Sharon | klussen zit in ons bloed, deel 4

by Sharon

Na drie eerdere blogs waarin jullie al het voorwerk hebben gezien van onze verbouwing, mag ik jullie nu eindelijk per ruimte laten zien hoe het eindresultaat is geworden! Ik neem jullie als eerste mee in onze prachtige slaapkamer met kledingkast en badkamer ensuite. De landelijke en industriële style is hier in zijn geheel doorgevoerd, met uiteraard een eigen touch!

Plan van aanpak

De hierboven beschreven ruimte ligt aan de voorkant van onze boerderij, hier waren eerst 2 slaapkamers gesitueerd, waar wij een grote ruimte van hebben gemaakt. Alle luxe moest erin en we wilden geen standaard indeling, daarom hebben we er voor gekozen om de kledingkast midden in de ruimte te zetten met het toilet rechts en de dubbele douche links. Een half hoge muur als scheidingswand voor het bad en bed, geeft naast een opdeling ook een ruimtelijk effect in deze kamer. Naast de indeling en styling vonden wij het ook heel belangrijk om een energiezuinig huis neer te zetten en hebben daarom gekozen voor spuitisolatie, dit materiaal is heel makkelijk in alle kieren en naden te spuiten, omdat we de oude kozijnen ook wilden behouden, was dit voor ons de beste optie. Nadat de wanden dicht gemaakt konden worden, werd de vloerverwarming en de waterpunten aangelegd. Eindelijk krijgt het vorm! Pff .. na maanden verbouwen waarbij alles weggestopt wordt komt nu eindelijk het gedeelte wat we blijven zien!!

Welke materialen…. keuze stress???

Ruim van te voren was ik al bezig met oude materialen scoren uit heel het land, oude gebakken tegels, stalramen en oude houtsoorten die goed doorleeft waren en waar warmte in zat… om zo de oude look van de boerderij te behouden. Voor de vloer van de douche hebben we gekozen voor oude grijze estrikken. Deze stenen lagen in iemands achtertuin haha! Helemaal groen en onder de cementresten (hier moet je even doorheen kunnen kijken)… maar na weken het cement er omheen weggekapt te hebben waarna een hoge drukspuit wonderen verricht…was het uiteindelijk weer een prachtige grijze estrik. Ik weet nog heel goed dat ik dagen met een vriendinnetje heb zitten bikken. Dat maakte deze klus toch nog gezellig en hebben heel wat afgelachen… totdat na een 2 uur bikken op 1 steen, deze op het laatst toch nog stuk ging whaha….. dit was wat minder! Voor de rest van de vloer hebben we de cementdekvloer gebruikt als originele vloer. En wat ben ik hier blij mee. Een makkelijker vloer om schoon te maken is er haast niet en is ook niet aan slijtage onderhevig. Deze vloer geeft gelijk de industriële look die we graag wouden in ons huis. De oude palen ( gebinten) die staan op een gemetselde stiep van oude stenen, deze hebben wij hergebruikt vanuit de muur die we hier hebben afgebroken. Dit geeft de ruimte samen met de oude kozijnen en stalramen weer de landelijke sfeer, waarbij oude materialen van ons huis weer terug komen. Wij vinden het super leuk als materialen een verhaal hebben of krijgen!

 

Een onvergetelijk project ‘Het bad’

Deze klus heeft mij in elk geval 2 jaar van mijn leven gekost haha! Sjoerd was er natuurlijk redelijk nuchter onder zoals altijd, maar het was een loodzware klus waarbij veel geduld nodig was. Dit bad weegt 2000 kilo en is vanuit Afrika geïmporteerd naar Duitsland. Via internet kwamen we op deze site met allerlei prachtige natuurstenen baden en dit is hem voor ons geworden. Tip …. als je zoiets wilt, koop het dan alleen als je een huis gaat bouwen en het dak zit er nog niet op !!! Het is echt een enorme klus geweest. Eerst hebben we het bad op zijn kant gezet met katrollen die aan ons dak bevestigd waren, eenmaal op de kant gelijk gestut en vast gemaakt met sjorbanden. Tja toen stond ie nog maar in de schuur.  Met 8 vrienden en een gehuurde shovel hebben we het bad naar binnen getild. Het verplaatsen van dit bad tot in de gang (nog geen 15 meter) heeft ons een gehele dag gekost.  Wat een zenuwslopend proces, waarbij elke beweging teveel kan zijn en alles voor niets is geweest! Voordat we dan ook aan dit project zijn begonnen, hebben we eerst een extra bouwverzekering speciaal voor het bad afgesloten! Bij breuk of erger was het bad niet verzekerd… ja je moet er maar aan denken, gelukkig had Sjoerd hier even achteraan gebeld. Een paar dagen later zijn we het bad daadwerkelijk op zijn plek gaan zetten, waarbij de draai om de muur in de slaapkamer net doorging. Toen het bad eenmaal goed op zijn plek stond, hebben wee eerst maar even een flinke borrel gedronken haha! Ik weet niet zo goed waarom, maar wij hebben een loodzware smaak.  Kunnen nooit iets gewoons kopen of iets wat licht en makkelijk is! Maar gelukkig is ook dit project weer gelukt.

 

Het wordt steeds mooier en mooier

Zo nu zijn de muren aan de beurt. Hier hebben we gekozen voor betonlook in de kleur antraciet op de lange gevel (tegenover het bad) waar onze wastafelmeubel tegenaan komt te staan en betonlook in de kleur muis grijs op de zijkanten van het toilet en douche. Om het niet te eentonig te laten worden hebben we landelijke stenen matten gelijmd om een echte eyecather te krijgen. We hebben 2 muren in de douche en 1 muur achter het toilet met deze prachtige matten bekleed. Alles krijgt vorm… en we krijgen echt weer energie van al het moois, er is echt niks leukers dan je eigen verbouwing te realiseren met dit resultaat!

Een prachtige slaapkamer met badkamer ensuite als eindresultaat!

Om een eigen draai te geven aan het geheel heb ik mijn eigen badkamermeubel ontworpen, waarbij we het houtwerk hebben laten maken van iepenhout ( deze houtsoort kan beter tegen een vochtig klimaat). Het betonnen blad en de betonnen poten heeft Sjoerd zelf gemaakt. De prachtige spiegels geven het geheel nog meer een robuuste look! Verder hebben we gekozen voor 2 keer een antiek bronzen regendouche met bijpassende antiek bronzen kranen, waarbij ik bijpassende oude scheepslampen heb gevonden… kan er zo blij van worden als het plaatje in mijn hoofd ook daadwerkelijk zo wordt! Je hebt geduld nodig en je moet ontzettend veel zoeken op internet, maar geloof me de aanhouder wint! Voor het badkamerraam hebben we 3 oude louvredeuren aan elkaar geschroefd en op een rail geplaatst wat weer een gezellig en zachte sfeer geeft met toch een industriële touch.

 

In de slaapkamer staat het bed tegen de half hoge muur midden in de ruimte voor een luxe uitstraling. Hierboven hangt een eigen ontworpen lamp die bestaat uit een mega groot katrol van een oud schip met daaraan een roestige ketting. Het ophangsysteem heeft mijn vader gelast. De kozijnen zijn groen geverfd voor een rustige zachte uitstraling….. je kan er denk niet omheen dat de kleur groen mijn lievelingskleur is! En ook hier zie je de kleur terug in de accessoires.

   

De kledingkast hebben we ingedeeld met hang- en leg voor hem en haar. Steigerbuizen met brede en dikke planken geven het body waarin de oude metalen bakken worden gebruikt als lades voor al het klein spul.

ZO…. nu heb ik jullie deze prachtige ruimte laten zien en kan niet wachten tot mijn volgende blog! Ik vindt oog voor detail heel belangrijk en probeer echt alles goed met elkaar te laten verbinden qua style, maar ook dat het gehele plaatje klopt. De verhouding binnen een ruimte moeten in balans zijn en dat is echt altijd mijn streven. klopt het niet pas ik mijn plan ter plekke aan….  kan ik iets niet vinden… dan hangt er zo bijv. 2 jaar geen lamp. Ik  heb wat in mijn hoofd en vindt ik het helemaal niet dan maken we het zelf! Tja zo ben ik….  en oooh wat vindt ik het leuk om dit te doen, heb misschien wel mijn roeping gemist haha! Ik hoop dat jullie door mijn blog te lezen leuke ideeën hebben opgedaan voor je eigen badkamer/slaapkamer!

Voor mijn volgende blog laat ik jullie weer een verbouwde ruimte binnenshuis zien met een geheel gerestaureerde buitenkant van de boerderij en de aangepakte tuin! Het leek mij leuk om deze onderwerpen nu aan te snijden , omdat je in het najaar nog lekker in de tuin bezig kan en misschien wat ideeën voor dit jaar kan doorvoeren.

 

Wil je alvast vooruit kijken bij deze klus van Sharon? Kijk dan zeker eens op haar pagina Rebuild en Styling. 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.