Sim only? Of toch een nieuw toestel?

by Tamara

Ik heb een dilemma waar jullie me misschien wel mee zouden kunnen helpen. Of nouja niet ik, mijn vriend. Hij mag namelijk al een hele tijd een nieuwe telefoon uitzoeken, maar zit te twijfelen of hij Sim only wil, of toch wel een toestel erbij. Beide heeft namelijk voor en nadelen haha! In dit artikel ga ik wat verder in op de voor en nadelen van Sim only en ik ben heel erg benieuwd naar jullie tips en adviezen!

Gaan we voor Sim only? Of toch voor een nieuw toestel?

Vorig jaar toen ik zelf een nieuwe telefoon moest, was de keuze heel duidelijk. Mijn iPhone 6s werkte niet helemaal 100% meer en ik wilde heel graag een wat grotere telefoon, met een langere batterijduur en een betere camera. Met die 6s heb ik namelijk regelmatig in een winkel gestaan met een batterij die nog 40% vol was en dat hij dan ineens uitviel. Dus ik ben over gegaan op een 8plus en ik ben er nog elke dag blij mee! Het is zo’n fijn toestel!

Nu is het bij mijn vriend een beetje anders. hij heeft een iphone 7 plus en hoewel hij best een nieuw toestel zou willen, is het eigenlijk nog helemaal niet nodig. Zijn telefoon doet het nog helemaal goed en hij zou nog best wel een tijdje meekunnen. Dus Sim only is best wel een optie voor hem. Maar, stel dat zijn telefoon wel ineens stuk gaat? Dan heb je wel een probleem.

De voor en nadelen van Sim only.

De voordelen van Sim only zijn simpel. Je betaald veel minder per maand en zo bespaar je dus flink op je telefoonkosten. Wil je toch over gaan op een abonnement? De meeste sim only abonnementen zijn maandelijks opzegbaar, dus je zit niet aan een lang contract vast. Sim only abonnementen zijn heel flexibel en je betaald alleen voor wat jij nodig hebt. Tot slot is er nog een groot voordeel, je krijgt bij een sim only namelijk geen BKR registratie door een telefoon die duurder is dan 250 euro.

Maar er zitten ook een aantal nadelen aan. Bij een telefoon+abonnement ben je duurder uit omdat je maandelijks voor de telefoon betaald. Maar daardoor betaal je dan weer niet zoveel voor het bellen en internetten zelf. Als je bij sim only buiten je bundel zit kunnen de kosten best snel oplopen. (Wat je dan dus weer kan oplossen door je bundel aan te passen.) Daarnaast moet je nu natuurlijk zelf een telefoon kopen, of je oude toestel blijven gebruiken.

 

Zoals je ziet zitten er een heleboel voor en nadelen aan het hebben van een sim only abonnement. Wat heb jij zelf? En ken jij nog meer voor en nadelen?

 

In samenwerking met Vodafone.

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Nvs 13 april 2019 - 11:29

De telefoon die ik wilde zat bij een abonnement die ik niet wilde. Als ik dat abonnement nam zat ik er 2 jaar aan vast, wat ik dan zou betalen heb ik uitgerekend. Vervolgens heb ik een sim only gepakt die bood wat ik wilde, die kosten voor 2 jaar uitgerekend. Bij de sim only het toestel dat ik wilde erbij opgeteld en dan was ik ongeveer hetzelfde totaal kwijt als voor het abo van 2 jaar, maar dan had ik wel precies wat ik wilde. En het is nu niet zo dat als mijn telefoon kapot gaat na een jaar, ik nog een jaar aan het abonnement vast zit voordat ik een nieuwe telefoon mag uit zoeken. Los toestel en sim Only had voor mij alleen maar voordelen.

Reply
Kirsten 12 april 2019 - 20:14

Kleine tip! Als jij een nieuwe abbonement neemt kun je het bedrag wat je voor je toestel per maand betaald op max 11 euro zetten en de rest gelijk bij betalen. Zo krijg je geen BKR en hoef je ook niet belachelijk veel in eens te betalen?

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.