veel avonturen samen. We misten alleen nog een paard. Ik heb een paard uitgesneden uit karton (we hadden toch genoeg karton van alle online bestelde cadeautjes), Suus heeft deze helemaal geverfd. Touwtje eraan en spelen maar!

Gevlochten cadeautje

Ken je dat nog? Vlechten met papier? Op school heb ik dit vroeger veel gedaan en ik vond het leuk om dit een keer met Elize uit te proberen. Binnen no-time had ze het papier gevlochten en hebben we er samen een leuk cadeautje van gemaakt.

Pietenmuts

Bij knutselen met als thema Sinterklaas hoort natuurlijk ook een pietenmuts. Deze mochten ze zelf uitknippen (okee ik heb Suus geholpen), kleuren (glitterlijm werd het) en veertjes erop plakken. Papieren band eromheen en ze kunnen ze op doen.

Mijter versieren

De mijter versieren is heel leuk en makkelijk. Wij hebben dit gedaan toen er een paar andere kinderen kwamen spelen die allemaal wilden knutselen. Stiften, glitters en diamantjes erbij en versieren maar!

De baard van Sinterklaas

Sinterklaas heeft natuurlijk een mooie lange witte baard, daar kun je heel veel mee op knutselgebied.

Elize heeft een baard gemaakt van rondjes papier, Suus van witte watten en beide meiden van wattenschijfjes.

Suus vond het ook leuk om kapster te spelen met witte stroken aka de baard van Sinterklaas.

Gluurpiet van papier

Heb je al gehoord van de Gluurpietjes? Het is hetzelfde idee als de beren vinden in de buurt in het begin van de Coronaperiode. Veel mensen hadden toen een beer voor het raam staan. Met pieten is nu dus hetzelfde idee. Je kunt de met whiteboardstift op het raam tekenen, met plakkaatverf of je kunt ze van papier maken. Wij hebben het laatste gedaan en ze opgehangen  op het raam. De speurtocht komt ook met allemaal activiteiten die je hier kunt vinden.

Heb jij al wat geknutseld met het thema Sinterklaas? Of ga je een van onze knutsels maken? Ik ben benieuwd!

Voor knutselinspiratie of het wel en wee van ons gezin, neem een kijkje op mijn Instagram HuizeHoogkamp

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.