Sharon | klussen zit in ons bloed

by Sharon

Spannend zeg…. mijn allereerste blog schrijven over alles wat te maken heeft met een gigantisch project waarin we onze boerderij ombouwen tot een landelijk /industrieel huis. Ik zou me eerst even voorstellen, mijn naam is Sharon (35 jaar) en ben getrouwd met Sjoerd (34 jaar). Sjoerd en ik zijn, dat durf ik wel te zeggen, een perfect klusteam die (bijna) alles zelf kan. we vullen elkaar aan tot in de puntjes. Ik wil jullie meenemen in het gehele verbouwproject die 2 jaar heeft geduurd inclusief de tuin! en het leukste is ……..we beginnen op dit moment met het achterhuis die ook volledig wordt omgetoverd tot ons paradijsje dus ontzettend veel lees plezier!

De zoektocht naar een huis

Het begon met een zoektocht naar een huis het liefst een boerderij vlakbij Veendam.  Heerlijk vrij wonen met ruimte om ons heen, ja dat was onze droom! Na een zoektocht van een jaar nadat we ons oude huis al hadden verkocht vonden we een prachtige plek aan de Numero Dertien …… tja die straatnaam is een dingetje haha! Ik was gelijk verliefd , Sjoerd daar in tegen vond het wel leuk, maar wou toch graag verder kijken.  Bij elk huis waar we daarna een bezichtiging hadden dacht ik, nee is toch niet zo mooi als de Numero Dertien.

Dit had ik niet durven dromen

Het was ondertussen 16 februari de dag van mijn verjaardag en belde die dag met Sjoerd ( ik had dienst in het ziekenhuis) ik weet het nog zo goed, hij vertelde dat het huis verkocht was. Je kent het, als je iets heel graag wilt en het schiet aan je neus voorbij! Ik baalde verschrikkelijk en gaf Sjoerd nog de schuld, want hij wou verder kijken… heb zelfs een traantje gelaten.  Het enige wat Sjoerd zei was, lieverd vraag eens aan me wie het heeft gekocht.  Wat interesseert mij dat nou riep ik nog, Sharon wij hebben het gekocht. Heb een bod gedaan en deze is geaccepteerd …. HUH ….. snapte er niks meer van. Hoezo??? Ik wou je verrassen en dit is je verjaardagscadeau, ik heb me daar even gek zitten doen met al mijn dansjes en nog meer tranen whaha. Tja haha… volgens mij weten heel veel mensen dit verhaal niet eens, en  zullen het ook niet begrijpen dat je zo een huis kan kopen, het is niet een bedrag om te zeggen, is goed joh doen we! Maar weet je….zo zijn wij gewoon. vaak impulsief, er 200% voorgaan en vooral niet luisteren naar mensen die zeggen, waar beginnen jullie aan! Nou gewoon aan onze droom !!!!

Een tegenvaller of toch geluk?

30 September 2015 kregen we dan eindelijk de sleutel. Het plan was om er eerst in te gaan en daarna kijken of we gingen verbouwen of niet. Dit liep even wat anders ….. in de maanden dat we moesten wachten op de sleutel waren we ondertussen van 2 complete inboedels naar nul gegaan, doordat we waterschade hadden gehad op de locatie waar al onze inboedel was opgeslagen. Er was iemand die dacht dat zijn toiletafvoer wel op de gewone hemelwaterafvoer aangesloten kon worden en onze opslag was het laagste punt. Hoe lang de drollen daar hebben gedreven weten we niet maar de stank en bende hoef ik vast niet te omschrijven brrrrrrrr.  Wat baalden we, maar achteraf was het misschien wel een gelukje (behalve dan alle foto’s en herinneringen die we kwijt zijn geraakt).  Gelukkig waren we goed verzekerd en kregen we een bedrag van de verzekering uitgekeerd. Ja….. je kan er geen 2 inboedels van terug kopen, maar we hadden nu wel een extra buffer voor een verbouwing.

Plattegrond oude situatie

De start van onze verbouwing

Ons besluit was genomen…. we gaan het hele huis aanpakken. Het achterste gedeelte met slaapkamers laten we zoals het is, hier gaan we eerst wonen. Zo kan elk vrij uurtje goed benut worden, maar zo leven we niet in de troep en kunnen we ons terug trekken wanneer het kan. Zoals jullie zien op een aantal foto’s hieronder is het huis gedeeltelijk gedateerd, maar sommige delen hadden al een upgrade gehad. Toch hebben we besloten om het geheel een open indeling te geven en daarvoor moest echt alles eruit. Geen half werk dus! Ons plan? eerst de muren,vloeren,plafonds afbreken en in de tussentijd een nieuwe indeling maken hoe het gaat worden. We hadden immers geen budget voor een architect en daarbij wou ik het ook gewoon zelf doen. De boerderij zijn identiteit moest behouden worden en wij weten heel goed wat we willen, daarbij hebben we nog eens dezelfde smaak…. dus ideaal!

Het terrein om het huis

Onze boerderij heeft in totaal 7000m2 grond en is nu 40 jaar geleden aangelegd door een tuinarchitect en moet zeggen het is zo’n idyllisch plekje. Ondanks dit vonden we de stenen die als pad en terras zijn gebruikt afbreuk doen op het geheel en willen we hier ook nog een landelijke draai aangeven. Het gehele perceel is omringd door een bosrand waardoor het heerlijk privé is.

Nog maar het begin

In mijn volgende blog lezen jullie alles over het slopen van de binnenkant van onze woonboerderij, het huis komt op 38 stempels te staan (ondersteunende palen). Ik denk dat meesten van jullie hier nog van gaan schrikken!! of dit nog goed komt???? Tja jullie gaan het zien.

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Jordy 17 juli 2020 - 17:39

Leuk gedaan Sharon! Hier heb je ook nog tijd voor buiten het werken en klussen om? ;p

Reply
Noor 17 juli 2020 - 16:49

Een leuke blog! Begint al goed hihi. Ik ben benieuwd naar het vervolg

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.