Simpele dingen die de dagelijkse klusjes echt veel leuker maken!

by Tamara

Oké, ik moet zeggen, dat hoewel ik het nog steeds niet echt leuk vind om het huishouden te doen, het wel een stuk minder erg vind dan in ons oude huis. Daar bleef het namelijk gewoon altijd een rommel, hoe goed je ook aan het schoonmaken en opruimen was. Oké en ons nieuwe huis is gewoon een stuk mooier, wat het opruimen ook gewoon een stuk leuker maakt. Maar goed, echt een hobby kan ik het nog niet noemen dus. Toch zijn er een aantal dingen die de dagelijkse klusjes echt veel leuker maken! En die lees je hieronder.

Muziek opzetten.

Dit is echt standaard het eerste dat ik doe als ik met het huishouden bezig ga. We hebben best een groot huis en dus ben ik meestal wel even bezig als ik aan het schoonmaken ben. Ik kan me dus altijd veel beter concentreren en doorwerken als ik fijne muziek op heb staan. Hoewel het nogal eens verschilt welke muziek het is hoor. Het ene moment luister ik hele periodes Queen, terwijl ik vanmorgen bijvoorbeeld Taylor Swift op had staan tijdens het poetsen! Op internet zijn trouwens ook leuke lijsten te vinden met muziek speciaal voor schoonmaken!

Een fijne pannenset voor bij het koken.

Ik vond dit dus altijd onzin, maar sinds ik een nieuwe pannenset heb, vind ik koken dus echt een heel stuk leuker. Onze oude pannen waren echt al heel erg oud en dus bakte niet alleen alles steeds aan, maar bij sommige pannen misten de handvaten gewoon! Waardoor ik dus elke keer met theedoeken aan het klungelen was om ze van het fornuis te krijgen.

Voor mijn verjaardag bestelde ik voor mezelf twee hele pannensets van Sola.  Een set met een aantal kookpannen en een grote soeppan, plus nog een grote hapjespan en een soort wok. Echt, die dingen zijn geweldig en ik wil nooit meer iets anders!

Lekker ruikend schoonmaakmiddel.

Ik heb iets met geur en dan vooral met lekkere geurtjes. Ik ben dan ook zo’n persoon die serieus aan haar pas gewassen dekbed gaat liggen snuffelen als ik tussen de lakens kruip. Wat mij dus heel erg goed helpt, is lekker ruikend schoonmaakmiddel. Ik heb onlangs eentje van Ajax ontdekt bij de Action, die ik meteen massaal ingeslagen heb, zo lekker ruikt hij. (Mocht je het willen weten, het is de groene met mediterraanse bloemen erop ). Het hele huis ruikt naar luxe parfum daarna! Heerlijk!

Een vloerreiniger.

Echt, als je het jezelf makkelijk wilt maken, lees deze review! Ik ben nog nooit zo dol geweest op het dweilen en schoonmaken van mijn huis! Haha.

Gewoon alles bijhouden.

En de laatste, maar misschien niet de leukste tip. Om het huishouden zo makkelijk mogelijk te maken, is het een goed idee om gewoon alles bij te houden, zodat het ook leuk blijft en je niet steeds een heleboel zooi in één keer hoeft op te ruimen. Wij hebben meestal op zaterdag of zondag een poetsdag en ik ben echt blij als het daarna gewoon een paar dagen gewoon netjes is.

Zo, nou ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben! Hebben jullie nog tips die ik aan dit rijtje kan toevoegen?

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.