Sharon | Klussen zit in ons bloed, deel 3

by Sharon

Ik wil mijn blog dit keer beginnen met super mooi nieuws. Wij worden in februari papa en mama!!! Misschien denken jullie nu…. die gaan het dan vast rustiger aan doen, alles behalve dat! We zijn gelijk bezig gegaan met de volgende grote verbouwing van ons achterhuis. Ook hier gaat alles plat en wordt volledig vanaf de grond opnieuw opgebouwd! uiteraard gaan jullie dit pas zien na de eerste grote verbouwing van onze boerderij! Vandaag neem ik jullie mee in de zoektocht naar oude materialen, hilarische momenten en hoe de basis van onze ruimtes eruit komen te zien.

 

In eigen huis toch niet veilig…. of juist wel???

Tijdens de hele verbouwing hebben wij gewoond in het achterhuis, deze ruimte bestaat uit 2 slaapkamers.  Wat onze kantoor, vergaderruimte, woonruimte en relax ruimte ineen moest zijn haha! Hier zijn we op het moment mee bezig….. een klein voorproefje, maar meer gaan we nog niet verklappen!

Waarom laat ik jullie dit eerst zien? Nou …. in mijn vorige blog konden jullie lezen dat er iets was met de politie, komt ie! Door de verbouwing was het stroom ( bijna alles) afgesloten en hadden dus alleen achter in de boerderij licht. Het was winter, een gewone werkdag en er stonden nog wat klussen klaar voor die avond. Eenmaal thuis aangekomen was het natuurlijk al donker, de garagedeur aan de voorkant stond open en om achterin de boerderij te komen was toch wel even een dingetje…… je kent het, overal staat wat, de vloertegels staan hier en daar wat omhoog.. dus even voorzichtig lopen. Eenmaal aangekomen bij onze achterdeur moest we een bruggetje over. Deze was gemaakt van een houten plaat, omdat alles tot 1.5 meter uitgegraven was voor een kruipruimte.

Ik snel omkleden om nog een productieve avond te kunnen hebben… een klein schemerlampje stond aan en ineens knalde de deur open. Politie !! handen omhoog!!!! Ik had mijn werkbroek onder de billen hangen (gelukkig had ik mijn shirt al aan) er wezen 2 wapens naar me……. KUT uit reflex natuurlijk gelijk handen omhoog (broek bleef gelukkig hangen) IK….. wat is dit??? Politie antwoorde… is dit Numero dertien 15 (kon ook een ander huisnummer geweest zijn, dit weet ik niet meer) Uhm NEEE!!! Dit is nummer 12, we hebben een alarm ontvangen van een inbraak. Politie agent 3 en 4 kwamen binnen… al snel hadden ze door dat het een verkeerd adres was, maar alles stond open en het was zo donker dat het natuurlijk aannemelijk was dat er dieven rondliepen. Sjoerd was inmiddels ook thuis gekomen en was zich rotgeschrokken… 3 politie auto’s met vol ornaat voor de deur. Moet eerlijk zeggen dat het rood/blauwe licht ontzettend indruk maakt als dit voor je deur staat! In de tussentijd (zodra het kon) natuurlijk mijn broek opgetrokken.

Pffffff wat een schrik en later schaamte dat ik daar zo stond….. we woonden er nog niet zo lang dus mensen zullen we gedacht hebben haha! Achteraf konden we er wel om lachen en ik had het minder kunnen treffen… want de twee politieagenten waren niet verkeerd om te zien, best 2 jonge knappe kerels! maar dit was natuurlijk achteraf…. haha!!!! Sjoerd en ik hebben eerst samen wat gedronken en het verhaal nog even doorgesproken en toen  maar weer door gegaan met klussen… hahaha je moet toch wat!!

Nog verder de diepte in!

Zo maak je wat mee hoor!! En terug naar de verbouwing! Alle verschillende betonvloeren zijn er inmiddels uit, hierna moesten we een kruipruimte creëren over een ruimte van meer dan 200 m2. We hebben een maand lang, iedere dag gegraven met in het weekenden soms wel meer dan 10 lieve vrienden die ons kwamen helpen. Het waren best pittige dagen, maar ondanks dat ….. je kan het misschien niet voorstellen, maar het was niet erg om te doen …. en bovenal, was het echt zo super gezellig met iedereen!

Nadat de kruipruimte was gegraven konden we dan eindelijk beginnen met de wederopbouw van onze ondertussen bouwval haha! Draagconstructie van de vloeren werden gemetseld, waarop een broodjesvloer werd geplaatst. Onze broodjesvloer bestaat uit betonnen liggers met daartussen isolatie materiaal, staalmatten voor de stevigheid en hierover een betonnen vloer.  Zooo… eindelijk wordt het weer wat!! Helaas kon de betonwagen met zijn slang niet overal komen en moest er ook hier weer gekruierd  worden.  Wij keken zo langzamerhand nergens meer van op, maar je snapt dat we geen sportschool meer nodig hadden!  De betonnen vloeren waren dan eindelijk gestort, waarna het drogen kon beginnen! Ik weet niet wat katten en poesen hebben met beton, maar zodra dit is gestort kun je er donder op zeggen dat ze erdoor heen gaan lopen…. gelukkig heb ik ze nog niet met betonnen klompjes aan de voeten gezien… hoe ze het doen, geen idee!!!!! Nou zou je zeggen even rust….maar zeker niet! Tijdens het drogen van het beton konden we mooi spullen regelen.

Weekendje weg, materialen ophalen!

Samen met een goede vriend hadden we een weekendje weg gepland. Vrachtwagen gehuurd, huisje op een camping geregeld en gaan met die banaan! Wat gingen we allemaal ophalen??? 42m2 grijze oude estrikken ( zijn oude handgemaakte gebakken vloertegels) deze tegels kwamen uit de achtertuin van iemand , 80 m2 aan houten vloer (flat van 3 hoog) en 35 m2  oranje estrikken, deze stonden gelukkig bij iemand in de garage. Bij de eerste lading kwamen we er al achter dat de elektrische laadklep niet meer omhoog wou… te zwaar beladen, OEPS!  Het gewicht hebben we verdeeld over 2 pallets en toen wou het wel, klein beginners foutje haha! Een volle pallet stenen weegt al snel 800 kilo. Onze vrachtwagen mocht in totaal maar 850 kilo geladen vervoeren. Dus hier was niet goed over nagedacht….. voor diegene die zich afvraagt of we wel allen in een keer hebben meegenomen…. ja hoor alles ging er in (niet vragen hoe) en het is gelukkig goed afgelopen haha!!

Tijdens onze verdere zoektocht naar oude materialen vonden we deze oude gebinten in Dalen (Drenthe). Een oude schuur werd gesloopt en had precies de juiste diameter kwa gebinten, hup de auto in en gelijk wezen kijken. Toen we aan kwamen rijden schrokken we even van de paasbult die gemaakt was van het hout. Dacht daar zit vast niks meer bruikbaars tussen….. maar de balken waren in prima staat, moesten er even doorheen kijken. We hebben de mooiste gebinten apart laten leggen en gelukkig kende de boer wel iemand die ze kon brengen voor weinig. Na maanden zoeken was dit echt een mazzeltje!

Ik weet niet wat het is, maar eigenlijk alles wat we uitzoeken is loodzwaar, dus jullie raden het al ….. alles was een project opzich!

Nieuwsgierig???

Als jullie mijn Blogs nu al leuk vonden om te volgen…. dan is de volgende keer zeker een aanrader!! Ik ga per blog, 1 gehele ruimte laten zien van basis naar geheel afgestylede ruimte. Hierdoor zal de ene blog wat uitgebreider zijn dan de andere afhankelijk van de ruimte waar het omgaat.  De woonkamer en keuken worden verdeeld over twee blogs, want deze ruimte is te groot voor 1 blog. We hebben in  WONEN LANDELIJKE STIJL gestaan en in verschillende kranten dus ben heel benieuwd wat jullie van onze ruimtes vinden en vooral wat jullie vinden van mijn style en manier van inrichten! Tot de volgende blog!! Ga nog niet verklappen welke ruimte jullie als eerste gaan zien!!!!

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Anoniem 1 september 2020 - 09:09

Wat een leuke blog heb jij Sharon. Van harte gefeliciteerd met jullie zwangerschap. Het is druk bij de fam. Scheper. Groetjes Wim en Truus Scheper

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.