Sharon | Klussen zit in ons bloed deel 6 | het eindresultaat!

by Sharon

Het eindresultaat van onze 1.5 jaar durende verbouwing! Ik laat jullie vandaag de keuken en woonkamer zien. Een geheel van ruim 100 M2, met prachtige balken, in geheel landelijk & industriële style. De zelf ontworpen keuken, de gezellige zitkamer en alles afgestyled met oude materialen, eigen gemaakte accessoires …. echt ONS HUIS waar heel veel liefde in zit!

De laatste voorbereidingen

De woonkamer is nu in zijn geheel geïsoleerd, gipsplaten zitten eraan en de vloerverwarming kan gelegd worden! 12 groepen komen er totaal in, toch heel blij dat we dit uitbesteden…. vooral omdat hier natuurlijk geen fouten bij gemaakt kunnen worden. We hebben hier nog geen ervaring in en willen ook niet later de vloer moet open kappen omdat het niet goed is gebeurd! En laten we eerlijk zijn, soms is het gewoon heel fijn dat je een keer gewoon kan toekijken haha! Maar voordat dit er in kwam … eerst nog even een andere klus!

Ondertussen alle balken geschuurd, behandeld met anti-houtworm en gebeitst. Het was weer een gezellige boel hier haha! familie, vrienden, zelfs ouders van vrienden hebben meegeholpen met deze klus. Misschien kunnen sommige mensen het zich haast niet voorstellen, maar het is zo gezellig om dit soort dingen samen te doen. Bakkie koffie en wat lekkers erbij… er werd heel wat afgelachen!  Nu dit klaar was dan eindelijk de vloerverwarming!

De woonkamer en keuken krijgen twee verschillende vloeren, zodat deze grote ruimte toch optisch opgesplitst worden in 2 gedeeltes. Voor het industriële gedeelte wou ik graag de cementdekvloer als afwerkingsvloer voor de woonkamer gebruiken en de keuken krijgt een authentieke kleigebakken estrik als afwerkingsvloer.

  

We hebben onze cementdekvloer laten mengen met kunststofvezels, wat de vloer een extra volledige bewapening geeft en dus nog sterker maakt. Na het goed laten drogen hebben we deze vloer afgewerkt met 2 componenten epoxy met PU coating voor extra bescherming tegen slijtage en zo kun je de vloer natuurlijk heel gemakkelijk schoon houden.

 

Voor de keuken hebben we een genuanceerde kleur oranje uitgezocht. Doordat deze tegels zijn gedroogd in de buitenlucht zie je hier en daar kleine afdrukjes van dieren. Wat ik natuurlijk weer ontzettend leuk vindt hahaha! Van kleine tot grote pootafdrukken van vogels tot kattenpootjes aan toe…. te leuk gewoon! Hieronder is mijn vader samen met Sjoerd de tegels aan het invoegen. Nu wordt het echt pas een huis!

Balken, vloeren afgevinkt! nu de elektrische haard bekleden

De elektrische haard moest in de keuken een eyecatcher worden. We houden van robuuste materialen dus hebben hier gekozen voor een rotslook in verschillende kleuren grijs. Wat een gepuzzel om het passend te krijgen Pfff! Je wilt natuurlijk zo min mogelijk halve stenen gebruiken. Nadat ik ze passend had gesorteerd heeft Sjoerd ze gelijmd. Het voegen doe je eigenlijk heel slordig met een spuitzak, dan krijg je juist het mooiste effect.

YES !!!  De keuken kan geplaatst worden!

Na verschillende tekeningen bij verschillende bedrijven te hebben laten maken waar al onze wensen in zaten zijn we dan eindelijk uitgekomen bij deze keuken. Een massieve keuken van gerookt eiken, zonder bovenkastjes. Ik ben zelf niet zo groot en vindt vaak de bovenkastjes persoonlijk ook niet zo mooi en aangezien er genoeg ruimte is…  wou ik graag alles beneden hebben. Een groot eiland in het midden waar iedereen gezellig aan kan zitten was een pre.  Nou denkt men vaak dat een keuken laten maken veel duurder is dan een kant en klare keuken kopen, maar dit hoeft zeker niet zo te zijn! Uiteraard kun je het zo duur maken als je zelf wilt, maar een keuze in lades/deurtjes/kruiden rekje/apothekerskast maakt echt een groot verschil en uiteraard het blad wat je kiest en apparatuur.

Wij liepen toevallig tegen een gasfornuis aan van Borreti, een showroom model. Tja gelijk verliefd en natuurlijk gekocht, ondanks de mooie prijs die wij ervoor hebben gegeven voor dit apparaat betaal je echt flink voor de naam. Heb wel eens gedacht OMG wat hebben nu gekocht. En dan kijk je naar andere Boretti  apparatuur…. want ja het is zo mooi als alles van hetzelfde merkje is ….. wat zijn wij vrouwen toch ook verschrikkelijk (sorry wil niet iedereen over 1 kam scheren) maar toch, het is zo mooi als alles bij elkaar past…. en dit moet dan toch maar doorgaan. Ik alle keukenbedrijven bij langs om maar Boretti showroom modellen te kunnen scoren… geloof me anders loop je hierop leeg hihi!  Maar het is gelukt!! Alles van Boretti gekocht,  bijna de helft bespaart, maar toch 4 x zoveel uitgegeven als ander nieuw apparatuur hahaha!  Maar wat ben ik er blij mee!!!!!!!!!!!!!!!!! Nooit geknoei met pannen die niet naast elkaar passen, geen wokbrandertje waarmee je niet fatsoenlijk op kan wokken, een grilplaat .. heerlijk voor garnaaltjes, bakken voor vrienden en dan 2x quiche en 2x appeltaart hoppa ineen keer klaar…… heerlijk!! Sorry dwaal helemaal af, wat ik eigenlijk wil zeggen is….. dat ik er echt geen spijt van heb haha!

Eindresultaat van onze keuken!

Eindelijk krijgen jullie dan het eindresultaat te zien, een landelijke/ industriële keuken die voldoet aan al onze wensen. Ook hier hebben we een grote eyecatcher toegevoegd.  De schouw hebben we bekleed met massieve natuurstenen strips van 2 cm dik en in de schouw hebben we het jaartal van de boerderij op de ouderwetse manier laten uitkappen. Het werkblad van de schouwgedeelte hebben we iets naar voren geplaatst, zodat het blad wat speelser loopt en er gelijk diepere lades gecreëerd konden worden en er meer werkruimte ontstaat. De 3 krukken zijn bekleed met geitenhuid en geven het geheel nog meer gezelligheid. De lampen aan de muur zijn weer in een industrieel tintje als tegenhanger.  De lamp boven het spoeleiland heb ik zelf ontworpen en uiteraard heeft Sjoerd deze voor mij gemaakt!! We hebben ondertussen al heel wat gezellige dagen onder het genot van een glaasje wijn en iets met wat groens en een ster erop aan het eiland doorgebracht haha!

Eindresultaat van de woonkamer

De achterwand van de woonkamer hebben we bekleed met vergrijsd steigerhout met aan beide kanten 2 nissen. Ik ben zelf onwijs fan van de kleur groen en hebben de linker zijwand geverfd in de kleur early dew. Vindt persoonlijk alles wit te steriel worden en daarmee ook minder gezellig, dus voor mij altijd wat kleur in huis! Door de kleur groen vindt ik de ramen er ook beter uitspringen, elk raam is een mooi schilderij die wisselt per jaargetij!! Hieronder een aantal foto’s met verschillende opstellingen. Ik verander eigenlijk alles om de 3 maand whawha… te leuk om alles te verzetten en je houdt het mooi schoon zo.

Onze trots waar we zo hard aan gewerkt hebben! Bijna elke dag geklust; alleen, met vrienden en familie. Spijt???? haha! NEE….  het is niet altijd gemakkelijk om zelfstandig een grote verbouwing te runnen naast het werk en opleiding, maar wat zijn wij er blij mee!! Alleen met heel hard werken lukt het en echt…. wij hebben de beste hard werkende, gezelligste, liefste vrienden en familie die je maar kan hebben! We staan altijd voor elkaar klaar en dit is toch heel speciaal. Een belletje en er staan zo 7 man nog dezelfde dag voor je klaar en uiteraard andersom!

Nog wat sentimenteel gedoe

Dit is mijn laatste blog voorlopig en ik vond het echt super leuk om dit aan jullie te laten zien. Veel herinneringen komen naar boven en het besef wat we al hebben bereikt…. hoe rijk we eigenlijk wel niet zijn met alles en iedereen om ons heen! Tja misschien wordt ik nu wat sentimenteel door de zwangerschapshormonen….. sorry hihi! Wij hebben op dit moment weer een grote verbouwing in de boerderij, zodat onze kleine wonder een prachtige babykamer krijgt, eigen badkamer en dat eindelijk iedereen kan blijven slapen…. als het net wat te gezellig wordt om naar huis te rijden whawha! Wij gaan ons eerst hier volledig op richten en op de komst van de baby die eerst een mooi plekje krijgt op onze kamer.

Bloopers!!

Een boom omhalen als het donker is….. niet heel handig, maar verder gelukkig niks aan het handje.

Een dame met een lengte van 1.58 laten spelen met een kangoo die zwaarder is dan haar eigen gewicht…. ik heb het 2 tellen geprobeerd, vast geen verassing dat ie met me aan de loop ging whawha!!!

Schoenen hebben hier geen lang leven gehad !!

Nog zo’n kleine gup maar toch te sterk voor de schep whaha! verkijk je niet op de kleine blonde meisjes ;.)

Iedereen hele mooie fijne feestdagen toegewenst! Geniet van de kleine dingen of grote dat mag natuurlijk ook!!! Hopelijk wordt het weer zo lekker wit als hieronder!!

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Truus Scheper-Huiting 12 december 2020 - 20:54

Sharon, weer ademloos gelezen en genoten van je blog. Wat is het prachtig mooi geworden. Ik gun jou baan bij vt wonen. Samen met Sjoerd uiteraard. Hele fijne feestdagen en goede zwangerschap.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.